Halihó!
Nem árulok zsákbamacskát, szeretnék egy kis vitát indítani a mostanság oly népszerű mocsokoldalakról, úgy mint a napiszar, a puruttya, etc. Tudom jól, hogy ezen a fórumon ezek alapvetően nem kedvelt - bizonyos esetekben kifejezetten nem kívánt - siteok, de reményeim szerint képesek leszünk értelmes beszélgetésbe fogni a témában. Mindamellett ha megsértek valami általam jelenleg nem ismert/figyelembe vett fórumszabályt, akkor Ati úgyis rendezkedik majd, úgyhogy ezt nem is kérem külön.
Én bevallom őszintén, szoktam látogatni a napiszar.com oldalát. Igazából még mindig képes vagyok megdöbbenni egyik-másik bejegyzésen. Egyre többször merülnek fel olyan kérdések, hogy vajon a mai fiatalság valóban szélsőségesebben viselkedik-e a korábbiaknál, és hogy ez meddig tűrhető el.
Az egyik napilap
cikke próbálja boncolgatni a témát. Sajnos csak az "ízelítőről" találtam képet, de a lényeg talán így is meg van. Számomra az írásban említett kecskeméti férfi szavai a legérdekesebbek: "Sajnos csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy alaposan gondolja át, milyen fényképet tesz fel magáról a világhálóra..."
Felmerülő kérdés, hogy ez vajon nem alapvető fázis kéne legyen ezekben az esetekben? És vajon az említett mocsokoldalak a hibásak a kialakult helyzetért, vagy a 12 éves, vibrátorral pózoló kislányok, esetleg azok szülei? És persze nézhetjük más szemszögből is: a szerencsétlen 60-70 éves alkoholista hajléktalan a hibás, mert pár idióta tinédzser lefényképezte, ahogy alszik egy padon, vagy a napiszar.com, mert leközli a fotót? Vajon van létjoga ezeknek a portáloknak? És ha igen, ki teremti meg azt? A mai fiatalság, ami, lássuk be, végülis mind a közönséget, mind a szereplőket szolgáltatja? És végül: ha valaki túlságosan kilóg viselkedésével, öltözködésével, bármivel a mai társadalomból - hogy rossz, vagy jó irányba, az ugyebár relatív -, felróható-e ez neki, vagy manapság már mindent el kell tűrni? Illetve sajnos ilyen mélységekben már nem tanultam jogot, ezért nálam hozzértőbbeket kérdezném: sértenek bármilyen jogszabályt ezek a honlapok, és ha igen, melyeket?