Quote:
Originally Posted by Remedy
Mielott nagyon belejonnetek ebbe a nemzetisegi iranyba, ne felejtsetek, hogy mar van a jatekbol angol, nemet, es roman verzio is, amik finoman szolva is nem lettek tul nagy sikerek...
Ahogy nezem angol 1/A-ban pl 35-en vannak osszvissz, ebbol 5-en szabin...
|
Éppen ez is azt bizonyítja, hogy nem a nyelven múlik a játék sikere.
Ha sokan játszanak az még több embert vonz, ha kevesen, akkor nincs az az angol nyelv ami segítene.
Tehát az jó, ha a játék minél több nyelven játszható, de ettől még nem kellene a játékosokat nyelv szerint különválasztani, mivel ebben a játékban ugyan nem létszükséglet, hogy naphosszat diplomáciázzunk a többi játékossal. Sőt tilos is olyan mértékben, amellyel már előnyünk származhatna a játékon belül.
Szóval szerintem igencsak túl van értékelve a diplomácia fontossága.
Így hirtelen nem is tudok másik játékot, ahol magyar játékosok nem játszhatnának együtt a románokkal vagy éppen a románok ellen és ezen múlna a játék sikere.
Szerintem több embert vonzana a játékba mint amennyit eltaszítana tőle, ha együtt játszhatnának a játékosok.
Arról nem is beszélve, hogy pusztán az országnévből ma sem mondanám meg, hogy a játékos milyen nemzetiségű. A magyar játékosok jó része sem magyar nevet ad az országának.
Egy arabnak meg úgyis tök mindegy, hogy német, vagy magyar, vagy román játékost támad-e éppen, egyiket sem érti.
S nem is a nyelv dönt, hanem az, hogy kit tud egyáltalán sikeresen támadni.
Szerintem.