Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Segítség
Register Stats Members List Today's Posts

Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek.

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-24-2008, 09:30
Zoli's Avatar
Zoli Zoli is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Stev View Post
Igazság szerint ti értelmeztétek rosszul Gee-szó szerint leírt üzenetét. 5% "többletvédelem" az valóban 1,05ös szorzó. Az más kérdés hogy az 5% többletvédelem az 1,667% tornyot jelent gnómnál.
neked mi a foglalkozásod?
egyébként meg Gee elismerte, hogy tévedett, tehát erről a lehetőségről nincs szó

Ecto
Sponsored Links
Old 05-28-2008, 06:57
komisz86 komisz86 is offline
Member

Longevity: 89%
Default Kerekítés

Azt tudom, hogy a hód kerekít, és azt is, hogy felfele, csak azt nem, hogy mikor.
Egy példával élve van mondjuk 9,6% torony az orimban (a tanácsadók oldalamon 10re kerekíti). A toronybónusz kiszámolásánál is?
Azaz 10*3=30%
avagy 9,6*3=29%

(Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az esetek 99,99%-ban teljesen mindegy, hogy 1,3-as vagy 1,29-as szorzóval számolok, és a kérdés inkább csak elméleti jellegű, de azért ha valaki tudja a választ megköszönném ha megírná.)
Old 05-28-2008, 07:44
Zoli's Avatar
Zoli Zoli is offline
Member

amire kerekít, azzal számol

Ecto
Old 05-28-2008, 07:59
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by komisz86 View Post
Azt tudom, hogy a hód kerekít, és azt is, hogy felfele, csak azt nem, hogy mikor.
Egy példával élve van mondjuk 9,6% torony az orimban (a tanácsadók oldalamon 10re kerekíti). A toronybónusz kiszámolásánál is?
Azaz 10*3=30%
avagy 9,6*3=29%
A Hód szinte minden esetben egész részét veszi a számoknak, ami inkább a _lefelé_ kerekítésnek felel meg, ha már egyszer kerekítésnek mondod.
A toronybónusz pontos szabályait nem ismerem, de mivel a morál%-nak van tizedes jegye, ezt könnyen elképzelhetőnek tartom itt is, mert hasonlóan sokat számít.
Jobb ha az ember tiszta esetben is a szükségesnél 2-3%-kal több katonát indít, akkor nem éri annyi meglepetés.
Old 05-28-2008, 08:01
Zoli's Avatar
Zoli Zoli is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Princ View Post
A Hód szinte minden esetben egész részét veszi a számoknak, ami inkább a _lefelé_ kerekítésnek felel meg, ha már egyszer kerekítésnek mondod.
A toronybónusz pontos szabályait nem ismerem, de mivel a morál%-nak van tizedes jegye, ezt könnyen elképzelhetőnek tartom itt is, mert hasonlóan sokat számít.
Jobb ha az ember tiszta esetben is a szükségesnél 2-3%-kal több katonát indít, akkor nem éri annyi meglepetés.
szerintem, ha a tizedesek beleszámítanának, nem kerekítene alapból, mert így nem lenne áttekinthető, mindig számolni kéne..én úgy tartom logikusnak, hogy amennyire kerekít, azt is használja.

Ecto
Old 05-28-2008, 09:49
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Zoli8 View Post
szerintem, ha a tizedesek beleszámítanának, nem kerekítene alapból, mert így nem lenne áttekinthető, mindig számolni kéne..én úgy tartom logikusnak, hogy amennyire kerekít, azt is használja.
Hogy mi az áttekinthető, meg mit kéne számolni és milyen elvek alapján az 1 dolog. A valóság meg egy másik; ami időnként nem egyezik azzal, amit az ember elképzelt.

Szerencsére azt nem kell találgatni, hogy léteznek-e ki nem írt értékes tizedesjegyek a Hódban:
http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=102
Old 05-28-2008, 09:58
Zoli's Avatar
Zoli Zoli is offline
Member

most nem a morálról, hanem a tornyokról van szó, és mivel nem ugyanaz a kettő, a tizedesjegyek terén is eltérhetnek..a morálnál van, a toronynál nincs...ez az én véleményem, de ezt csak Ati tudja biztosra.

Ecto
Old 05-28-2008, 10:14
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Zoli8 View Post
most nem a morálról, hanem a tornyokról van szó, és mivel nem ugyanaz a kettő, a tizedesjegyek terén is eltérhetnek..a morálnál van, a toronynál nincs...ez az én véleményem, de ezt csak Ati tudja biztosra.
Mondtam én hogy ugyanaz a kettő? Nem. Csak annyit hogy más dolog tudni vmit, és más tudni vélni. De ez az üzenet úgy látom már sikeresen átment.
Old 05-28-2008, 10:24
Paliking Paliking is offline
Member

Longevity: 92%

Szerintem a toronyterületnél is van tizedesjegy.
Old 05-28-2008, 10:26
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by komisz86 View Post
Azaz 10*3=30%
avagy 9,6*3=29%

(Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az esetek 99,99%-ban teljesen mindegy, hogy 1,3-as vagy 1,29-as szorzóval számolok, és a kérdés inkább csak elméleti jellegű, de azért ha valaki tudja a választ megköszönném ha megírná.)
Amikor en kerdeztem ezt, akkor azt mondtak, hogy:

ha van 236hekim, es 14tornyom, akkor a bon egyszeruan: 1+2*14/236 akar hany tizedesjegyig tart a dolog. En mindig ezzel a pontos ertekkel szamolok, eddig nem volt vele baj, majd visszakeresem a kerdesemet.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules