Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-13-2007, 15:38
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ami versenyben maradt, az a 10-es, és a... hú, nem tudom hányas, ami a tornyok arányától teszi függővé a sikerességet.

Ez utóbbi nekem nem túl szimpatikus, de még lehet próbálkozni meggyőzni.
Na akkor én is beszállnék a megbeszélésbe.
Először egy megjegyzés: Az elf röhej, és ha variban gyengébb lenne a törpénél, mint amit itt olvastam, akkor még röhejebb lenne:
"A mágia sem idegen tőlük"
"mágia területén elérhető maximum 40%"
Szóval ezt nem támogatom.

Per pillanat a faji varázslata miatt az elfet nem érdemes varira építeni, termelő szintén nem lehet.
Tehát marad a tolis és a hadis. Hadisok vannak jobbak nála: ork, gnóm, óriás és szerintem a törpe is.
Tolis alternatívák most: ember, félelf. Szóval az elf tolisnak jó, meg persze tamagocsizni.
Ezt a kettős célt ezzel a javaslattal tudná elérni.

Támogatom kutyulee ötletét: malusz=(torony+barakk)*1,5/terület (szeritnem elég egyszerű képlet)
10-10%-kal még nem lenne beton, de már járna neki 30% malusz, ami zsákmánynál több, mint eddig (aki elf-toli akar lenni, ennyi hátrányt el tud viselni, bár lehet játszani 5-5% torony barakkal is, csak stratégia kérdése (az elf úgyis blöffölni szeret))

Másrészt: 30-30%-nál már eléggé beüthetetlen, és cserébe nem tud lopni, csak ha nagyon lebont, ha neki megéri, akkor megérdemli, hogy vissza tudjon ütni.
(Abba hajlandó vagyok belemenni, hogy legyen 20 a min és 80 a max, de nem ragaszkodom hozzá)
Varázslók: hát ha jó a mágia területén, akkor legyen jó. Az ártó varázslatokra szerintem teljesen elfogadható a plussz készüli (talán 2is elég lenne), és persze a rúna is. És ha tk nyitásra is kapna maluszt, szerintem az se akkora gáz egy tolis elfnek.
Sponsored Links
Old 05-13-2007, 15:38
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 31%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Azért nem olyan nehéz ez... honnan tudod hogy az egy Elf? ha tudod akkor már gömbözve volt. az a minimum hogy egy tüzgömbit ráeresztesz, hogy lásd mije van arányaiban... onnantól meg nagytöbbségben kikövetkeztethető sok minden, és nagy meglepetés nem érhet.
Tudom, mert amikor felléptem, mondjuk 3 hónapja, meggömböztem egyszer. ost nem akarok se gömbözgetni, se ártó varázslatokat lövöldözni.
Old 05-13-2007, 15:40
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Tudom, mert amikor felléptem, mondjuk 3 hónapja, meggömböztem egyszer. ost nem akarok se gömbözgetni, se ártó varázslatokat lövöldözni.
Ha nem akarod újra megnézni, akkor miből gondolod, hogy nem épült át 60% barakkra (a változtatások hatására), és nem üt be 2x pusztításra, míg alszol?
De viccet félretéve 3hónap alatt sokat változnak a dolgok...

Last edited by Valezius; 05-13-2007 at 15:48..
Old 05-13-2007, 15:45
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Longevity: 99%

A folyamatos információ szerzés, szükséges a támadások megtervezéséhez.
Ez az információ szerzés most nehezebben megy az elfnek.

Gyulaword (#79796)
Old 05-13-2007, 15:55
Artúr's Avatar
Artúr Artúr is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Kevesebbet tud gyújtani, mert több tornya van?!
Lehet találni valami ideillő körítést. (Vannak nálam jobb mesélők is, gondolom )

"Az elf országokban lakó tolvajok a sokasodó, fenyegető őrtornyokat látva fokozatosan, elbátortalanodnak, békésebbek lesznek, ezért egyre kevesebb kárt okoznak a szomszédos országoknak."

Valami ilyesmi - szerintem.

Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták kínaiul; mi realisták meg lőni.

Eladó egy kitűnő állapotban lévő II. világháborús francia karabély. Sosem lőtek vele, egyszer leejtették.

Last edited by Artúr; 05-13-2007 at 15:58..
Old 05-13-2007, 17:23
-Ede- -Ede- is offline
Member

Longevity: 93%

én is kutyalee ötletét támogatom, csak a saját példámból is kiindulva:
van 12%barakk/őrtorony/templom, 30%kocsma
ez egy olyan ori amit a 30%barakkos ork be tud ütni, cserébe tudok tolizni, és gömbölgetni si egy kicsit(hadisokat, gyengéb tolisokat)
a jelenlegi máluszokkal egy hadis ütése után nem tudom h mit tudnék kezdeni a dolgokkal, mert a hadist egyáltalán nem tudom megtorolni, csak max a szövetséegesek(még van)
de ha a barakk+őrtornyos máluszt vesszük akkor a máluszom 36%, gyengülök és beüthető is vagyok(ha nem vigyázok) de azért van jelentős vari/toli erőm
eméllé elfogadnám a rúna máluszt(mert azt egy tolis bármikor tud lopni, a hadisnak meg nem kell sok, de ott a fosztás) és az ártóvari plusz készülijét is, de nem +3%-ot hanem +1%-ot vagy +2%-ot(harcban már a +1% is nagy hátrány!)
szerintem ez egy jó megoldás volna, a normális elfeket arra ösztönözné h ne legyenek egy áttörhetetlen bunkerban, aki meg bunkerban van az így járt
Old 05-13-2007, 17:32
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by -Ede- View Post
én is kutyalee ötletét támogatom, csak a saját példámból is kiindulva:
van 12%barakk/őrtorony/templom, 30%kocsma
ez egy olyan ori amit a 30%barakkos ork be tud ütni, cserébe tudok tolizni, és gömbölgetni si egy kicsit(hadisokat, gyengéb tolisokat)
a jelenlegi máluszokkal egy hadis ütése után nem tudom h mit tudnék kezdeni a dolgokkal, mert a hadist egyáltalán nem tudom megtorolni, csak max a szövetséegesek(még van)
de ha a barakk+őrtornyos máluszt vesszük akkor a máluszom 36%, gyengülök és beüthető is vagyok(ha nem vigyázok) de azért van jelentős vari/toli erőm
eméllé elfogadnám a rúna máluszt(mert azt egy tolis bármikor tud lopni, a hadisnak meg nem kell sok, de ott a fosztás) és az ártóvari plusz készülijét is, de nem +3%-ot hanem +1%-ot vagy +2%-ot(harcban már a +1% is nagy hátrány!)
szerintem ez egy jó megoldás volna, a normális elfeket arra ösztönözné h ne legyenek egy áttörhetetlen bunkerban, aki meg bunkerban van az így járt

az ártó az maradjon szépen +3%, azzal semmi gond nincs, csak kerüljön ki közülük a tk nyitás és a felfedés
ha azt nézed, a rengetés most csak 30%-al fogyaszt több készülit
Old 05-13-2007, 19:13
Penya Penya is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
.

Támogatom kutyulee ötletét: malusz=(torony+barakk)*1,5/terület (szeritnem elég egyszerű képlet)
Sok az 1,5 es szorzó. Lehetne mondjuk 1,1 (vagy 1 ). Sokal jobb lenne, nem kapnának akkor maluszokat. 1000 hekin egy 30-30-as elf 66%ot kapna. Ha marad az 1,5, akkor 90%ot, vagy ha lesz max akkor 80%ot.
Old 05-13-2007, 19:26
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Penya View Post
Sok az 1,5 es szorzó. Lehetne mondjuk 1,1 (vagy 1 ). Sokal jobb lenne, nem kapnának akkor maluszokat. 1000 hekin egy 30-30-as elf 66%ot kapna. Ha marad az 1,5, akkor 90%ot, vagy ha lesz max akkor 80%ot.
jobbnak tartanám, amit Xeper javasolt, hogy csak a tornoykra számítson ez, mert szerintem az jelenti az elfek üthetetlenségét
vagy legalább is a tronyok aránya duplán számítson, ne büntessük azokat, akik rendes hadist próbálnak meg játszani
Old 05-13-2007, 20:12
Penya Penya is offline
Member

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
jobbnak tartanám, amit Xeper javasolt, hogy csak a tornoykra számítson ez, mert szerintem az jelenti az elfek üthetetlenségét
vagy legalább is a tronyok aránya duplán számítson, ne büntessük azokat, akik rendes hadist próbálnak meg játszani
Igen, van benne valami
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules