|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |

11-30-2009, 14:12
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Blacky
a szolgáltató mikor megadja mondjuk a sebességet jelen esetben a 8 mbit / akármennyit akkor csak azt írja ki , hogy mennyi az elméleti max amit tud neked ebben a díjcsomagban adni...A szerzödésben a GARANTÁLT letöltési sebesség a lényeg...
Én ebböl az okból kifolyólag nem hosszabítottam meg a T-home elöfizetésemet ugyanis 8 mbites volt nekem is és sosem érte el max a 4 mbitet elmentem reklamálni és ezt vágták a fejemhez, hogy ha a Garantált meg van ami egy 8 mbitesnél 2 mbit addig ök teljesítik a szerzödésben leírtakat...Azt való igaz a szerzödésben 8 mbites az elöfizetésem de a garantált csak 2 mbit így szépen az elöfizetés végén nem hosszabítottam meg..
Nem kell ahhoz progoknak menni, hogy ne legyen meg az a sávszél amit az elöfizetésben írtak sajnos..
|
Most hogy mondod tényleg volt valami ilyesmi csak már nem emlékszem mennyi is.
|

11-30-2009, 14:20
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Reni
|
Mikor kötöttem a szerzödést ÉN sem figyeltem erre és meg is jártam sajna..Ja és az jutott még eszembe, hogy pl a T-Home tól nem olyan egyszerü megszabadulni, hiába járt le a szerzödésem és nem hosszabítottam, meg akkor is míg el nem vitték a modemet azokat a napokat is ki kkell fizetni, és Öket nem érdekli az hogy használod-e a modemet avagy nem..Konkrétan nekem 09/30-án lejárt a szerzödésem és 10/05 én vitték el a modemet na most a 30-a és 5-e közti idöt bizony bizony kiszámlázták...Holott nekem / ezt papírral tudom igazolni / 10hó elsejétöl már egy másik szolgáltató biztosította a modemet és a netet...Na mindegy Én örülök, hogy megszabadulghttam attól a T- cégtöl.. 
|

11-30-2009, 14:21
|
Administrator
|
|
Activity: 21%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
|
Megnézed később, ha közelít a 8-hoz, akkor én ezzel nem foglalkoznék. Nem olyan jeltős az eltérés, amit ne lehetne megmagyarázni normál használattal.
Egyébként nekem sose jöttek ezzel a "szerződés szerint garantált sávszéelsség" szöveggel. Ha alacsonyabb volt, mindig felvették hibára, és megpróbáltak tenni valamit, hogy magasabb legyen, akár úgy is, hogy átkötöttek máshova. Nem mondom, hogy ez egy gyors folyamat volt, de nem bújtak ki sose alóla ezzel a szöveggel.
|

11-30-2009, 14:29
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Megnézed később, ha közelít a 8-hoz, akkor én ezzel nem foglalkoznék. Nem olyan jeltős az eltérés, amit ne lehetne megmagyarázni normál használattal.
Egyébként nekem sose jöttek ezzel a "szerződés szerint garantált sávszéelsség" szöveggel. Ha alacsonyabb volt, mindig felvették hibára, és megpróbáltak tenni valamit, hogy magasabb legyen, akár úgy is, hogy átkötöttek máshova. Nem mondom, hogy ez egy gyors folyamat volt, de nem bújtak ki sose alóla ezzel a szöveggel.
|
Nekem amire használom tökéletes ez a sebesség még ha nem is a maximuma a vállatnak. Nagyon itt vidéken nem is ugrálhatnék, talán még egy szolgáltató van ezenkívül a VIDANET nyújt internethozzáférést mostanában .. de eléggé a periférián lakunk, épp hogy beleestünk hogy lehessen ez az lehetőségünk is, állítólag a központtól való távolságtól függ lehet e netem vagy sem.
|

11-30-2009, 14:30
|
Administrator
|
|
Activity: 21%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
állítólag a központtól való távolságtól függ lehet e netem vagy sem.
|
Igen. Nálam is ez volt a gond (Budapesten!!!), úgyhogy el tudom hinni, hogy ez sokszor máshol is probléma.
|

11-30-2009, 19:18
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Igen. Nálam is ez volt a gond (Budapesten!!!), úgyhogy el tudom hinni, hogy ez sokszor máshol is probléma.
|
A központtól való távolság, és az ebből fakadó csillapítási tényező egy városoktól független fizikai tényező 
Vidéki nagyvárosokban simán lehet ugyanolyan lefedettség, mint Budapesten. A lényeg az, hogy milyen közeggel kívánnak továbbítani. Ha egy nagy lakópark közepén élsz, akkor lesz a közelben üvegszál, onnan szoktak menni a sok 10 Mb/s fel/le töltésű csomagok, mert megtérül a szolgáltatónak a kiépítés költsége. Város peremen meg mennek a DSL jellegű szolgáltatások, vagy vezeték nélküli hasonló csomagok. Ha már megvan, hogy a központból réz, vagy üvegszálas vezetéket húznak ki, akkor onnantól ki lehet számolni, hogy milyen távolságra milyen sávszélességet lehet biztosítani. (a csillapítás miatt nagyobb teljesítménnyel kellene továbbítani, vagy aránytalanul nagyobb sávszélesség kellene a szolgáltató részéről a feléd biztosított távoli nagy sebesség elérésére az erősebb hibajavító kódok bevezetése miatt) Vannak róla szép táblázataim, ha valakit érdekel, akkor talán tudok mutatni belőlük.
Az pedig, hogy +1000Ft, és gyorsabban lejön amit szeretnél, az azért is számít, mert ha éjjel menne a lassabb töltés miatt a gép, akkor simán megeszik annyi áramot havonta, amennyivel drágább a nagyobb csomag.
Last edited by Xeper; 11-30-2009 at 19:24..
|

08-15-2010, 22:47
|
 |
Member
|
|
|
|
Segítség!
A T-Online szerint ez egy 8 megabites net, sőt, igazából eddig valóban annyi is volt. De napok óta lassú az éjszakai órákban. Ma például jószerével még egy youtube videót se tudok megnézni. Vírust szedtem össze, valamely hardverrel lehet probléma, vagy a szolgáltató emberkedik?
|

08-15-2010, 22:49
|
 |
Member
|
|
|
|
Update:
A youtube pedig csak tölt és tölt... Csodálom, hogy az a pöttyökből álló karika nem fárad el a lejátszó közepén.
P.s.: nem tudom számít-e, de nem fut semmi különösebb letöltésem. Be vagyok jelentkezve MSN-re, fut a winamp, az Explorerben pedig megnyitottam a youtube-t, a speedtest.net-t és a fórumot.  Ennyi.
Last edited by BeeLord; 08-15-2010 at 22:52..
|

08-15-2010, 22:59
|
 |
Member
|
|
|
|
Kegyetlen... 
|

08-15-2010, 23:12
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by BeeLord
Kegyetlen... 
|
Szolgáltató... Szerintem legalábbis 
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|