Direkt nyitottam ide a témát és nem a megbeszélésekbe, leginkább vélemények érdekelnek a témában és nem a komolyabb megvalósitás (egyenlőre)
Azt mindenki tudja, hogy a piac funkciója az adás-vételen túl a raktározás. Sőt sztem nagyságrendel több árú van kint ebből a célból sok csoportban. Kérdésem arra irányúlna, hogy szerintetek ez így jó, és ha nem, milyen irányú változtatást tartanátok ésszerünek. Szerintem ez nem a játék rendeltetés szerü használata ahogy a súgóban is szerepel a piac nem raktár. A témával nem a tartalékok megszüntetését célzom, mert az negativan hatna a játékra, hiszen a háborúhoz pénz kell, és a kp pedig korlátolt. Több probálkozás volt arra hogy a piacon is veszitsen az értékéből a tartalék, ezzel is célozva az irreális mennyiségek csökkentését az ésszerüség határáig. Nem hiszem hogy ennek a játéknak arról kéne szólnia,hogy a taktikai érzék és jó stratégia helyett a már már kifogyhatatlan gazdasági háttér domináljon. A gazdaság fontos tényező az tény, de ha vmilyen módon korlátoltak a készletek akkor inkább az fog számitani, hogy ki hogy használja fel, és nem az hogy ki mennyit tud felhasználni. (erre ékes példa, a 0hekis ütések A-ban. gazdaságilag nem mindenki teheti meg, pedig elméletileg a top35 országnak már "megadatott" a lehetőség)
Pár eddig felmerült ötlet:
-Arwyl hozta fel,hogy lentebb is legyen egy hasonló külön raktár, mint A-ban a klánraki, természetesen itt sem ingyen, csak egy plusz tárolási lehetőség. Ezt nem önálló ötletként hanem egy piaci adó bevezetésével párhuzamosan vetette fel.
-Egy magában szerepelt a piaci adó bevezetése is
-Tekercsek kopása a piacon.
-újrázásnál megszoritások
hirtelen ezek ugrottak be. ha volt még vmi nyugodtan irjátok be

a piaci korlátozásokat nem véletlenül hagytam ki, mert sztem nem jó ötletek, túl sok negativ hatásuk lenne a kereskedelemre.
a piaci kopásban ,adózásban van realitás, végülis a piac a kereskedőké, és azoknak sem szokása a 2szép szemünkért dolgozni. illetve a tekercs sem védőburokban vándorol a piacra. Arwyl raktáros ötlete nekem nagyon szimpatikus. ha jól bevannak állitva a számok, akkor a játék egy nagyon hasznos része lehetne, főleg a kisebb országoknak. ráadásul, egy kellő mennyiségü tartalékot viszonylag kis költségekért tarthatna az ember közvetlen eléréssel. a nagyobb tartalékok persze ezekután is maradnának a piacon, de nem ingyen, annak is meglenne az ára.
Ennek egy másik verzióját is eltudnám képzelni,hogy ez a raktár nagyobb lehetne. ezzel teljesen elkülönitve a piactól a tartalékokat. Az ára nagyából úgy lenne bekalibrálva, hogy nagyából olyan kedvező legyen mintha a piacon adózna és egy minimális +költség azért hogy kevesebb odafigyelést igényel.