Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > PC (hardver, szoftver, játékok stb.)
Register Stats Members List Today's Posts

PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-08-2007, 11:48
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Hozzáteszem halvány lila fingom nincs, hogy az hogy kivitelezhető, hogy ők küldenek nekem SMS-t, és azért én fizetek.... Nem vágom, hogy ilyen fordított-emeltdíjas SMS hogy létezhet..
Vannak ilyenek. Fel kell iratkoznod rá, és addig kapod a tartalmat, amíg le nem mondod. Ez jogilag teljesen szabályozva van.

Csak sajnos vannak, akik ennek ellenére átvernek. Tipikus példa, amikor egy 1000 forintos sms-re azt írja, hogy 100 forint plusz áfa. Aztán kiderül, hogy mégsem annyi volt... A számból lehet tudni, hogy mennyibe kerül, mert fel vannak ezek osztva, de ki figyeli ezeket? Szinte senki.

Vannak olyanok is, akik igérnek ezt-azt (többnyire illegális tartalomhoz való hozzáférést), végül kiderül, hogy semmi ilyen nincs mögötte, sőt nem is saját szolgáltatást reklámozott. (Tipikus és sajnálatos példa erre a Hódító vip sms, amit már láttam úgy használva, hogy "1 hónap hozzáférés a legfrissebb filmekhez, csak küldd a vip 123456 sms-t erre és erre a számra...")

Az ilyeneket természetesen tiltják a törvények.

Csakhát ilyen helyzetben nehéz ugye feljelentést tenni, mert mit mondasz? Szerettem volna illegálisan filmeket letölteni, és azért küldtem az sms-t?

Ebben a konkrét esetben igen hamar le lett persze rendezve, gyakorlatilag néhány órán belül az illető teljes accountja törlésre került a webszolgáltatónál.

Na mindegy, elkalandoztam picit... Ott tartottunk, hogy ha kapsz egy spam-et, akkor kiadsz-e érte egymillió forintot...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules