Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

View Poll Results: elfogadható ország név-e Auschwitz-Birkenau?
Igen, engem különösebben nem zavarna ha ilyen országnév lenne 40 38.46%
Nem,sértőnek tartom mint nevet 35 33.65%
Nem tartom elfogadhatónak bár engem különösebben nem érint 29 27.88%
Voters: 104. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-27-2007, 17:20
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by laci View Post
Legyünk jóhiszeműek, de azért ez már túlzás... Akkor maradjanak meg ezek a (bocsánat ) "Gecimanó" meg hasonló országnevek is, mert lehet hogy valaki azt mesélte nekik, hogy az a Télapó egyik ajándékcsomagoló manójának a neve?
Vagy egy zenei "mű" címe is amúgy

Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-27-2007, 17:26
laci laci is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Én azt nem elleneztem Auschwitz egy 800éves történelemmel rendelkező város lengyelországban
Mondj nekem 3 jellemző dolgot Auschwitzről, meg a 800 éves történelméről (de csakis saját forrásból, nem utánanézni! ), a haláltáboron kívül

Amit itt csinálunk, az játék a szavakkal, semmi más: tudjuk, mi volt Auschwitzban, valószínűleg az is tudta, aki így nevezte el az országát (mellesleg, kíváncsi lennék, hogy ha van több országa is, mi lehet azoknak neve...), és ezzel kész. Ha megmarad, nem tehetek ellene semmit.

Bár most már végképp nem értem, hogy a III. Birodalom nevő ismerősöm miért kellett anno megváltoztassa a nevét, ilyen alapon az is maradhatott volna, akármikor ki lehetett volna magyarázni.

Ati, ez a névvadászos topic tényleg félrement, sokkal jobb volt, amikor csak jött egy üzenet, hogy a páciens változtassa meg az országa nevét, azzal kécc...

Last edited by laci; 03-27-2007 at 17:30..
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 17:34
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by laci View Post
Mondj nekem 3 jellemző dolgot Auschwitzről, meg a 800 éves történelméről (de csakis saját forrásból, nem utánanézni! ), a haláltáboron kívül

Amit itt csinálunk, az játék a szavakkal, semmi más: tudjuk, mi volt Auschwitzban, valószínűleg az is tudta, aki így nevezte el az országát (mellesleg, kíváncsi lennék, hogy ha van több országa is, mi lehet azoknak neve...), és ezzel kész. Ha megmarad, nem tehetek ellene semmit.

Bár most már végképp nem értem, hogy a III. Birodalom nevő ismerősöm miért kellett anno megváltoztassa a nevét, ilyen alapon az is maradhatott volna, akármikor ki lehetett volna magyarázni.

Ati, ez a névvadászos topic tényleg félrement, sokkal jobb volt, amikor csak jött egy üzenet, hogy a páciens változtassa meg az országa nevét, azzal kécc...
nem tudok csak mondtam hogy 2 külön dolog auschwitz és auschwitz-birkenau...

Reply With Quote
Old 03-27-2007, 17:41
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Szavaztam, különösebben nem véleményezem, amit akartam elmondtam a névvadász topicban. Nem elfogadható országnév.
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 19:36
tdomo's Avatar
tdomo tdomo is offline
Member

Longevity: 95%

Engem különösebben nem zavar, de belátható, hogy akiknek a rokonait esetleg elhurcolták, baromira zavaró lehet egy ilyen országnév.

csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 20:18
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Penge View Post
tokomkivanma (#424019) [5/W]
nekem is - ebből érezhető, elolvastam a topicot

borzasztóan elegem van abból, hogy mindenre a Holocaustot hozzák föl, mindenhol azzal védekeznek, azzal dobálóznak
ott az egésszel a gond, hogy bizony egy (meglehetősen elítélendő, és gusztustalan) történelmi eseményből politikai ügyet csinálnak, amit úton útfélen hangoztatnak
megjegyzem, akik tették, azok megkapták büntetésüket, és már egy halom kártérítést is szétosztottak (olyanoknak is,. akiknek egyáltalán nem lenne rá szüksége), ettől függettlenül a mai napig évi 4-5 holocaust megemlékezés biztos van
arról persze mélységes nagy hallgatás van, hogy a szerencsétlen palesztinokat ott írtják és nyomják el, ahol tudják, de legalább ők védekezni sem tudnak világpolitikai szinten -> és ha nem figyelünk, velünk is ez lesz (sajnos így van, csak ezt senki sem meri kimondani)

remélem senki nem gondolja ezután, hogy valami szésőjobbos fanatiku vagyok, csak nem árt megnézni a dolgokat a másik oldalról is

Átpakoltam ide, bár lassú voltam, és ott is megmaradt
(ugyan ez a véleményem az antiszemitizmusról is)
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 21:28
Hóhér Hóhér is offline
Member

Longevity: 98%

OFF

valameliyk topicban írtam hogy voltam Lengyel körúton , nos a fent említett települést is érintettem...

ki volt írva a táblára a város neve...
sőt a térképen is ki volt...

sőt még laktak is ott emberek...
( nem menekültek el , mert ez a név szerepel egy csomó adatukban )

egyetlen dolog fogott meg a fent említett településen...

a főbejáratnál az első csarnokban kb 30 nyelven voltak kiírva a falon az olvasni valók...

a számok megdöbbentőek voltak, főleg magyar vonatkozásban, amit a magyar házban lehetett olvasni...

de a magyar kiírás nem fért el a 30 nyelv mellett...

levontam a köveztketetéseket, és abszolút nem érdekel a most kezdődő kb 3874ik kártalanítás...

egyenlőbbek mindíg vannak...

hogy a topichoz is szóljak...

lehet túl nyugodt a természetem ( ), de nem tudnátok egyetlen olyan ország nevet sem mutatni , ami zavarna a játékban , nem tudnék tőle aludni, esetleg sereget indítani..
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 22:12
Cece Cece is offline
Member

Olyan szavazási opció nincs, hogy : "Engem rohadtul nem érdekel!"
Mert én arra szavazok. Tőlem akár Hitlernek, Napóleonnak , Leninnek, Gorbacsovnak, Besenyő pista bácsinak, Vinetúnak, Orbán Vikinek, Szlóbó Milosevicsnek vagy épp valami városnak, országnak, npővénynek, állatnak vagy akárminek nevezheti magát. Engem nem érdekel. Ne legyen vulgáris oszt kész.
Lehet az ilyet kritizálni + filózni róla amennyit csak akartok, ha nincs jobb dolgotok. Mindenkit sérthet valami, ami a másik számára közömbös. El lehet ítélni azt aki úgy nevezi el az országát, ami esetleg másokat sért valamilyen formában... de sehol nem írja a szabályzatban, hogy 10évesek, értelmi fogyatékosok, tömeggyilkosok, sátánisták stb nem jácchassák a Hódítót és számukra lehet, hogy egészen mást jelentenek bizonyos kifejezések, mint a "normális emberek" számára.
Soha nem értetem az ilyet. Az álltalános iskolát, ahova jártam régen Április 20. állt. iskolának nevezték. Mittom én hány év múlva átnevezték Nikola Tesla Á.I. re mert valakinek eszébe jutott, hogy Adolf Hitler pont április 20.án született... Most akkor mi van? Április 20.-a fekete nap és minde elitélendő és törlendő, ami ekkor történik? Mi van , ha én 2 nappal később születek? Akasztjam fel magam, mert akkor lenne a szülinapom mint Hitlernek? Ez hülyeség. Most kissé átestem a ló tuloldalára, de ezzel csak azt szeretném mondani, hogy nem kell az ilyesmivel foglalkozni. Legalább is nem itt.
Van ez a 666 dolog is, amit mindenki rögtön a gonoszhoz köt, közben kicsit utána kellene nézni.
Sok híres, vagy inkább hírhedt történelmi személyiség sért bizonyos embereket valami miatt, de ez szerintem nem kéne hogy ITT problémát okozzon.
Genghis Can nevét érdekes módon senki sem említi és senkit sem sért, pdig az ürge érdekes dolgokat művelt annak idején. Aki nem hiszi járjon utána. Ráadásul nem egy ori kötődik a nevéhez. De az ilyesmi, nem győzöm hangsúlyozni: nem kell, hogy érdekeljen egy internetes játékban senkit. Ha nem teccik ártózd le, lopd + , mészárold, pusztitsd, foszd stb jobban, mint ha egyt szimpibb ori lenne.
Egy másik kultúrában lehet hogy egészen mást jelent. Kicsit talán mindenki lehetne flexibilisebb és nem kéne ilyen dolgokra koncentrálni, mert rossz az aki rosszra gondol. Álltalában az kiabál a legjobban akinek a háza ég.

Last edited by Cece; 03-27-2007 at 22:28..
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 22:39
dreaman68 dreaman68 is offline
Member

Longevity: 97%

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
En is szeretnem ha mind az 500 felmerulo problemas orszagnevnek uj topic lenne nyitva... gratula, nagyon "jo" otlet volt, de tenyleg.... :P
komolyan nem értelek miért bírálod azt h nyitottak ennek egy topicot. Komoly vita alakult ki és legalább itt lesz megbeszélve...

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
akkor innentol kezdve engem meg a budapest nevu orik zavarnak, meg esetleg a london nevuek, vagy gyor, debrecen es igy tovabb...
azért a két dolgot nem kellene egy kalap alá venni

Még azt sem értem h miért jó ez ha egy stratégiai JÁTÉKBA beszivárognak ilyen dolgok. Sztem ennek gátat kellene vetni. Valamennyire a hód arculatát is rontaná ha elszapodornának....

Last edited by dreaman68; 03-27-2007 at 23:48..
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 23:39
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%
Wink Nyelvhelyesség

Quote:
Originally Posted by dreaman68 View Post
Még azt sem értem h miért jó ez ha egy stratégiai JÁTÉKBA beszivárognak ilyen dolgok. Sztem ennek gátat kellene szabni. Valamennyire a hód arculatát is rontaná ha elszapodornának....
Íj, ez az egyik legidegesítőbb fordulat, amit használni szoktak!
Tehát van határt szab és van gátat vet. Gátat szab nincs, és remélem, sose lesz.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules