Tekercslopás eredményessége
Ha esetleg már létezik olyan téma, amely ezzel a kérdéssel foglalkozik, akkor először is boccs, amiért nem voltam elég szemfüles, pedig próbáltam utánanézni.
Tehát a helyzet a következő:
A súgó szerint a "zsákmányszerzés mértékét", vagyis a lopás eredményességét meghatározza az országok közti értékkülönbség, a faji bónuszok/maluszok, illetve még van egy olyan kitétel is, h "az ellopott tekercsek típusának megoszlása megfelel annak az aránynak, ami a már országodban levő tekercsek között áll fenn".
Én azt feltételezem, hogy ha eltekintenénk ezektől a módosítóktól, akkor egy ilyen alapesetben egy lopás alkalmával a célpont tekercseinek 5%-át szereznénk meg fajtánként. (Számolásaim legalábbis ezt sugallják.) Ezt az 5%-ot módosítaná az értékkülönbség( pl. 200 pont különbség után egy ember fajú ori egy ember fajú ori tekijeinek 4,9%-át vinné el lopásonként), a faji jellemzők(pl. kevesebb mint 100 pont különbség esetén egy óriás egy ember tekijeinek 2,5%-át vinné el lopásonként).
És most én itt arra lennék kiváncsi, hogy a meglévő tekercseim hogyan befolyásolják a lopás eredményességét. Ugyanis én már hallottam olyat, hogy ha minél több tekercsem van, akkor annál többet is tudok lopni, pedig a súgó kitétele szerintem csak arra enged következtetni, hogy a nálam lévő tekik azt határozzák meg, h az egy lopás során megszerzett tekik fajtánként hogyan oszlanak meg: pl. tegyük fel, h nekem minden fajtából ugyanannyi (x db) tekim van, és a célpontomnak is ugyanannyi van mindenből, de az enyémtől különböző mennyiségben (y db), s ekkor szerintem ugyannyit kellene lopnom tudományáganként első lopásra, mintha 2x-2x darabom lenne kiindulásként fajtánként, mert a tekik aránya megegyezik.(x/x=2x/2x=1)
Ezekután arra szeretnélek megkérni beneteket, h világosítsatok fel arról, h mit tudok jól, s mit nem, tehát igaz-e az, h megvan ez az "alap 5%", amit a módosítók befolyásolnak, és hogy a meglévő tekijeimnek csak az aránya számít-e, vagy a mennyisége, és hogy hogyan módosítja ez az "alap 5%-ot".
Remélem, érthetően vázoltam fel a problémámat.
|