Quote:
Originally Posted by Merengő
én nem is mondtam, hogy ne fizessék. nem is tudnak mást tenni. tipikus Magyar vagy azt kell mondanom.. sajnálom, hogy ezekkel a szavakkal élek és nem miattad hanem mert tényleg ilyen a Magyar nép. én boldogulok a másik meg dögöljön meg. miért jobb az ha orbán vikike zsebében landol a pénzed meg egyéb .......... vagy segítesz egy tisztességes Magyar polgáron?
|
Abban van igazad, hogy tisztességes magyar állampolgárokról van szó. És elég nagy probléma, hogy a rájuk sz*rik az állam, a többi tisztességtelen semmirekellőt meg támogatja.
De azért ne tévedjünk el, nem a hiteleseket kellene megsegíteni, hanem a többiektől is elvenni ami most "jár".
És igazad van félig, a magyar nép úgy gondolkodik, hogy mindenki maga boldoguljon. Ezt nemzetközi kutatások is alátámasztják, hogy a magyar a világ legindividualistább nemzetei közé tartozik (egyik szerint a 2., másik szerint a 4. helyen vagyunk). Azzal viszont, hogy a másik dögöljön meg, nem értek egyet, hogy az alap volna a magyaroknál. Ez szerintem azért van, mert az óriási individualizmus mellé itthon egy szélsőségesen kollektivista állam társul. Egy olyan állam, ami elveszi mindenedet, ha tudja, és onnantól a boldogulás túlélésért vívott harcba csap át.
Pont, hogy azt a semmirevaló, pazarló, mindenbe beleavatkozó államot kellene végre leépíteni minimális szintre. Csakhogy ehhez egy tökös jobboldali párt kéne, és mint tudjuk, jobboldali párt ma Magyarországon nincsen.