|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

02-06-2007, 13:50
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Ahol nem Farkas mászkál arról az oldalról - ha a kocsihoz lehet férni - odaállítom Foltost a közvetlen közelébe, hogy gátolja a betörést a hintóba. Felpattanok a batár tetejére, előkészítem az íjjam és a nyílvesszőket. Stancil felrántom, ha ő is a batár tetejét választja. Ezekután legugolok és erősen koncántrálok az érzékszerveimre figyelmen kívül hagyva a nyöszörgést, ami a susnyásból jön. Körbe-körbe jár a fejem, közben leszólok a batárba:
- Ha bármi gond adódik, amikor már nem tudjuk tartani a helyzetünk Foltos itt a leggyorsabb ló elviszi biztonságba magukat - közlöm a nagyúrékkel.
Egyelőre nem történik semmi.
Kis idő múlva hallod (csak te) hogy a bokrok közül valaki motyog, a hang ugyanazé, aki nyöszörgött:
- ... a fiam... elvitték... el... a feleségem... a...
Valameddig még hallod, ahogy az a valaki nyöszörög, aztán egy idő után elcsendesedik.
Last edited by Chris; 02-06-2007 at 14:02..
|

02-06-2007, 14:19
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Miután megálltunk felágaskodom amennyire lehet és körbenézve megpróbálom felmérni a terepet és a szóbajöhető rejtekhelyeket. Aztán lekászálódok a szekérről és a tengerpart felől kerülve előre megyek a lovak mellé (hogy ha megugornak ne rajtam keresztül tegyék) és a lovak takarásából fürkészem a szerencsétlenül járt szekeret. Az úton köveket, gödröket, száguldás nyomait keresem, hogy mitől törhetett el a kerék. Ha vágtáztak, akkor a széttörő kerék miatt jókorát pördültek-zuhantak feltúrva a földet. Egy szekérbalesetnek sokfelé szórt nyomai kell legyenek, ha csak "megjátszott" a helyzet, valószínüleg nem vesztegették az időt az út kellő feltúrására. és a szekér minden oldalának beföldezésére.
Az út tengrparttal átellenes részén cserjék, és facsoportok találhatóak, a tenger felöl rét van. Az út kövezett, de ahogy megfigyeled észreveszed, hogy egy nagyobb részen hiányzik néhány kő darab. Vélekedésed szerint ha valaki ebbe belehajt, az okozhat balesetet.
Last edited by Chris; 02-06-2007 at 14:29..
|

02-06-2007, 15:39
|
Member
|
|
|
|
Továbbra sem lankad a figyelmem, nem törődöm a szenvedő motyogásával. Neki már úgyis mindegy, ezenkívül lehet, hogy megbújt csak a bokorban és eljátsza a dolgot. Megkérdem esetleg Stancilt, hogy megakarja-e nézni, ha igen elmondom neki, hogy ezek a nyílvesszők még röptiben a legyet is leszedik, szóval fedezem, ha akarja. Vagy majd megnézi Hyas visszafelé, mindenesetr visszatérek a figyeléshez és továbbra is összpontosítok az érzékszerveimre.
Stancil nem hajlandó semerre sem menni.
Visszafelé meg aligha fogtok menni, különben meg előttetek van a hely ahonnan a hang jön.
Last edited by Chris; 02-06-2007 at 17:05..
|

02-06-2007, 17:06
|
 |
Member
|
|
|
|
Ki van a tengerpart felöli oldalon, és ki a másikon?
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

02-06-2007, 17:08
|
Member
|
|
|
|
Nyugtalanít a helyzet. Balesetnek tűnik, de támadásnak is félig. magamba elmormolok egy imát és feszülten figyelek körbe.
Én a lovaknál a tengerpart felől vagyok
Last edited by Chris; 02-06-2007 at 17:12..
|

02-06-2007, 17:13
|
Member
|
|
|
|
Annyira nem szeretem a tengert, így inkább a másik oldalon vagyok, ha lehet. Figyelek és egyenlőre néma maradok.
Last edited by Chris; 02-06-2007 at 17:23..
|

02-06-2007, 17:18
|
 |
Member
|
|
|
|
0. kör
A szárazföld felöl nyílzápot kaptok. Alysium meghallja a pendüléseket, de elmozdulni már nincs ideje.
Alysimot (2 ÉP, 4 FP), Hyast, Stancilt eltalálja egy-egy nyílvessző. A sebek nem halálosak. Aysium: a bal válladba fúródik bele a nyílvessző.
Kezdeményezési sorrend:
Alysium
Farkas, a nagyúr
Gren,
Hyas
Stancil
Köv kör.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

02-06-2007, 17:19
|
Member
|
|
|
|
én a batár tetején vagyok Gren van a tenger felöli oldalon.
A tetejéről sem tudsz leurgrani oly hirtelen a nulladik körben...
Last edited by Chris; 02-06-2007 at 17:23..
|

02-06-2007, 17:58
|
Member
|
|
|
|
1. kör
Lefekszem a batér tetjén és szidkozódom egyet, hogy hogy nem voltam figyelmes. Megpróbálom kihúzni a nyílvesszőt, de nem erőltetem, ha vészes, mert nem akarok kitépni a húsommal, aszem ebben a körben csak pillegek, mert azt sem láttam, hogy honnan jött a támadás.
Azt észrevetted, hogy a fás-bokros rész felöl jött, de közelebbről, mint ahonnan a hangot hallottad.
A nyílvesszőnek nem akaródzik kijönni. Stancil ott óbégat melletted, de követi a példádat: lehasal.
- Gyáva mucskok, ide álljatuk ölém, harcujatok röndesen! (ordítom miközben vad táncba kezdek, amolyan ugri bugriba, és keresem a támadókat a szememmel)
Te is arra jutsz, hogy a fák-bokrok takarásában lehetnek. Láthatóan nem érdekli őket, amit mondál, mert nem jött elő senki.
Maradok a lovak biztosította "fedezékben" és erősen figyelek a tengerpart felé is.
Milyen messze lehetnek a nyamvadtak? (hány kör cikk-cakk futás?)
Két kör.
A gyereket a padlóra fektetem és megkérem, hogy maradjon lehasalva egyenlőre.
Majd halljátok a nő hangját:
- Hyas és a Törpe menni egy-egy oldalon be, íjászok.
Hyas ellenvetés nélkül elindul a parancsod szerint.
Pónim behúzoa abatár fedezékébe utánna nagy levegő és várok két ütemnyit míg Hyas elindul. Aztán rohanva bevetem maga a fák közé. Az íjjászoktól lehetőleg távolabb.
Farkas: futsz vagy nem futsz?
Akartam, de kiadta az ukászt az vezír, így maradok inkább, hátha csak csel az egész és mindjárt jönnek a gyalogos patkányok. A kocsi háta felé húzódom, hogy lássam a másik oldalt is.
Gren és Hyas a köv kör végére eléri a bozótost
Addig jönnek a nyílvesszők.
A tetkőn senki nem kap, viszont a két futóbajnok igen, Hyas kettőt ettől kissé meglassul, Gren egyet neki sem esik jól (3 ÉP 6 FP)
köv kör.
Last edited by Chris; 02-06-2007 at 18:02..
|

02-06-2007, 18:12
|
 |
Member
|
|
|
|
2. kör
Megfogom a nyilat a markommal rögzítem, a másik kezemmel pedig letöröm a végét. Így remélhetőleg nem akadályoz tovább a nyílvessző. Kinézek oldalra a batár tetejéről, hogy hány nyílvessző és hogy kb-ra honnan jöhetnek. Megpróbálom pontosabban behatárolni a helyüket, ha tudom.
Hely ügyileg ugyan oda jutsz mint eddig. A nyílvesszők alapján tizen-tizenöten lehetnek.
Egyenlőre várakozok, készen a cselekvésre.
- Dubjátok el minden fögyveretek Férgek, különben Dartunnal vacsuráltok mind. (ordítom az íjászok felé) Közben megnézem hosszúfül meg van e még, me igen csendes, meg figyelek mindenfelé.
Nem veszed észre, hogy lenni bárm hatása a szavaidnak.
Azt látod, hogy az elf fenn fekszik a tetőn, még mozog.
A két futóbajnok Gren és Hyas, még fut, de az íjászok gyorsabbak. Még egy sorozat. Hyas a földre kerül, és ott is marad. Gren most megússza. Köv körben majd ütlegelni kedhet.
Köv kör.
Last edited by Chris; 02-06-2007 at 18:19..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|