|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Földleadás gátlása (részleteket találsz a 19. oldalon, lap alján)
|
Minimum föld
|

|
5 |
5.00% |
Minimum föld + az újrázás után is megmaradó minimum föld
|

|
5 |
5.00% |
Minimum föld + az újrázás után is megmaradó minimum föld + baráti mallusz
|

|
51 |
51.00% |
Anarchista csoportba áthelyezés
|

|
22 |
22.00% |
J.K.SZ. bejelentő
|

|
26 |
26.00% |
Újrázási lehetőségek lekorlátozása
|

|
14 |
14.00% |
Földvesztés
|

|
20 |
20.00% |
Katonai morál romlása
|

|
16 |
16.00% |
Gyújtogatás erősödése
|

|
20 |
20.00% |

05-27-2007, 11:29
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Tegnap nem indítottam el a szavazást, azért, mert szeretném, ha a javaslatok rendesen ki lennének dolgozva.
Az ötletek megvannak, de szeretném az ötletgazdákat arra kérni, hogy legalább vmi konkrétabb elképzelést vázoljanak fel a natur ötletnél, mert így ha vki szavaz rá azt sem tudja mire szavaz.
1 - 6. pont kb tiszta lesz mindenkinek sztem, aki veszi majd egyáltalán a fáradtságot szavazás előtt, hogy végigolvassa a topicot, a földvesztős, illetve a katmorálromlásos dolog viszont érdekelne, hogy hány körönként mennyire gondoltak a kitalálóik.
|

05-27-2007, 11:33
|
Member
|
|
|
|
A 3. ponthoz pedig úgy gondolom tényleg érdemes az összekötött orikat is hozzá venni a baráti malluszra, ezt kiegészíteném majd ezzel, ha vkinek van ellenvetése kérem szóljon, s max akkor külön veszem a kettőt, s lesz mind a 2 véle variáns.
|

05-27-2007, 13:37
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Steve
napi 24 heki. simán visszafedezi.
Mellesleg Arwyl: hogyha bárhogy szeretném valamikor beérni a top 3 klánt, szerinted hogyan tudnék elég pénzhez jutni ha nem alacsonyabb csopikban termeléssel? Ti sokkal többet tudtok termelni mint bárki lentebbi csopikban, de már ez is fáj?
|
Hogy fedezné már vissza? Gondold át mielőtt írsz hülyeségeket. 
Ha az 1. helyen vagy messze mindenkitől, és veszítesz hekit mihez fedeznél vissza? Az 1000 hekivel lejjebb lévő 4. helyezetthez? Vagy ha 4 nagy ori van = hekin együtt is csökkennek. Szintén nem lehet visszafedezni. Max mint amit írtam is, ütögetik egymást és fedeznek, de szerintem ez már csak feltűnik Atinak...
Én nem is mondtam, hogy NE termeljenek lent! És azt se hogy magas hekire ne menjen fel senki termelni. Menjen fel nyugodtan ha tud HARCCAL! De ennek a földleadásos, "önütéses" dolognak véget kéne vetni.
És a javaslatom is engedi ezt a termelést bizonyos ideig! Mert azért legyen már elég 3,5-4k TOP30% körig a termelés!! Ja, hogy lehet nem fogja megérni a szabály miatt felfedezéssel felnyomni orikat, mert nem termeli vissza?
Ez lenne a lényege a dolognak! JKSZ-ezve nem éri meg, ha pedig harccal ment fel oda meg is érdemli, de ez idő után tessék menni tovább, nem véletlen van a lázadozás sem!
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!
Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
|

05-27-2007, 14:25
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Arwyl szelleme
És a javaslatom is engedi ezt a termelést bizonyos ideig! Mert azért legyen már elég 3,5-4k TOP30% körig a termelés!! Ja, hogy lehet nem fogja megérni a szabály miatt felfedezéssel felnyomni orikat, mert nem termeli vissza?
Ez lenne a lényege a dolognak! JKSZ-ezve nem éri meg, ha pedig harccal ment fel oda meg is érdemli, de ez idő után tessék menni tovább, nem véletlen van a lázadozás sem!
|
Mondom, majd ha úgy gondolod, hogy Aban vesztesz 1 hekit körönként, mert már régóta ott vagy az elején, akkor szóba hozhatsz ilyet.
Ugyan miért kéne 2 - 3k hekire felütött orikkal lépni? Egy idő után... az után sem! Ha ennyi idő nem elég az ellenlábasoknak, hogy leszedjék, akkor sorry. Akkor élvezze tovább a munkája gyümölcsét.
A földleadás gátlása éppen a jkszel felvitelt zárja ki, legalábbis olyan szinten mint korábban volt biztos nem lehet megcsinálni.
100 - 200 hekikkel lehet max elütni orit a többitől, az meg még mindig simán leüthető.
Egy orim sincs fenn a csillagos égben, de több is magasan van, és akinek nem tetszik, hogy ott van, az üsse le, tegyen érte, hogy ne legyen ott. Nem a könnyebb utat kéne keresni, mert vki nem akar játszani.
Én is megszenvedtem érte, h ott legyen némelyik, miért kéne ajándékba adnom a földem?
|

05-27-2007, 14:29
|
Member
|
|
|
|
Gyakorlatilag mire felér egy ori, már esne is visszafelé, szal el kéne dönteni, hogy a termelés lehetőségét akarjuk e megszűntetni, vagy a földleadás/ jksz lehetőségét :P
|

05-27-2007, 14:49
|
 |
Member
|
|
|
|
Az egész játék lényege, hogy 1/A-ban a "te" országod és klánod legyen az 1.
Az 1/A csoport a játék legmagasabb szintje, az a cél, hogy ott 1.legyél!
Ez áltál semmiféle indokkal onnan lekényszeríteni országokat nem lehet!
Ezért nincs is lázadás 1800 kör felett 1/A-ban!!!
És éppen emiatt van lejjebb!!! De mint látjuk EZ NEM ELÉG! Mert ez nem kényszeríti rá a lépésre az embert. Magyarul a szabály gyengesége miatt teheted és tehetik meg emberek, hogy több k TOP30% körrel még mindig fent termelnek.
Tehát szerintem legyen bevezetve az a minimum föld, hogy ne lehessen leadni a hekit, és egyben fenntartom a javaslatomat is akár olyan formában is,
hogy pl. 3600 TOP30% körnél kezd fogyni a föld körönként 1-el.
|

05-27-2007, 14:55
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Az egész játék lényege, hogy 1/A-ban a "te" országod és klánod legyen az 1.
Az 1/A csoport a játék legmagasabb szintje, az a cél, hogy ott 1.legyél!
Ez áltál semmiféle indokkal onnan lekényszeríteni országokat nem lehet!
Ezért nincs is lázadás 1800 kör felett 1/A-ban!!!
És éppen emiatt van lejjebb!!! De mint látjuk EZ NEM ELÉG! Mert ez nem kényszeríti rá a lépésre az embert. Magyarul a szabály gyengesége miatt teheted és tehetik meg emberek, hogy több k TOP30% körrel még mindig fent termelnek.
Tehát szerintem legyen bevezetve az a minimum föld, hogy ne lehessen leadni a hekit, és egyben fenntartom a javaslatomat is akár olyan formában is,
hogy pl. 3600 TOP30% körnél kezd fogyni a föld körönként 1-el.
|
Ez eddig szép, és jó, de azt még mindig nem mondtad el, hogy aki nincs fenn Aban, de szeretne feljutni, az hogy tegye meg?
Ehhez nyilván nem kevés anyagi tartalák szükségeltetik.
Amit a 10* akkora oriddal kicsit hamarabb, s nagyobb mennyiségben állítasz elő, mint mondjuk aki kitűzi ezt a célt.
Tehát honnan legyen pénze?
Az sehol sincs odaírva, hogy zárjuk ki a lehetőségét is, hogy Aban a top változzon.
|

05-27-2007, 15:14
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Madzin
Kedves Arwyl (es a többi aki félti a pozicióját)!
Amíg te az ilyen a pénzen jutottál fel A ba, amit mások termeltek hosszú időn
keresztül, addíg nem volt baj a magas hektáron való termelés.
Mert ugye mindenki tudja, hogy neked egy garasod sem volt soha, és mint írtad nem is lesz, mivel nem szánod rá az időt, lentebbi csoportokban.
Amíg Monaco, Kutya stb... féle bagázs termelt neked és a klánodnak
a 3G toppjába ki tudja mennyi időig szó sem volt ilyen módósítáról.
De le lettek ütve, el lettek kergetve, most már más termel ott,hopp kéne egy kis módosítás gyorsan.
Te már feljutottál A-ban magasra,másnak meg ne sikerüljön így van?
Ha ezt a szabályt bevezeted, az esélyét is elveszed annak, hogy más klán is feljusson a toppba.
Amiért neked nincs időd, meg kedved (sosem volt) termelni, más
megteszi ezt.Ne zavarjon ennyire.
Amíg az A-ból nem kötelező a fordulás, illetve ott sincs hektár vesztés stb...
addíg lentebbi szinteken sem fair a játékosokkal szemben.
Ezzel csak azt érnéd el, hogy beregelne mindenki aki termelni akarna egy csomó orit 199 hekire, és 2/b ig újrázgatódna az ötös szinten írt tekercs hatványozódva...
mindeki, mert még 1 lehetőség ki van véve a játékból.
A magas hektáron való termelés.
Nem ez a megoldás arra, hogy neked nincs időd a játékra.
Illetve van egy megoldás erre. Ha az egesz ujra indul sok-sok kiegészitéssel együtt.
|
Kedves Madzin!
Igazából nem is tudom mit válaszoljak neked, mert nem találok olyan mondatot az hsz-ban ami nem marhaság lenne. (bocsi  )
Talán az 1. mondatban van részigazság, bár szerettem volna ha megemlíted, hogy volt hogy 8 hónapig sereg nem hagyta el az orimat, csak termeltem.
Mint tudod Monaco orija ami termelt G-ben 2/B-ben van. Tehát a klánom ezáltam még 1 fillért sem láthatott tőle.  És ha úgy adódik majd, hogy hozzánk jön, valószínűnek tartom hogy az a pénz el is fog menni saját maga feljövetelére. Kutya nem tom hogy ki, legalábbis ilyen néven nem ismerek senkit.
"Te már feljutottál A-ban magasra,másnak meg ne sikerüljön így van?
Ha ezt a szabályt bevezeted, az esélyét is elveszed annak, hogy más klán is feljusson a toppba."
Ez vissza is igaz angolban, nem? 
Az ottani Szkarabeusz is a 0-ról kezdte, mégis lassan felérünk hozzátok.
"Amiért neked nincs időd, meg kedved (sosem volt) termelni, más
megteszi ezt.Ne zavarjon ennyire."
Nem zavar termeljen nyugodtan, de arra a magas hekire ne JKSZ-el jusson fel.
És úgy vélem, ha nem korlátozzuk le a "termelési időt", akkor épp elősegítjük vele a JKSZ-t hisz megéri felmenni olyan magasra minden áron.
"Nem ez a megoldás arra, hogy neked nincs időd a játékra."
Hol írtad le a te javaslatodat?
"Illetve van egy megoldás erre. Ha az egesz ujra indul sok-sok kiegészitéssel együtt."
Erről tudjuk Ati véleményét.
Lopi: igazad van amúgy! A felfedezési marhaság miatt nem lehet utól érni azt a 15 orit. Röhej, hogy 8-9k kati kell nekem 1 heki fedezésére. De van ennél jóval magasabb szám is! Nevetséges, hogy 4-5 hekire valót termelek naponta!
Nem mondom, hogy nem kellett növelni, de kicsit elszálltunk, bár bevallom első ránézésre jó volt a képlet, de több hónapos "teszt" után ki kell mondani: hogy nem jött össze! De ez már egy másik téma...
|

05-27-2007, 17:42
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Lopi: igazad van amúgy! A felfedezési marhaság miatt nem lehet utól érni azt a 15 orit. Röhej, hogy 8-9k kati kell nekem 1 heki fedezésére. De van ennél jóval magasabb szám is! Nevetséges, hogy 4-5 hekire valót termelek naponta!
Nem mondom, hogy nem kellett növelni, de kicsit elszálltunk, bár bevallom első ránézésre jó volt a képlet, de több hónapos "teszt" után ki kell mondani: hogy nem jött össze! De ez már egy másik téma...
|
OFF
de miért nem?
igazad van jóval nagyobb szám is van pl. nekem is nagyobb jóval...
a ki-belépéses hülyeségem 1800 hekibe került asszem...
2 nap alatt fedeztem vissza, saját egységből...
lehet fedezni !
vagy nem?

|

05-27-2007, 17:53
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Hóhér
OFF
de miért nem?
igazad van jóval nagyobb szám is van pl. nekem is nagyobb jóval...
a ki-belépéses hülyeségem 1800 hekibe került asszem...
2 nap alatt fedeztem vissza, saját egységből...
lehet fedezni !
vagy nem?

|
Természetesen lehet, nekem pl. ez az 1800 heki kb 15milla katonámba kerülne, amit ~1 év alatt termel meg az orim. Azt hiszem önmagában is nevetséges számok, nem is kell semmit hozzáfűzni!
Persze lehet azt mondani, hogy nem is kell hogy fedezzek, de azért a törpicseknek csak kellene, másnem a bányákért!
Csak az a szerencséje a csopinak hogy van pár darab nagy törpe a nagy klánokban, különben olyan iszonyat árak lennének mint mikor építkezik a Szkara.  
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|