Tovább alakul a jövő csapata a Ferencvárosnál. Pastrovics Melinda, Kovacsicz Mónika és Szamoránsky Piroska után újabb nagy játékos tér vissza a zöld-fehérekhez Zácsik Szandra személyében. Elek Gábor egyszerűen fogalmazott: "Zácsik Szandrának itt a helye köztünk".
Ugyan kivásárolnia nem sikerült az ősszel elvesztett válogatott átlövőjét a Ferencváros vezetésének, Zácsik Szandra 2011. nyarán visszatér a fővárosi alakulathoz. "Nagyon örülök a csapat körül történt változásoknak, és annak, hogy minden rendben van végre a Fradinál" - kezdte a fiatal átlövő. Hozzátette, "teljesen más lett a légkör is a csarnokban mostanra, öröm itt lenni". Ahogy fogalmazott, "még egy évet Ljubjanában kell töltenem, mivel oda két évre igazoltam, de a következő szezontól már a Ferencváros játékosaként léphetek ismét pályára". Hemela Zsolt, a csapat ügyvezetője elmondta, "ahogy a szurkolóknak, úgy nekünk is elvárásunk volt saját magunkkal szemben, hogy visszahozzuk a Népligetbe Zácsik Szandrát. Tisztában voltunk Kökény Beával és Elek Gáborral együtt azzal, hogy elsődleges feladatunk visszaszerezni őt. Amint munkába álltunk, elkezdtük hívni, hogy térjen vissza a Fradihoz" - magyarázta. "Addig, amíg reális esélyt láttunk, hogy a mostani szezon végén visszahozzuk, ezzel próbálkoztunk, amint kiderült, hogy erre nem lesz módunk, rögtön elkezdtünk dolgozni azon, hogy a 2011-es szezontól két évig biztosan zöld-fehérben játszon".
"Fontos számomra, hogy szerepelhessek nemzetközi kupákban is, valamint hogy egy jó csapat tagja lehessek" - folytatta Zácsik. "Nagyon örülök annak, hogy ennyi jó játékos igazolt már most a Fradiba. Remélem, hogy ők a következő évben is kiharcolják a nemzetközi indulás jogát, így utána már én is a csapattal küzdhetek egy rangos európai kupasorozatban a sikerekért". Elek Gábor elmondta, hogy vele "a világ kézilabdázásának egyik legnagyobb tehetsége tér vissza a Ferencvárosba". Ahogy fogalmazott, "nem kérdés, hogy az utolsó itteni évében is nagyon jól érezte már magát, kimagasló teljesítményt nyújtott és nemzetközi szintű játékossá érett, amit a Ljubjanában is bizonyított". Végül az edző elmondta, "szerintem a magyar játékosok közül az egyik, ha nem a legjobb balátlövő tér ezzel vissza a csapatba, aki nem mellesleg már három évet játszott a Fradiban korábban is, így nem idegen helyre jön. Úgy gondolom, hogy egy nagyon fiatal játékosról van szó, aki előtt még nagyon komoly karrier áll". Zácsik hozzátette, "nagyon nagy öröm a számomra, hogy ismét a Népligetben kézilabdázhatok majd".
A jövőre visszatérő játékos soron következő műtétjéről elmondta, "magától az operációtól nem tart, sokkal inkább oda kell figyelnie orvosa szerint az utána következő rehabilitációra". Ahogy fogalmazott, "nem szabad elsietnie a visszatérést, pontosan ki kell várni, amíg teljesen fel nem épülök". Viszont - mivel a rehabilitáció és a gyógytorna a fővároshoz köti, a következő időszakban sok időt fog tölteni a népligeti csarnokban. Visszatéréséről elmondta, "legkorábban szeptember végén vagy októberben kezdhetem el az edzéseket".
|