|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Legyen e egy minimális ára a drágakőnek pl: 1500
|
Igen , legyen.
|

|
7 |
28.00% |
Nem, nelegyen.
|

|
18 |
72.00% |

03-21-2007, 10:54
|
Administrator
|
|
Activity: 22%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Végigolvastam ez ta topicot, mert nem értem, hogy lehet tartósan 10 (sőt 5arany) alatt a drágakő ára. (Nem mintha létkérdés lenne számomra, de mégis)
Kik adják el 1aranyért a kavicsot? Egyáltalán ki tart drágakőbányát?
Ez még mindig így van, hogy függ a csoport drágakőbányáinak a számától?
Itt ugye nem ír ilyet:
"Az árfolyam percenként változó érték, melyet a Császár határoz meg annak alapján, hogy az előző időszakban mennyi drágakövet sikerült felvásárolnia."
|
Az árat itt is a kereslet/kínálat alakulása határozza meg. A kereslet a Császár felvásárlása (amit a súgó is ír), a kínálat a csoportban termelt, illetve eladott drágakövek száma.
|

03-21-2007, 11:03
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Az árat itt is a kereslet/kínálat alakulása határozza meg. A kereslet a Császár felvásárlása (amit a súgó is ír), a kínálat a csoportban termelt, illetve eladott drágakövek száma.
|
Ha nincs a csopiba drágakőbánya akkor senki se termel és drágának kellene lennie......... de én ezt pont ellenkezőleg tapasztaltam 
|

03-21-2007, 11:09
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Monaco
Ha nincs a csopiba drágakőbánya akkor senki se termel és drágának kellene lennie......... de én ezt pont ellenkezőleg tapasztaltam 
|
A keresletet (amennyit a császár meg akar venni) -- mivel ez csoportonként változik -- a lehetséges kínálat, vagyis a csoport átlagos termelése határozza meg. Ha ez nulla, akkor a csoporthoz igazodva nem lesz kereslet.
|

03-21-2007, 11:37
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Ha elkezdenék drágakövet termelni, akkor felmenne az ára?
|

03-21-2007, 11:40
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Ha elkezdenék drágakövet termelni, akkor felmenne az ára?
|
Igen, bár ehhez nem árt azért több ember a csoportban... 
|

03-21-2007, 12:02
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Ezt nem hittem volna, akkor az lehet a baj, hogy ezt msok se nagyon tudják a csoportban.
Nem lehetne átírni a súgót, hogy a magamfajták is megértsék? 
|

03-21-2007, 15:35
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A keresletet (amennyit a császár meg akar venni) -- mivel ez csoportonként változik -- a lehetséges kínálat, vagyis a csoport átlagos termelése határozza meg. Ha ez nulla, akkor a csoporthoz igazodva nem lesz kereslet.
|
ezexerint stabil 2k marad a drágakő ára, ha a csoportban egy csomó ország termeli a drágaköveket, de nem adja el? 
vagy én értelmeztem rosszul?
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|

03-21-2007, 15:38
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
ezexerint stabil 2k marad a drágakő ára, ha a csoportban egy csomó ország termeli a drágaköveket, de nem adja el? 
|
Ha elegen vannak, akkor ezzel lehet 2k-n tartani, igen. Amint elkezdik eladogatni, egyre zuhanni fog az ára.
|

03-21-2007, 16:05
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha elegen vannak, akkor ezzel lehet 2k-n tartani, igen. Amint elkezdik eladogatni, egyre zuhanni fog az ára.
|
visszaolvasva a kérdésemet, nagyon idétlenül volt megfogalmazva (elnézést kérek)... az érthető, hogy ha nem adják el a drágaköveket, akkor nő az ára.
viszont.
tegyük fel, hogy van egy 1000 fős csopi (a létszám mondjuk lényegtelen), és legyen X az a folyamatosan termelt ÉS eladott drágakőszám, amivel lemegy 1500-ra az ár. namármost. ha a csopi drágakőtermelése 3*X, de csak X db drágakövet adnak el folyamatosan körönként, és a többi megy a levesbe, akkor is 1500 lesz az ára, vagy fel fog menni 1700-1800-ra, esetleg 2000-re?
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|

03-21-2007, 16:08
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
tegyük fel, hogy van egy 1000 fős csopi (a létszám mondjuk lényegtelen), és legyen X az a folyamatosan termelt ÉS eladott drágakőszám, amivel lemegy 1500-ra az ár. namármost. ha a csopi drágakőtermelése 3*X, de csak X db drágakövet adnak el folyamatosan körönként, és a többi megy a levesbe, akkor is 1500 lesz az ára, vagy fel fog menni 1700-1800-ra, esetleg 2000-re?
|
Ilyenkor felmegy az ára.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|