Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Stratégia & Tippek
Register Stats Members List Today's Posts

Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-30-2008, 12:50
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 86%

oké, kösz az infót Ati
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-30-2008, 13:06
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Von View Post
Sziasztok!

Mit szóltok egy ilyen feleshez 200 hekin, mf-ként, VIP és éheztetés nélkül:

38 ház
42 tanya
20 barakk ==> 1120 íj
40 templom ==> 5600 vari
60 kocsma ==> 3360 toli

hát igen védelemben gyenge, de az a lényeg, hogy 200 hekin nagyon keveset tudnak ártani sereggel ill. egy hekiütés vagy puszti után 4 körre elkerülsz a seregestől (ill. lehet piacon menteni az egységeket meg tekit világégés esetén, amúgy meg könnyű és olcsó visszaépítkezni ill. fedezni)
varit 33% templomos óriás is csak egyszer tudja átártani
tolit pedig 41% kocsmás félelf is csak egyszer tudja átlopni

a másik lényeg pedig, hogy a nagyon sok tolis félelfet pedig le lehet ártani a sok varival

persze egy jó szövi nyilván szét tud szedni, de az sztem bárkit, úgyhogy nem ez a viszonyítási alap

várom a véleményeket

Nekem azert nem tetszik, mert egy kobor hulla is atuti 2x...

Aztan ha mint emlitetted 50k az egyseg, a meszarok igencsak tudnak fajni...

Szellos vedelmu felesre igenis sokat kell figyelni, mert egy-ket izmosabb hadis hamar lefelezi az egysegeid, ha sokaig nem nezel be kibontani...

ps: engem szemely szerint amugyis elborzaszt az a 42 tanya....

200 hekin, ha tehetem, sem orkba, sem felesbe nem rakok tanyat, valahogy szentsegtoresnek erzem....

Last edited by Remedy; 10-30-2008 at 13:08..
Reply With Quote
Old 10-30-2008, 13:56
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Nekem azert nem tetszik, mert egy kobor hulla is atuti 2x...

Aztan ha mint emlitetted 50k az egyseg, a meszarok igencsak tudnak fajni...

Szellos vedelmu felesre igenis sokat kell figyelni, mert egy-ket izmosabb hadis hamar lefelezi az egysegeid, ha sokaig nem nezel be kibontani...

ps: engem szemely szerint amugyis elborzaszt az a 42 tanya....

200 hekin, ha tehetem, sem orkba, sem felesbe nem rakok tanyat, valahogy szentsegtoresnek erzem....
a kóbor hulla az veszélyes, igen
mészárolni viszont nem jönnek poénból az emberek (már aki persze), így ha kihúzom a gyufát megpattintom az egységeimet piacra, ha nem rengetnek meg pusztítanak akkor bontok 4 körre és jöhetnek mészárolni
az etetést meg meggondolom, mert nem az a baj, hogy nem tudok rá figyelni (tehát olyan nem lesz, hogy egy napig nem nézek rá) hanem az hogy nem pont akkor érek rá amikor a kaját kellene venni pl agy 8körösnél
a szellős védelemről meg annyit, hogy arra először rá is kell jönni ugye, hogy torony nincsen az egyebeket meg már említettem pl egység ill. vagyonürítés

ettől független kösz az építő kritikát
Reply With Quote
Old 10-30-2008, 14:03
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

amúgy ha a trükkök is beletartoznak a témába, akkor az is érdekelne, hogy szerintetek megéri-e időnként 200 hellyel lefelé is lopkodni, hogy a hírnvet 0 környékén, ill alacsonyan tartsuk, hogy a környezetünk legalább ebből ne jöjjön rá, hogy tolisról van szó, tekintve hogy egyébként nem gömböz meg akárki a sok templom miatt
várom ehhez is az észrevételeitek
Reply With Quote
Old 10-30-2008, 14:59
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
amúgy ha a trükkök is beletartoznak a témába, akkor az is érdekelne, hogy szerintetek megéri-e időnként 200 hellyel lefelé is lopkodni, hogy a hírnvet 0 környékén, ill alacsonyan tartsuk, hogy a környezetünk legalább ebből ne jöjjön rá, hogy tolisról van szó, tekintve hogy egyébként nem gömböz meg akárki a sok templom miatt
várom ehhez is az észrevételeitek
Szerintem nem. Azt kell lopni, akinel van vmi.
Old 10-30-2008, 15:02
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
a kóbor hulla az veszélyes, igen
mészárolni viszont nem jönnek poénból az emberek (már aki persze), így ha kihúzom a gyufát megpattintom az egységeimet piacra, ha nem rengetnek meg pusztítanak akkor bontok 4 körre és jöhetnek mészárolni
az etetést meg meggondolom, mert nem az a baj, hogy nem tudok rá figyelni (tehát olyan nem lesz, hogy egy napig nem nézek rá) hanem az hogy nem pont akkor érek rá amikor a kaját kellene venni pl agy 8körösnél
a szellős védelemről meg annyit, hogy arra először rá is kell jönni ugye, hogy torony nincsen az egyebeket meg már említettem pl egység ill. vagyonürítés

ettől független kösz az építő kritikát
a toronynelkuliseg 1-2 gombbol vilagosan kiderul.

de egy probaseregbol is...

ha ki tudod rakni az egysegeket a piacra, az jo, en az 50k-s arbol arra tippeltem, hogy neha egyseg sincs a piacon, es katpiac nelkul nehezkes a piacon buveszkedni
Old 10-30-2008, 15:16
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Quote:
a toronynelkuliseg 1-2 gombbol vilagosan kiderul.

de egy probaseregbol is...

ha ki tudod rakni az egysegeket a piacra, az jo, en az 50k-s arbol arra tippeltem, hogy neha egyseg sincs a piacon, es katpiac nelkul nehezkes a piacon buveszkedni
Igen, ez a veszély kétségtelenül fennáll, ilyen szempontból az 5/V jobb lenne, mint ahol most vagyok. Üres nem szokott lenni a piac, katonából mindig van elég, szóval legrosszabb esetben lefokozok mindent kativá és úgy teszem ki, ha úgy tűnik hogy tolit/varit megvennék, ez már csak azért is jobb mert így minden egyszerre jön vissza, igaz időhátrány kicsit, de ugyen ha ütnek akkor úgyis kell morált lengetni, szóval nem is biztos hogy időhátrányt jelent.
És igaz, rá lehet jönni hogy nincs torony, de a próbasereg és egy-két gömbözés az pont elég idő lehet menteni az értékeket
Nem kockázatmentes, de ha el tudom kerülni a mészárt, akkor sereggel rettentő keveset tudnak ártani, és úgy érzem erre lehet építeni, természetesen csak 200 hekin, felette már nem, mert akkor sose jutok szintlépésig.
Amúgy az érdekelne tf feles esetén, hogy ha véletlen nem érek oda időben gabonát venni, akkor mennyi nép lép le körönként? mert ha nem szignifikáns, akkor simán megéri megjátszani, és akkor már meg is győztél teljesen hogy csináljam így
Reply With Quote
Old 10-30-2008, 15:27
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Igen, ez a veszély kétségtelenül fennáll, ilyen szempontból az 5/V jobb lenne, mint ahol most vagyok. Üres nem szokott lenni a piac, katonából mindig van elég, szóval legrosszabb esetben lefokozok mindent kativá és úgy teszem ki, ha úgy tűnik hogy tolit/varit megvennék, ez már csak azért is jobb mert így minden egyszerre jön vissza, igaz időhátrány kicsit, de ugyen ha ütnek akkor úgyis kell morált lengetni, szóval nem is biztos hogy időhátrányt jelent.
És igaz, rá lehet jönni hogy nincs torony, de a próbasereg és egy-két gömbözés az pont elég idő lehet menteni az értékeket
Nem kockázatmentes, de ha el tudom kerülni a mészárt, akkor sereggel rettentő keveset tudnak ártani, és úgy érzem erre lehet építeni, természetesen csak 200 hekin, felette már nem, mert akkor sose jutok szintlépésig.
Amúgy az érdekelne tf feles esetén, hogy ha véletlen nem érek oda időben gabonát venni, akkor mennyi nép lép le körönként? mert ha nem szignifikáns, akkor simán megéri megjátszani, és akkor már meg is győztél teljesen hogy csináljam így
Ha tf a felesed, akkor mar bele fog ferni par torony is szerintem. Abbol pedig ki lehet ehezni. Eleg sok ember fog lelepni, ugy tudod kiszamolni, hogy megnezed, mennyi kajahianyod van, es azt elosztod 16-al. (ha jol emlekszem)

Ergo ha 3000 bala kajahianyod van, akkor 187 embered fog elmenni, azaz 12 epulet fog leallni kov. korben..
Old 10-30-2008, 16:02
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Quote:
Ha tf a felesed, akkor mar bele fog ferni par torony is szerintem. Abbol pedig ki lehet ehezni. Eleg sok ember fog lelepni, ugy tudod kiszamolni, hogy megnezed, mennyi kajahianyod van, es azt elosztod 16-al. (ha jol emlekszem)

Ergo ha 3000 bala kajahianyod van, akkor 187 embered fog elmenni, azaz 12 epulet fog leallni kov. korben..
aha
mindenesetre én semmiképp sem akarom túlzásba vinni a katonai védelemet, mert pont arra apellálok hogy az ellen másképp védekezek ha véletlen összekötném a bajszot valakivel, hiszen pont az a lényeg sztem 200 hekin a felessel, hogy ellopod a nagy szajrét aztán eltűnteted a piacon az összes értéket és akkor elgyalulhatnak keresztbe-hosszába, a lopott érték töredékéből visszaépítesz, és megy az élet tovább ha meg nagyon erőltetik a gyalulást, akkor teszem azt megcsinálom hogy visszajön a sok toli piacról, megint lopok és megy vissza megint minden , és még mindig pozitív a mérleg
persze mindezt csak akkor, ha a térkapu 9 óra 59 percénél való lopás ellenére mégis lebukok
viszont ez a néplelépés nem kevés, ha csinálok egy 8körös raktáras orit, azt túltöltöm és úgy léptetem a népet, hogy pont ne lépjen le egység egy kör éhezésnél, akkor végülis kibír 10 kört a módszer, az már egész tűrhető
Reply With Quote
Old 10-30-2008, 16:07
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Quote:
Szerintem nem. Azt kell lopni, akinel van vmi.
én ha magamból indulok ki(feltétel: és van egy varis és tolis a szöviben), akkor a nagyon sok hírnévpontost azonnal gömbözzük és ha feles és kevés a temploma, akkor már le is van ártva és lopva mire észbekap és integethet a vagyona egy részének, aztán vagy szöviháború lesz belőle vagy nem
szóval amelyik felesnek nincs nagy hírneve, azt max véletlen vesszük észre, ebből gondoltam, hogy jó ötlet lehet lenntartani a hírnevet, gondolom nem csak én gondolkodom a fent leírtak szerint, vagy?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules