|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |

05-31-2006, 15:31
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by totya4
Van alul a "pontok" menüpont, amire ha rákattintok feljön a pontlista.
Eddig úgy hittem az visz felülre a listán, ha a területem nő. De még nem növeltem mégis haladok felfelé igencsak. Ami azért baj, mert egyre kevesebb lila országot látok, ergó egyre erősebb ellenfelek is lesznek (ha valaki belémkötne... 
Röviden a kérdésem; mi a képlet egy adott ország pontjainak a meghatározására?
|
Üres hektár 30 pont
Építés alatt lévő 36 pont
Beépített hektár 45 pont
ill minden 5. lakos után 1 pont.
Tehát ha építesz egy épületet nő a pontszámod ill ahogy nő a lakosok száma is.
(gondolom 200 hektáron vagy és nő a lakáshelyzeti tudomány stb)
Last edited by Colony; 05-31-2006 at 15:35..
|

05-31-2006, 17:27
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Josh
szintlépés előtt állok és azt szeretném megtudni mi van akkor ha a gnóm fajról átváltanék törpre?? azért kérdem, mert ugye a gnóm 50%-os tekivel nyomul (ami lényeg a lakiteki) viszont a törpnek ez 30%, de előnye a +20% férőhely, szóval ha váltok gnómról törpre akkor nem mennek el az emberek??  vagy érdemes eladni kicsit a seregből és úgy váltani fajt? van aki ezt már kipróbálta?
|
Nem megy el sereg, csak a termelésed számold át kajábólll mert így számolod a lakitekit: x a férőhely és 20% alapbónusz és ennek az egésznek a a 30%a a tekibónusz: azaz 1,2×1,3=1,56-> azaz 56% a teljes lakásférőhely többlete teljes tekivel...
|

05-31-2006, 17:48
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Colony
Üres hektár 30 pont
Építés alatt lévő 36 pont
Beépített hektár 45 pont
ill minden 5. lakos után 1 pont.
Tehát ha építesz egy épületet nő a pontszámod ill ahogy nő a lakosok száma is.
(gondolom 200 hektáron vagy és nő a lakáshelyzeti tudomány stb)
|
Szia!
Köszönöm a gyors és pontos választ!

|

05-31-2006, 21:26
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by totya4
Van alul a "pontok" menüpont, amire ha rákattintok feljön a pontlista.
Eddig úgy hittem az visz felülre a listán, ha a területem nő. De még nem növeltem mégis haladok felfelé igencsak. Ami azért baj, mert egyre kevesebb lila országot látok, ergó egyre erősebb ellenfelek is lesznek (ha valaki belémkötne... 
Röviden a kérdésem; mi a képlet egy adott ország pontjainak a meghatározására?
|
Van alul a "súgó" menüpont , amire ha rákattintasz, kijön egy névjegyzék... itt a pontok feliratra kattintva ugyanezt a választ kapod, és még egyéb érdekeset is 
Érdemes átnyálazni az egész súgót, tanulságos olvasmány 

05-31-2006, 21:35
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Josh
szintlépés előtt állok és azt szeretném megtudni mi van akkor ha a gnóm fajról átváltanék törpre?? azért kérdem, mert ugye a gnóm 50%-os tekivel nyomul (ami lényeg a lakiteki) viszont a törpnek ez 30%, de előnye a +20% férőhely, szóval ha váltok gnómról törpre akkor nem mennek el az emberek??  vagy érdemes eladni kicsit a seregből és úgy váltani fajt? van aki ezt már kipróbálta?
|
A lényeg, hogy a következő szint körváltása előtt válassz fajt, akkor nem lép le semmi a Senki által vázolt helyzet miatt
Tehát a szintlépés nem ellenőriz, csak a körváltás -ezért érdemes úgy lépni, hogy a mostani csoportod körváltása után azonnal, mert így van időd fajt és személyiséget választani hogy ne lépjen le semmi  (ha nem választasz időben, akkor 30% lakáshelyzeti érvényesül...)

05-31-2006, 22:03
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
köszönöm a tippeket, meg azt a kis képletet! a személyiségem mindenképp vándor, a szövi miatt, a faj meg törp lessz, a csoport miatt (drága a nyers).
|

05-31-2006, 22:37
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Van alul a "súgó" menüpont , amire ha rákattintasz, kijön egy névjegyzék... itt a pontok feliratra kattintva ugyanezt a választ kapod, és még egyéb érdekeset is 
Érdemes átnyálazni az egész súgót, tanulságos olvasmány 
|
Jogos, köszönöm!
|

06-04-2006, 17:25
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Támadó, Védő
Sziasztok!
Már jó ideje hódítózok, de még nem jöttem rá, h mire jó a támadó, védő. Kik tartanak egyáltalán?
Én semmi értelmét nem látom, mert aki védekező az tart íjjászt, aki sokat támad, az meg lovast vagy elitet! A 4 támadó, védőérték semmire sem jó, legalábbis nem íjj vagy lovassal szemben.
5.-ben még sokat látni, h tartanak, de azok ált. kezdők.
Előre is köszönöm a választ!!!
|

06-04-2006, 17:32
|
Guest
|
|
|
|
normálban tulajdonképnnem semmire se jó.esetleg ha szöviháborúban vagy és kell védelem akkor gyorsabban képezhető a védő mint íjász.Egyébként Párbajban hasznosak 
|

06-04-2006, 18:07
|
 |
Member
|
|
|
|
egy törpe 6 kör alatt hozza össze, a többiek meg 10 kör alatt képzik tovább.... milyen jó is ez a párbajokban, nem? 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|