Quote:
Originally Posted by Fefe013
Ezzel azért tudnék vitatkozni...
Pl tavaly a kukorica ára(ha nincs saját termés), a táp ára, stb nem biztos, h kevesebbre jött ki, mintha megveszed a boltban, s ott csak azt veszed meg amit kell, s nem rakosgatod a fagyóban a család által nem kedvelt részeit..
Bár az is igaz, h a sajátnál tudod, h min nevelkedett s, h kezelték a húst míg az asztalodra ért, s magának a disznóvágásnak is van egy feelingje sztem, nálunk távolabbi rokonok is jönnek, úgyhogy félre ne érts nem ellene vagyok, sőt, csak nem biztos, h mindig megéri a dolog.....
|
az én keresztapám hentes. 2 hetente vág malacot, a tiszta haszna rajta 30000 forint vágásonként. ezt úgy csinálja, hogy magának kiveszi először azt a húst amit ők szeretnek kb 2 hétre előre, a többit meg eladja. és így van rajta ennyi haszon. szerintem megéri

drágábban adja mint a boltba de mégis megveszik tőle, mert ez házi és friss hús. (a malacot nem ő neveli fel kilóra veszi)