Az idei szezon első téli túrája... A pesti oldalon ebből semmi nem látszott, a rajthoz közeledve kezdtek a hegyoldalak fehéredni, és a rajt már igazi téli hangulatú volt, 5-10 centis hóval.
A Budai-hegységben mindig megállapítom, hogy vannak errefele is magas hegyek... :) Ezek közül jópárat érintett most a túra, egy nem is olyan hosszú táv mellett, úgyhogy a végére egy kellemes elfáradás lett az eredmény. :)
Sok helyen már szánkóztak és hóembert építettek. A Hármas-határ-hegyen megfordult a fejemben, hogy egy lefagyott, lejtős szakaszon kölcsönkérek egy szánkót. ;) Csak gyorsabb lett volna. :D
Útközben sok-sok csoki, banán, meleg tea segített, hogy mindenki könnyebben vegye az idei első téli túrát, amire szerintem nem is igazán volt mindenki felkészülve. Én legalábbis biztosan nem sejtettem az előző napok alapján, hogy végig havas túra lesz... A rajtban csináltam jópár havas képet, hátha utána már nem lesz máshol hó, de volt végig... :)
Ízelítőül néhány havas kép:
Az utolsó kép kicsit egyedi, mert rózsa se nagyon szokott ilyenkor már lenni, most mégis volt, és mellé a hó is... érdekes látvány. Mindez a Kálvária-hegyen.
A megtett út:
És egy szinttérkép a végére:
Idei stat:
939,3 km + 26,9 km = 966,2 km