|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

02-22-2009, 17:23
|
 |
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by Tsyl
Hihetetlen, hogy emberek(?) mire képesek... 
Most tényleg tehetetlen düh tombol bennem...
|
Igen, a tehetetlenség...
Ez szörnyű dolog és felfoghatatlan, hogy lehet valaki/valakik ilyenre képesek.
Nem biztos, hogy az "ember" megszólítást megérdemelnék. És sajnos egyre több ilyen eset van. De akik tudnának ellene tenni /hivatalos szervek dolgozói/ inkább homokba dugják a fejüket, nálunk legalábbis ez történt. Néhány éve hasonló eset történt a környékünkön és nem is egy állatról volt szó. Tudták kik csinálták, csak a korrupció... Meg miért érne a pénznél többet néhány állat szenvedése/élete szerintük. Döbbenetes és a végletekig szomorú dolog. Nagyon nincs rendben a mai magyar társadalmi gondolkodás ilyen és még sok más hasonló ügyben sem. 
|
The Following 3 Users Say Thank You to Andy For This Useful Post:
|
|

02-23-2009, 14:01
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 19%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Andy
Igen, a tehetetlenség...
Ez szörnyű dolog és felfoghatatlan, hogy lehet valaki/valakik ilyenre képesek.
Nem biztos, hogy az "ember" megszólítást megérdemelnék. És sajnos egyre több ilyen eset van. De akik tudnának ellene tenni /hivatalos szervek dolgozói/ inkább homokba dugják a fejüket, nálunk legalábbis ez történt. Néhány éve hasonló eset történt a környékünkön és nem is egy állatról volt szó. Tudták kik csinálták, csak a korrupció... Meg miért érne a pénznél többet néhány állat szenvedése/élete szerintük. Döbbenetes és a végletekig szomorú dolog. Nagyon nincs rendben a mai magyar társadalmi gondolkodás ilyen és még sok más hasonló ügyben sem. 
|
Nagyon igazad van,a társadalmi gondolkodás nagyon nincs rendben. Ennek egyik súlyos eldeformálódása az empátia hiánya. Mert ugye mind emberek vagyunk és tudjuk magunkról,hogy már csak azért sem tennénk ilyet,mert közben megsajnálnánk az állatot vagy egyebek. Viszont abba senki nem gondol bele,hogy miért csinálhatott ilyet valaki.
Azt ne mondja nekem senki,főleg ne olyanok,akiknek tényleg saját családjuk van,hogy ha a kutya egyik gyenge pillanatában szétmarcangolja a kislányom arcát,a kisbabámat megöli vagy csak letépi a fiam kezét,akkor nem addig ütöm,amíg mozog. Ha pedig kicsit jobban rámszáll a vörös köd -megjegyzem rám egyáltalán nem jellemző- ,akkor akár fel is akasztom,talán meg is nyúzom.
Kiemelném,hogy maximálisan állatbarát ember vagyok,aki ismer,az tudja. De az ilyen borzalmas dolgok nem tudni mit hoznának ki akármelyikünkből..
|
The Following User Says Thank You to Tsobi For This Useful Post:
|
|

02-23-2009, 14:53
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Tsobi
Nagyon igazad van,a társadalmi gondolkodás nagyon nincs rendben. Ennek egyik súlyos eldeformálódása az empátia hiánya. Mert ugye mind emberek vagyunk és tudjuk magunkról,hogy már csak azért sem tennénk ilyet,mert közben megsajnálnánk az állatot vagy egyebek. Viszont abba senki nem gondol bele,hogy miért csinálhatott ilyet valaki.
Azt ne mondja nekem senki,főleg ne olyanok,akiknek tényleg saját családjuk van,hogy ha a kutya egyik gyenge pillanatában szétmarcangolja a kislányom arcát,a kisbabámat megöli vagy csak letépi a fiam kezét,akkor nem addig ütöm,amíg mozog. Ha pedig kicsit jobban rámszáll a vörös köd -megjegyzem rám egyáltalán nem jellemző- ,akkor akár fel is akasztom,talán meg is nyúzom.
Kiemelném,hogy maximálisan állatbarát ember vagyok,aki ismer,az tudja. De az ilyen borzalmas dolgok nem tudni mit hoznának ki akármelyikünkből..
|
Igen, ebből a megközelítésből lehet, hogy igazad van.
De, én akkor is úgy gondolom, hogy ha a kutya emberre támad, ott az ember a felelős és nem a vétlen állat. A kutya nem akármilyen veszélyes fegyver tud lenni, még a legkisebb is. És azért tartom felelősnek továbbra is az embert, mert tőle függ, hogy az a kutya barát vagy ellenség. És azzal, hogy mondjuk valaki a kutyáját nem megfelelően tartja és neveli, ami esetleges tragédiához vezethet, hiába lesz megtorolva a kutyán, attól az az ember? aki ezt hozta ki a kutyájából, ő nyugodtan teszi ezt egy következő kutyával. És esetleges újabb tragédia okozója lesz. A kutya reakció csak egy okozat. Ilyen tragédiákról sokat tudok, mint volt tapasztalt kutyakiképző, illetve kutyatartó. Egyébként mindig dobermannom volt, és büszke voltam arra, hogy bárkinek a kezébe adom a pórázát, játszott bárkivel, soha nem volt gond egyikkel se és nagyon kedvelték mind a kettőt. A dobermannos terjesztett rémhírek ellenére.
És még egy dolog: a "legvadabb" de inkább így: a legantiszociálisabb kutyát is vissza lehet szelídíteni, hogy soha többet ne legyen a viselkedésével gond.
Az egyik dobermannom ilyen volt, és nem volt vele gond, miután az úgynevezett gazdájától el lett véve, és szeretve tanítva lett. Igaz sok idő.
Én továbbra is az emberi tényezőt emelném ki, ahol a gondot látom. Mert csak az okozat megszüntetésével az ok ott marad. De az indulatok is tudom, és indulatból hideg fejjel gondolkodni nem lehet. De nem biztos, hogy a probléma gyökerét oldja meg.
|

02-23-2009, 15:10
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
|
Ebből a megközelítésből még igaznak is tűnhet a dolog. És az indulat is érthető, abban amit leírtál Tsobi. És igen a kutya nagyon veszélyes fegyver hozzá nem értő és agresszív típusú ember kezében. De, én megint másképp látom a dolgokat. S írom ezt, mint tapasztalt kutyakiképző, kutyatartó. Mert miről is van szó? Az okozaton való megtorlásról, legalábbis ezt olvastam az írásodból. Én az okot szüntetném meg, ha tehetném, pl. megfelelő törvényekkel és megfelelő emberi hozzáállással, hogy olyan ne tartson kutyát, aki arra se veszi a fáradságot, hogy azt megnézze, mi szükséges a biztonságos kutyatartáshoz. A kutya, hogy barát e vagy ellenség leginkább attól függ, hogy hogyan tartják és nevelik. Illetve ehhez jön még hozzá az alapvető ösztöne, az életben maradásé. Ezt a hármast kell mindig figyelembe venni. Az ösztön, ahogy az embernél is, kordában tartható megfelelő tartással és neveléssel. De akik azért vesznek kutyát,pl. mert a gyerek kéri és kis édes kis kutyust, ott szokott előfordulni, hogy egy idő után rátámadhat mondjuk a gyerekre. Mert az a kutya megnő és ha nincs nevelve, akkor az ösztönök sincsenek kordában tartva a szociális viselkedéshez. Másik eset amikor az agresszív ember tart általában az un. nevezett harci kutyák közül, amiből sajna nagyon gyakori az emberre támadás. Oka az antiszocializáció, ami alapja mindkét típusú esetnek. De miért is van ez? És megint visszajutottam az ember felelősségéhez. És amíg ilyen emberek kutyát tarthatnak, addig mindig lesz tragédia. És indulat, és düh, és tehetetlenség... sajnos.
|

02-23-2009, 15:17
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
És én itt le is zárnám részemről a dolgot, mivel ez a téma külön helyet igényelne, mint "A kutyatartás és nevelés abc-je".
|

02-23-2009, 15:31
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
|
Nem értek veled egyet! Ha ilyen történik is ember maradok, természetesen nem tudnám én sem nézni, hogy tovább éljen az állat. DE, nem viszem ki az erdőbe, és ott akasztom fel, meg megkínzom, majd otthagyom, mert nem vagyok beteg, degenerált ember. Ha a teáltalad felvázolt eset lett volna, akkor az otthon lezajlik, nem az erdőben, ahol ugye kicsi az esély, hogy valaki meglássa, hanem még ott, és akkor az udvaron/kertben.
De szerintem te is érzed, hogy nem az volt az indíték...
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|

02-24-2009, 18:39
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
|

02-24-2009, 19:23
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Eke
|
Szerencsére nem mindenki gondolja így 
|

02-24-2009, 20:16
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Eke
|
Nem akarok megint vitát nyitni erről (kérlek ne is kezdjük el), de pl. én is megkaptam már ezen a fórumon hogy román vagyok  Szóval nem kell messzire menni az ilyenért, de nem is kell komolyan venni, úgyhogy gyere Eke, ülj le mellém lótuszülésbe és zümmögd velem hogy "Ommmmmmmmm" 
Last edited by laci; 02-24-2009 at 20:18..
|
The Following User Says Thank You to laci For This Useful Post:
|
|

02-24-2009, 22:42
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Eke
|
talán kevesebb zsiráf tv-t kéne nézned. nem abból a médiából kéne kiindulni, akik tulajdonosai milliárdokat kampányoltak el a kettős állampolgárságotok leszavazására....
LESZ MÉG LESZ MÉG!..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|