Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-16-2007, 12:46
Penya Penya is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
na igen... tolis szövi... olyasmi, amit Gyula is mondott, aki kinéz magának valakit, és napokig húzza, jó eséllyel nem is olyat, aki mellette van, hanem aki 3-4k ponttal fölötte, és vagy 4 körre, hogy véletlenül se tudjon válaszul lépni valamit

imádom az ilyet...
Pont erröl beszéltem az elöbb. Te hadis vagy es utalod a tolikat ezért képtelen vagy felfogni hogy más azt szereti és ugy jatszik, ez persze nem baj, nem lehet mit tenni. Megjegyzem az érveid visszafele is elsüthetöek. Vhogy igy : na igen ... hadis szövi (esetleg egy hadivari) olyasmi aki kinéz magának valakit és napokig mészárolja aztán leföldelik mind a 4 en, jo eséllyel náluk gyengébbet vagy olyat aki tehetetlen (pl egy toli az orias szovi ellen) hogy a 4 foldeles utan esélye se legyen tenni valamit.

Visszanyal a fagyi? A játék nem törpékbol meg hadisokbol áll, lehet fedezni és tolizni is, legalábbis jo lenne ha lehetne.

A másik, nem gondolom h toli vari akciok arra valok h csak infot szerezzunk, ez nem igaz. Éppen neked kellene legjobban tudnod Gyula h simán szét lehet szivatni nem tekivedos fajt csak tekilopással és akk a rengésrol meg a gyujtasrol nem is beszéltunk.

A harmadik, a harc nem a lovagi hadiviseles szerint zajlik. Ha 6 korrol lop akk annyirol, nyilvan nem véletlen. Te játszahtod a nagy hadvezért de ne várd el h más is azt tegye ami neked tetszik. Kulonben is mi alapjan nezed semmibe azt ha valaki lop? Ahhoz gondolom nagyobb "muveszet" kell h agyonverj 50% (ha nem tobb) barakkal egy tolist vagy varist.

A negyedik, ezt miért kell szétoffolni? H legyen is vmi koze a topichoz es aki elolvasta ezt az ne hiaba faradjon ismet leirom h ha mas nem is de a fantomepulet szinesitene a jatekot, nem mindenki olyan profi mint Kisbér h kitalálja a teljes éplistát.
Sponsored Links
Old 03-16-2007, 13:05
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Penya View Post
Pont erröl beszéltem az elöbb. Te hadis vagy es utalod a tolikat ezért képtelen vagy felfogni hogy más azt szereti és ugy jatszik, ez persze nem baj, nem lehet mit tenni. Megjegyzem az érveid visszafele is elsüthetöek. Vhogy igy : na igen ... hadis szövi (esetleg egy hadivari) olyasmi aki kinéz magának valakit és napokig mészárolja aztán leföldelik mind a 4 en, jo eséllyel náluk gyengébbet vagy olyat aki tehetetlen (pl egy toli az orias szovi ellen) hogy a 4 foldeles utan esélye se legyen tenni valamit.

Visszanyal a fagyi? A játék nem törpékbol meg hadisokbol áll, lehet fedezni és tolizni is, legalábbis jo lenne ha lehetne.

A másik, nem gondolom h toli vari akciok arra valok h csak infot szerezzunk, ez nem igaz. Éppen neked kellene legjobban tudnod Gyula h simán szét lehet szivatni nem tekivedos fajt csak tekilopással és akk a rengésrol meg a gyujtasrol nem is beszéltunk.

A harmadik, a harc nem a lovagi hadiviseles szerint zajlik. Ha 6 korrol lop akk annyirol, nyilvan nem véletlen. Te játszahtod a nagy hadvezért de ne várd el h más is azt tegye ami neked tetszik. Kulonben is mi alapjan nezed semmibe azt ha valaki lop? Ahhoz gondolom nagyobb "muveszet" kell h agyonverj 50% (ha nem tobb) barakkal egy tolist vagy varist.

A negyedik, ezt miért kell szétoffolni? H legyen is vmi koze a topichoz es aki elolvasta ezt az ne hiaba faradjon ismet leirom h ha mas nem is de a fantomepulet szinesitene a jatekot, nem mindenki olyan profi mint Kisbér h kitalálja a teljes éplistát.

Tulajdonképpen neked is igazad van, és lehet hogy én tévedek, de nagyon úgy érzem hogy a tolvajok jelentős töbségben vanank a játékban ami már már rontja a játékélményt. Másrészt inkább az a jellemző szerintem hogy tolvaj szórakozik biztonságos távolságbol, mert a jelenlegi nyers árak mellett a hadi nem szivesen bont vissza még 20 épületet sem.
Szerintem hogy négy hadi rááljon egy tolvajra nem oylan jellemző mint hogy 3-4toli rááll egy termlőre. (persze ez csak a szubjektiv véleményem) meg leszámítva a 4 tolis szövit amit emlitett valaki, általában azért a toli is szöviben van, és hadinak igen csak oda kell menni, négy körüg gyengébb katonilag hogy ha meg akarja büntetni a tolvajt, mig a tolirol ugyan ez enm mondható el. Kicsit elmentünk más irányba, nem az a cél h a tolik ne tudjanak játszani csak az hogy ne tudjanak egy két nap alatt tönkre verni egy törpöt.

Meg ugye oylan azért ne mnagyon van hogy egy tolit egymástol független hadik neki álnak mészárolni, mig oylan előferdül hogy több toli rááll ugyan arra a törpére és ez még csak nem is jelent jksz-t sem, hisz az sehol sem látszik hogy egy törpét már kétszer tekiztek ma és ujra vette a tekit.

Gyulaword (#79796)
Old 03-16-2007, 14:59
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Activity: 1%

Én fel se tettem a fajit, amikor törpe voltam, mert a nyers ára többszöröse volt a tekiének és hagy vigyék a nyerset, a tekihez így ritkán nyúltak. Meg nekem egyszer azt mondta egy régi játékos, hogy a törpének fel sem kell vennie a lopkodást, ha a termeléséből nem tudja fedezni a veszteséget, akkor nem is igaz i törpe
Old 03-16-2007, 15:08
Bogár Bogár is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Gyula View Post
Ami a 10%kocsmát illeti, szerintem ha egy törpének ennél több van akkor az már nem is törpe, a 10%-ot meg egy nem kifejezetten lopásra optimalizált elf vidáman átlopja. persze fel lehet tenni a tisztát is de, ugye fontosabb a védelem, meg a szerencsétlen törp még akkor egy mágikus pajzsot vagy raki kulcsot megpróbál feltenni, és a végén ott tart hogy jó törpe mágusok folyton 0-ra ellövik a vari készüt.
ezzel egyáltalán nem értek egyet. én mf-ként vittem végig a B csopit. az elején hadis törpe voltam, de muszáj volt átállnom deffelős orira. és ez igenis életképes TÖRPE volt. és viszonylag gyorsan fejlődtem a lopások ellenére is. megvolt a sok bentlét; ha kellett, leszabiztam, ha kellett próbáltam békés úton megoldani a dolgokat. ha lett volna szövim, szerintem könnyebben tudtam volna boldogulni, de sajnos nem volt lehetőségem a VIP-re...

Quote:
Nagyon tévedsz, rengeteg a tolvaj, aki sunyi módon lopnak nagy távolságokrol
Synkel topicjában pontosan erre a problémára keressük a megoldást...

Quote:
és igan a játék harcorientál, ne vigyik el abba az irányba h ki tud többet lopni vagy messzebröl. a toli és vari akciók arra valók hogy információt szerezzenek az ellemségröl, esetleg hogy támogasság a hadit.
ez egy stratégiai játék, és a fő stratégia tényleg az, hogy harcorientált legyen az ország. viszont nem annyira mellékes a toli meg a vari sem. nagyon jól tud jönni, ha van, aki rengessen, vagy gyújtson és tekiket lopjon. nem csak az információszerzés a lényeg, az A-t kivéve...
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Old 03-16-2007, 15:14
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Originally Posted by LiverPool View Post
Én fel se tettem a fajit, amikor törpe voltam, mert a nyers ára többszöröse volt a tekiének és hagy vigyék a nyerset, a tekihez így ritkán nyúltak. Meg nekem egyszer azt mondta egy régi játékos, hogy a törpének fel sem kell vennie a lopkodást, ha a termeléséből nem tudja fedezni a veszteséget, akkor nem is igaz i törpe

Pool itt a törpékröl van szó és nem a jksz bajnokságrol Haverok segitségével könnyű játszani

Gyulaword (#79796)
Old 03-17-2007, 03:26
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Activity: 1%

Quote:
Pool itt a törpékröl van szó és nem a jksz bajnokságrol Haverok segitségével könnyű játszani

Nem értem, mit akarsz ezzel mondani? Én leírtam, hogy a fajit nem érdemes feltenni, hagy vigyék a raktárat. A jksz dolgot meg kikérem magamnak, kicsit válogasd meg, mit írsz.
Old 03-19-2007, 14:01
Penya Penya is offline
Member

Quote:
Originally Posted by csunyabogar View Post
ez egy stratégiai játék, és a fő stratégia tényleg az, hogy harcorientált legyen az ország. viszont nem annyira mellékes a toli meg a vari sem. nagyon jól tud jönni, ha van, aki rengessen, vagy gyújtson és tekiket lopjon. nem csak az információszerzés a lényeg, az A-t kivéve...
Koszonom Bogar, ramutattal a lenyegre. Strategiaba pedig az is beletartozik h nem csak hadisok vannak. A "fo strategia" meg hova van leirva? Ez vmi kanon, amit a XVI. Hoditos Zsinaton mondtak ki? Nem hinnem. Ha pedig nem igy van akkor azt jelenti h a tolvaj es a varazslo termelo stb jatekstilus is egyenrangu a hadissal, nem pedig alatta van.
Old 03-19-2007, 15:41
LotR LotR is offline
Member

Quote:
Nagyon tévedsz, rengeteg a tolvaj, aki sunyi módon lopnak nagy távolságokrol, és igan a játék harcorientál, ne vigyik el abba az irányba h ki tud többet lopni vagy messzebröl. a toli és vari akciók arra valók hogy információt szerezzenek az ellemségröl, esetleg hogy támogasság a hadit.

a négy tolis szövi meg szten ne ma normális játékot szolgálja csak azt h hogy szivcassuk a másikat.
Aki nagy távolságból lop az meg is érdemli...
Ha oly rengetegen vannak írtsd őket
Ezt tették anno a hullákkal a V-be, és bevált ,pedig csak néhánypár játékos
folytatta ezt a vonalat...

Az hogy a 4 tolis szövi mit szolgál, azt nem tudom de a játék része...
És nem szeretném, h egy elképzelés alapján lenne működhető a jűték..

És a vari-toli akciok nemcsak info szerzésre valók, akkor minek is vannak ártó varázslatok? Hogy támogassák a hadit???
Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy a hadi- k mindenek előtt...
Igenis legyen létjogoultsága a varisoknak és a tolisoknak is és ők nemcsak holmi kiszolgáló személyzet müködjenek a hadik kénye kedve szerint...

És ez az autovédelem, sehogy sem jön össze.... a faji varázslat mellé + autovédelmet nem tartom jogosnak... a faji varázslat meg hogy lehetne autovédelem???
Old 03-19-2007, 15:52
LotR LotR is offline
Member

Quote:
Koszonom Bogar, ramutattal a lenyegre. Strategiaba pedig az is beletartozik h nem csak hadisok vannak. A "fo strategia" meg hova van leirva? Ez vmi kanon, amit a XVI. Hoditos Zsinaton mondtak ki? Nem hinnem. Ha pedig nem igy van akkor azt jelenti h a tolvaj es a varazslo termelo stb jatekstilus is egyenrangu a hadissal, nem pedig alatta van.
Ezzel nagyon egyet értek!

Mert egyetlen hátránya van a hadisnak 1 varissal és tolissal szembe a nagy csopiban a távolság...
MErt jajj itt nem mer kimenni, de akkor hol a nagy statéga?
Akit zavar, h 4-5-6 körröl lopkodják.
ÉS sehogy nem tud vele mit kezdeni, az nem stratéga, hanem egy nagy barbár, aki igazából csak ahoz ért ,hogy üsse vágja a környéket..., ami nem tul nagy játékinteligenciára vall:P

Voltam hadi, voltam varis, toli nem a stílusom, de 5-1 felé haladva a tapasztalataim, hogy fogynak a tolvajok, és csak az erősebb szövetségek tudják bevédeni a tolvajaikat. Tehát még mindig nem látom hol a sok tolvaj?
5.-en? Lesz is, de ott nem okoznak nagy károkat egy átlagosan felépített orinak sem!
Old 03-19-2007, 17:39
Bogár Bogár is offline
Member

Quote:
most már teljesen off:
szerintem te sem tudhatod, hogy miről beszélgettek a XVI. Hódítós Zsinaton.

egy bizonyos szint után, csak hadis orival boldogulsz igazán.
vagy: az átlagszövikben is van 1 vari 1 toli és 2 hadi. vagy 1 vari + 3 hadi. úgy látom, hogy ezek után jogos a kijelentésem (pontosabban Gyula kijelentése).
/o
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Last edited by Bogár; 03-19-2007 at 17:42..
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules