Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-09-2007, 17:07
merlin merlin is offline
Banned

Activity: 0%
Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Erre mi szükség lenne? Már azon túl, hogy hirtelen

Most őszintén: mostanában volt olyan komolyabb változtatás, ahol néhány hét tapasztalat után ne lett volna megviszgálva, hogy milyen hatással járt a változás, és szükség esetén lett egy kicsit finomhangolva? Nem tudok róla. (Kivéve Remy kedvenc témáját, az meg lett beszélve, nem sikerült logikus érvekkel meggyőznötök.)

Akkor ilyen hatalmas többkörös "tapasztalatok" alapján miért akarna bárki is ilyen elhamarkodott döntéseket hozni, hogy fajváltás?

Semmi értelme.
Jelentem gyöngyöt találtam.

Csak az új beszállóknak.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-09-2007, 17:19
Pepa's Avatar
Pepa Pepa is offline
Member

Longevity: 98%
Default Viszonylag steril

Tulajdonképpen nagyon jó ez a változtatás, végre kiegyenlített lett, nem ajánlott személyiség mellé jött a nem ajánlott faj is. Segítsetek keresni, még ilyen dolgokat, amik jó hogy vannak, de minek
Reply With Quote
Old 05-09-2007, 17:23
TDK TDK is offline
Member

1. álljunk vissza a 20%-ra maluszok nélkül
2. álljunk át 25%-ra maluszok nélkül
-ezeket nem támogatom, nem erösités volt, hanem korigálás. Ati az az indokod, hogy vakon mennek és pattani fognak, és, hogy többen fognak pattani, ez nem a védelmi bónusz, hanem a fantomsereg következménye( a korábban felhozott gyengités-erösités érven kivül van még egy indokom. Bár a H5Tools nem tökéletes, de elég sokan használják. sajnos frissitett verzió jóideje nem jött ki belöle, nem is várható, igy az elf katonai számitása változtatás esetén hibás lenne)

3. álljunk vissza a 30%-ra maluszok nélkül
-Ez lenne a legjobb, de ebböl nem lesz semmi, igy nem is mondok semmit

4. jó ahogy most van
-Jó egy frászt(csak hogy személyeskedjek is)

5. csökkentsük a maluszokat
-mindenképp. jelenleg ezzel a malusszal tulajdonéppen az óriás fajhoz fel lehet irni, hogy elönye az immunitás az elf ártó tolis akciói ellen, de az összes többi fajhoz is fel lehet vésni, hogy minimális hatás.

***-vannak a malusznak olyan, alapvetöen a varázslást érintö részei, amelyek nem indokolhatóak.

6. legyen ahogy most van, de adjunk időt
-nekem 1700 kör kell még a b-szinten. Ha kapunk ennyi idöt tölem rendben.

7. legyen ahogy most van, de lehessen fajt váltani
-kivitelezhetetlen

8. legyen ahogy most van, de ha megtámadnak, a támadóval szemben éljenek a régi elf gyengébb maluszai
-ez a hadüzenet elsö 24 órás felkészülésére emlékeztet, vagyis programozási szempontból megoldható. viszont, ha kiterjesztjük szöviszintre, akkor már jelentös eröforrásigény jelentkezne

9. a maluszok mértéke függjön a bebetonozottság mértékétől
- ez tulajdonképpen az 5-s javavaslat, csak jóval komplikáltab rendszerben

10. az ártóvarik közül a tolvajok felfedéséért és a térkapunyitásért ne vonódjon +3% a varikészültségből.
-ez rendben is van, de ha nekem arra kell a felfedés, hogy az engem bántó pl félelf tolijait féken tartsam, akkor bizony szükség van arra is, hogy NE korlátozzuk a tolvajok mérgezését se, mert egy félelfet hosszútávon nemigen ijeszt el, hogy lenyomnak nála egy kis készültséget. az embert nem emlitem, ott amugy sincs jelentösége se a felfedésnek, se a mérgezésnek

***-vannak a malusznak olyan, alapvetöen a varázslást érintö részei, amelyek nem indokolhatóak.
ezt külön kiemelném, mert bármelyik ponthoz hozzátehetö, de a 6-hoz a leginkább
Reply With Quote
Old 05-09-2007, 17:36
lacqa lacqa is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Cassandra View Post
A nyolcas pont számomra a legszimpatikusabb.
Bár ezt úgy kéne valahogy megoldani, hogy ne csak az ellene irányuló, hanem a szövetségesei ellen irányuló támadások után is "vesszenek" a maluszai.
Vagyis, ha valaki akciózik a szövetség ellen onnan számított 12 v. 24 óráig az elf az eredeti "maluszokkal" végezhessen ártó vari, illetve tolvajakciót ellene.
[/color]
igen, ezt írtam éppen miközben Ati lezárta a témát
Reply With Quote
Old 05-09-2007, 17:44
Cassandra Cassandra is offline
Member

Quote:
Originally Posted by lacqa View Post
igen, ezt írtam éppen miközben Ati lezárta a témát
Sebaj, folytassuk itt... ha megint jönnek a személyeskedések, megint idegesítő leszek, pár pirit megér.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
Reply With Quote
Old 05-09-2007, 17:52
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Activity: 15%
Longevity: 94%

Quote:
Sebaj, folytassuk itt... ha megint jönnek a személyeskedések, megint idegesítő leszek, pár pirit megér.
Miért jönnének
Hisz szerintem mindenki normál emberhez méltón felfogta a józan,paraszti eszével,hogy ezektől el kell tekinteni ...
Vagy nagyon naiv vagyok?

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:
Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!

„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”

Reply With Quote
Old 05-09-2007, 17:54
Cassandra Cassandra is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Matador View Post
Miért jönnének
Hisz szerintem mindenki normál emberhez méltón felfogta a józan,paraszti eszével,hogy ezektől el kell tekinteni ...
Vagy nagyon naiv vagyok?
Mert 117ből 110oldal abból állt.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
Reply With Quote
Old 05-09-2007, 18:11
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Az elf baja ugyanaz, mint a hulláé, nem veszik be a szövibe.
Egyedül pedig kiváló célpont lesz.
Tehát vagy kapjon akkora védelmet, ami egyedül is megvédi, (amit nyilván nem fog, mivel akkor A-ban kiválóan tudná teljesíteni a pajzs szerepét)
vagy legyen valami haszna a szöviben.
Felmerült, hogy legyen belőle varázsló az óriás alternatívája, ez meg túl nagy változtatás lenne, ráadásul totál értelmetlenné tenné a faji variját.

Hát én nem látok kiutat.
Reply With Quote
Old 05-09-2007, 18:14
Életfa#2 Életfa#2 is offline
Member

Default Elf tamagocsi

Mint gyakorlott elf tamagocsis, leírom, hogy nállam hogy nézne ki egy 1300 hekis elf tudós, ha 24 óránként léphetnék be. Ime:

Ház: 252 (16.380 civil)
Kovácsműhely: 26
Raktár: 7
Könyvtár: 20
Őrtorony: 113 (17,38% őrtorony bónusz)
Barakk: 114 (5.850 íjász)
Templom: 265 (32.578-34.450 varázsló)
Kocsma: 336 (17.472 tolvaj)
Tanya: 167 (+192-től -182-ig a gabonatermeléssel)

Oké, hogy MF, de bunker lenne? Sehol. De még vari, sőt, toli szempontból sem... (Igaz, toliból már majdnem, de egy normálisabb csopiban ezt átlopják. És ez, a tekilopás miatt nagyobb gáz, mintha földre vernék be...)

Amúgy, a két orim közül csak az egyik elf, de azt hiszem, meg is hagyom annak: kár lenne lemondanom annyi földről, mint amennyivel feljöttem, pedig még félannyira vagyok a top30%-tól.

Egyébként meg, a bunkerságról: ha valaki pusztán csak védekezni akar, akkor nyugodt szívvel játszhatna gnómmal is. A két faj összasített védelmi értéke, a hadira való koncentráltság függvényében plusz-mínusz 3%. De a gnóm legalább átépülhet hadira, varira, tolira... (Edig bármilyen szempont szerint raktam sorrendbe a fajokat, a gnóm vagy első volt, vagy második.)
Reply With Quote
Old 05-09-2007, 19:34
solven solven is offline
Member

Quote:

Eddig tíz javaslat, lehet szemezgetni:

1. álljunk vissza a 20%-ra maluszok nélkül
2. álljunk át 25%-ra maluszok nélkül
3. álljunk vissza a 30%-ra maluszok nélkül
4. jó ahogy most van
5. csökkentsük a maluszokat
6. legyen ahogy most van, de adjunk időt
7. legyen ahogy most van, de lehessen fajt váltani
8. legyen ahogy most van, de ha megtámadnak, a támadóval szemben éljenek a régi elf gyengébb maluszai
9. a maluszok mértéke függjön a bebetonozottság mértékétől
10. az ártóvarik közül a tolvajok felfedéséért és a térkapunyitásért ne vonódjon +3% a varikészültségből.
Nos, szerintem Atit úgy lehetne meggyőzni, ha egyesével átrágnánk magunkat az összes lehetőségen, melyiknek mi lehet az előnye/hátránya, az elfre és persze másokra nézve is.

Mondták a 6. pontot, hogy legyen az. Mondjuk SZVSZ ez nem is lenne igazi megoldás, mert nem változtat semit a mostani állapoton, csak esélyt ad arra, hogy aki nagyon akar az szintlépésnél fajt válthasson.

7. Az azonnal fajváltás valószínűleg nem fog megtörténni, mert amennyire tudom nem igazán történt ilyen eddig sem (javítsatok ki ha tévedek), és mert sokan egyébknt is nagyon meglepődnének, ha teszem azt az eddig békésen fejlődő elfből egyszercsak óriás lenne.

8. Ha Ati helyében lennék, én ezt fontolnám meg leginkább, mivel SZVSZ ez megoldaná mindkét problémát (a várfal mögül kinyulkálást, és az önvédelmet is)

9. Ez már kevésbé tetszik, mivel így túl könnyen lehetne következtetni az elfek védelmére 1-1 lopássorozat után, de azért nem elvetendő dolog, mivel ez is a felé vezet, hogy az elf vagy békésen fejlődik, vagy beüthető

10. Ez pedig azért nem tetszik, mert egy óriásnak/orknak nem sűrűn foglyuk levinni a tolikészültségét még akkor sem ha van rá lehetőség, és mert egy elf attól nem tudná jobban megvédeni magát, hogy "csak" 6%-al csökken a varikészüli TK nyitásnál

Az első 5 pontal nem igazán foglalkoztam, mivel ezek vagy az eredeti állapotot hoznák vissza, vagy pedig az eredeti és a mostani között valahol félúton. Márpedig ezek sem voltak olyan tökéletesek, mivel ha az lett volna nyilván nem változtatják meg.

Szóval akkor jó lenne ha mindenki ész érvekkel írná le hogy mit miért támogat, vagy ellenez, mert különben nem lesz belőle semmi
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules