|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-25-2006, 05:42
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Mivel csak a kísérő szerepét játszom, ezért nem mutatkozom be, megvárom, amíg Feran bemutat. Amikor mondja a nevem Feran kissé biccentek én is az öreg felé. Amikor az idősebbek leülnek az után közvetlen én is leülök a székekre, egyenlőre nem teljes súlyommal rázuhanva, folyamatosan terhelem meg csak a széket.
Láthatóan az öreg nem nagyon látott még Khál-t. Vaksi szemeivel pislog feléd:
-Bocsáss meg, de még nemigen láttam senkit a tieid közül. Ne haragudj, de kissé gyengülnek már a szemeim azért nézlek ijen arcátlanul.
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-25-2006 at 06:58..
|

10-25-2006, 07:27
|
Member
|
|
|
|
Leplezetlenül nézek körbe körbe, jó alaposan mindent. De csak addig, amig a beszélgetés ki nem alakul. Egyenlőre csendben vagyok, hisz Feran Úr a vezető jelenleg.
|

10-25-2006, 08:13
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Ennar körbepillant, majd int az őröknek. A négy őr a terem négy sarkába megy arccal a fal felé.
-Nos újabb hírem van. - kezdi - Két óra múlva kell indulnia a képviselőnknek. Előre közölte viszont levélben az eladó - egy feltört pecsétű levelet helyez a vitrinre. - hogy az általa becsült érték messze ötszáz arany felett van. Ez okból már az átvételre négy kísérővel megyek. - körbepillant - vagy mennek önök. Ez viszont azt is jelenti, hogy az átvételkor mindent át fogok-fognak nézni. A testőrökkel a hátam mögött. A véghatáridőt is közölték. 5 napunk van értékesíteni a tárgyakat és fizetni. Ez viszont azt jelenti, hogy ők ezután valószínüleg távoznak. Ugyanis egy lekötelezett kereskedő ismerősünk tájékoztatott, hogy a hat nap múlva kifutó hajóján kabinokat és rakteret béreltek. A pénzt legkésőbb előző este kell átadnunk. Hát ennyit tudok újat mondani.
Feran feláll és töprengő hangon beszélni kezd:
- Ha várunk, továbbállnak. Én azt mondom menjünk rájuk most. - Ennar-hoz fordul - a találkozót tudnák késleltetni napnyugta utánig? Úgy két órával?
-Megoldható. Úgyis most érkezett egy szállítmány féldrágakő a céhnek. Évente egyszer kapunk ijesmit és ez kellően nyomós ok a késedelemre.
Feran körbepillant rajtatok (Atya, Dhar ):
-Szerintetek?
|

10-25-2006, 08:48
|
Member
|
|
|
|
A fogadóban:
Meríín bekopogtat Ryel szobályába, de nem jön válasz.
Valamit mormog az orra alatt, majd lefelé indul vissza az ivóba. A csata végetért, vagy kéttucatnyi törpe hever holtan a padlón. Meríín megkérdi az egyik, kissé vérző, de ismerős törpét:
-Nem látni Ryel? Asszony ki volt itt velem?
A törpe a fejét rázza és a homálygömb helye felé mutat:
-Én utoljára ott láttam. Aztán a papunk eltüntette a sötétet és most nincs ott semmi.
-Ez történt miért?
A törpe elmondja, hogy a klán régóta gyanakodott, hogy soraikban a homálytestvért tisztelő árulók vannak. De eddig nem tudták őket leleplezni. Most viszont úgy tűnik nem tudták tovább leplezni magukat. A Feran által ígért ősi törpe ereklye megérkezett és annak hatalma így-vagy úgy de leleplezte volna őket. Inkább a harcot választották, mondja megvetően és leköpi az egyik áruló holtestét.
-Pedig két nappja még együtt söröztünk.
Meríín megköszöni a kissé túl bő tájékoztatást aztán körbejárja az egész épületet. Jó negyed óra múltán dönt úgy ismét megpróbálkozik a kopogással Ryel ajtaján. Bekopog:
-Ryel! Te vagy itt?
|

10-25-2006, 09:02
|
 |
Member
|
|
|
|
- Igen, itt vagyok. Gyere be - szólok ki Meríínnek.
Meríín egy percig tétovázik, majd kinyitja az ajtót, de nem lép beljebb és az ajtón függő táblácskára mutat:
-Nekem mondta Pörölytörpe, hogy ez jelenteni tilos be. Biztos jöhet én?
Meríínek:
- Igen, kinn van a tábla, de megengedem, hogy begyere. Feran említett valami térképet. Nálad van?
Meríín bólint, majd láthatólag kissé feszélyezve, de beljebb lép.
-Itt nálam írtuk rá őröket is.
Az inge alól egy összehajtogatott lapot vesz elő. A kikötőnegyed térképe. Minden ház fel van tüntetve, a raktár belső szerkezete is látszik. A raktár körül a feltételezett őrök is be vannak rajzolva.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-25-2006 at 10:00..
|

10-25-2006, 09:17
|
Member
|
|
|
|
Feran: szerintem ne kapkodjunk, hisz 5 nap múlva már nagyon sietős lesz nekik, így valszeg többet fognak hibázni, lankad a figyelem. Szerintem a legjobb lenne lecsapni rájuk az átvétel után. Tehát nem az 5 nap múlva esedékes átvételkor, ott biztos sokan lesznek és figyelnek, hanem utána pár órával. Akkor már hátradőltek, meg vannak nyugodva, hogy minden rendben, hisz másnap foglalt kabin várja őket. Esetleg még a pohár fenekére is néznek a nagy ünneplésben talán. Na ekkor a legjobb időpont szeritnem.
Feran a fejét csóválja:
-Most még nincs könnyen eltüntethető dolguk. Azért akarják eladni Ennar-ékon keresztül. A pénz viszont más. Azzal könnyebb kereket oldani, mint egy ritka aranytárggyal. Most még szerintem pont azért nyugodtak, mert úgy vélik nincs náluk olyasmi amit hétköznapi tolvaj könnyen ellophat és eltünhet vele. Atya! Ön mikor izgul a legjobban? Utazás előtt egy héttel, vagy az utazás előtti este? Hisz akkor veszi számba mi az amit esetleg elfelejtett, akkor fél attól, hogy elkésik az indulásról. Akkor tesz meg mindent, hogy semi se jöhessen közbe. Most még viszonylag nyugalom van, de ez napról napra csökken. Én azt mondom támadjunk ma este.
Íshar-ra néz:
-Te mit gondolsz?
Íshar láthatóan kissé feszült.
-Nem értem mind tiszta mit mondatok. Én megyek támad mikor mondja Feran, kell menni. Egy megmondás viszont van. Este ma ők fognak örül, hogy elhozzák tőlük Ennarék árut. Most fognak számolgat mennyi pénz belőle és örül előre. Utolsó nap lesznek ideges. Van pénz. De ha valaki külön elvisz sokat? Fogják nézni egymást nagy szemek lesznek ideges és feszült. Kezük mindig kardon. Én javasol ma későn vagy holnap.
Feran végül Drhar-ra néz:
-Dhar? Te mit gondolsz?
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-25-2006 at 09:31..
|

10-25-2006, 09:27
|
Member
|
|
|
|
- Részemről most vagy napnyugta után megyünk teljesen mindegy! Készenállok, ha gondolják... - itt abbahagyom a beszédem és várok.
Feran Ennar-hoz fordul:
-Állapodjunk meg abban, hogy elmenek most önök a saját testőreikkel, majd nem hazafelé, hanem hozzánk jönnek el utánna a fogadóba. Ott átnézzük az emlékeiket. Igyekezzenek mindent szemügyre venni amit lehet. Utánna döntünk. - körbenéz a társaságon - így megfelel mindenkinek?
- Részemről rendben! Ahogy Íshar mondta én is akkor fogok készen állni, amikor Feran úgy látja jónak.
Feran Úr kérdésére: -Utazásaim során úgy láttam, kultúránként eltérő a "mikor kezdünk aggódni" kérdés. Én mindig aggódok, így vagyok összerakva. (félmosoly) Persze a találka után talán erre a kérdésre is választ kapunk.
-Nekem megfelel így.
Feran mosolyogva pillant rád:
-Nem baj Atya! Jó, hogy van valaki aki megfontolásra készteti a csapat előrerohanó tagjait. Szerintem menjünk és készüljünk fel, hogy hátha már ma este lépnünk kell.
-Uraim! Várjuk a híreiket! -hajol meg Ennar-ék felé.
A kocsival most lassabban haladtok visszafelé. Úgy félórás út után a fogadó lőtt álltok meg. Ahogy beléptek észreveszitek, hogy sok véres, bekötözött törpe énekel és ünnepel a teremben. Karemm egyfolytában rohangál a söröskorsókkal és amint megpillantja a fiút őt is befogja kiszolgálni.
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-25-2006 at 10:10..
|

10-25-2006, 10:10
|
 |
Member
|
|
|
|
Intek Meríínek, hogy foglaljon helyet. (Van rajta látható sérülés?)
Előveszem a tintás üveget, és egy tollat, azzal elkezdem felrajzolni a tegnap éjjel szerzett információkat (beleértve a rúnákat is, jelzés szerűen ábrázolva őket).
Ha ezzel végeztem megkérdezem Meríínt van-e még valami, amit be szeretene jelölni a térképen.
-Én már jelöltem be - mutatja az őrök jeleit.
Ha nincs, akkor megvárom míg a tinta megszárad, közben a lent történtekről kérdezem:
- Sokan sérültek meg? Te jól vagy?
-Volt halott törpe több mint kétszer tíz. De kevés az ki barát. Törpék mondták akik rántani fegyver azok szolgák valami homályos testvéret. Voltak kémek és árulók. Mind meghaltak, de volt halott sajnos öt jó törpék is. Én vagyok jól. Nem sebes - széttárt karokkal körbefordul és mutatja magát, hogy nincs sérülése, még a ruhája sem lyukas. - volt nem hosszú harc. Én megöl három, talán öt rossz törpe.
Ha megszáradt a tinta vissza adom neki a lapot, és megkérem, hogy hagyjon magamra.
Gondosan összehajtja a lapot és meghajolva távozik:
-Köszön, hogy tiltásban is engedtél be.
/ókyr töredék/
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-25-2006 at 10:22..
|

10-25-2006, 11:31
|
Member
|
|
|
|
Feran hozzátok (Atya, Dhar, Íshar) fordul:
-Menjünk le a különterembe. Szólok Meríín-nek és Ryel-nek, hogy jöjjenek le. Meglátjuk mit sikerült összegyűjteniük míg odavoltunk.
Felmegy az emeletre és a folyosón összetalálkozik Meríín-nel:
-Kérlek menj a különterembe ott beszélünk.
-Rendben, menni le. Volt kis harc, nem esett baj Ryel és én. Elmond most?
-Nem kell ráér. - inti le Feran.
-Akkor megy le. - szól Meríín és elindul lefelé.
Feran odalép és bekopog Ryel szobájának ajtaján:
-Ryel?
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-25-2006 at 11:34..
|

10-25-2006, 11:36
|
 |
Member
|
|
|
|
Ferannak:
- Itt vagyok. Gyere be - itt kis szünetet tartok - vagy én menjek ki? - a hangom hallhatóan jókedvű.
Feran benyit az ajtón és kicsit habozva beljebb lép. Alaposan végigmér a tekintetével, láthatóan sérülést, sebet keres rajtad. Mikor nem lát semmi ijesmit, hangosan sóhajtva engedi ki a levegőt:
-Örülök, hogy nem esett bajod! Velem fáradnál a különterembe?
- Természetesen - válaszolom, azzal indulok is lefelé.
Az ivóba leérve néhány törpe feléd köszönti a korsóját, mások meg a pult felé araszoló Meríínt kínálgatják éneklés közben és innen-onnan megjegyzéseket hallasz:
-Jó volt az a sötét izé!
-Ja én is belerohantam a falba benne.
-Neked úgyis jól jött, így mutatósabb az orrod!
-Azé ez a fickó hogy lenyeste a fél arcát annak a mocskosnak?
-Amikor kijött a sötétből aszittem a nő változott át.
-Az a két áruló is szépen megölte benne egymást.
A többiek láthatóan már odalent vannak. Lementek és helyetfoglaltok az asztal körül. Meríín Feran intésére kiteríti a térképet az asztalra.
/ókyr töredék/
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-25-2006 at 12:12..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|