|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |

05-24-2008, 09:30
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Stev
Igazság szerint ti értelmeztétek rosszul Gee-szó szerint leírt üzenetét. 5% "többletvédelem" az valóban 1,05ös szorzó. Az más kérdés hogy az 5% többletvédelem az 1,667% tornyot jelent gnómnál.
|
neked mi a foglalkozásod? 
egyébként meg Gee elismerte, hogy tévedett, tehát erről a lehetőségről nincs szó 

05-28-2008, 06:57
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Kerekítés
Azt tudom, hogy a hód kerekít, és azt is, hogy felfele, csak azt nem, hogy mikor.
Egy példával élve van mondjuk 9,6% torony az orimban (a tanácsadók oldalamon 10re kerekíti). A toronybónusz kiszámolásánál is?
Azaz 10*3=30%
avagy 9,6*3=29%
(Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az esetek 99,99%-ban teljesen mindegy, hogy 1,3-as vagy 1,29-as szorzóval számolok, és a kérdés inkább csak elméleti jellegű, de azért ha valaki tudja a választ megköszönném ha megírná.)

05-28-2008, 07:44
|
 |
Member
|
|
|
|
amire kerekít, azzal számol

05-28-2008, 07:59
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by komisz86
Azt tudom, hogy a hód kerekít, és azt is, hogy felfele, csak azt nem, hogy mikor.
Egy példával élve van mondjuk 9,6% torony az orimban (a tanácsadók oldalamon 10re kerekíti). A toronybónusz kiszámolásánál is?
Azaz 10*3=30%
avagy 9,6*3=29%
|
A Hód szinte minden esetben egész részét veszi a számoknak, ami inkább a _lefelé_ kerekítésnek felel meg, ha már egyszer kerekítésnek mondod.
A toronybónusz pontos szabályait nem ismerem, de mivel a morál%-nak van tizedes jegye, ezt könnyen elképzelhetőnek tartom itt is, mert hasonlóan sokat számít.
Jobb ha az ember tiszta esetben is a szükségesnél 2-3%-kal több katonát indít, akkor nem éri annyi meglepetés. 
|

05-28-2008, 08:01
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
A Hód szinte minden esetben egész részét veszi a számoknak, ami inkább a _lefelé_ kerekítésnek felel meg, ha már egyszer kerekítésnek mondod.
A toronybónusz pontos szabályait nem ismerem, de mivel a morál%-nak van tizedes jegye, ezt könnyen elképzelhetőnek tartom itt is, mert hasonlóan sokat számít.
Jobb ha az ember tiszta esetben is a szükségesnél 2-3%-kal több katonát indít, akkor nem éri annyi meglepetés. 
|
szerintem, ha a tizedesek beleszámítanának, nem kerekítene alapból, mert így nem lenne áttekinthető, mindig számolni kéne..én úgy tartom logikusnak, hogy amennyire kerekít, azt is használja.

05-28-2008, 09:49
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Zoli8
szerintem, ha a tizedesek beleszámítanának, nem kerekítene alapból, mert így nem lenne áttekinthető, mindig számolni kéne..én úgy tartom logikusnak, hogy amennyire kerekít, azt is használja.
|
Hogy mi az áttekinthető, meg mit kéne számolni és milyen elvek alapján az 1 dolog. A valóság meg egy másik; ami időnként nem egyezik azzal, amit az ember elképzelt.
Szerencsére azt nem kell találgatni, hogy léteznek-e ki nem írt értékes tizedesjegyek a Hódban:
http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=102
|

05-28-2008, 09:58
|
 |
Member
|
|
|
|
most nem a morálról, hanem a tornyokról van szó, és mivel nem ugyanaz a kettő, a tizedesjegyek terén is eltérhetnek..a morálnál van, a toronynál nincs...ez az én véleményem, de ezt csak Ati tudja biztosra.

05-28-2008, 10:14
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Zoli8
most nem a morálról, hanem a tornyokról van szó, és mivel nem ugyanaz a kettő, a tizedesjegyek terén is eltérhetnek..a morálnál van, a toronynál nincs...ez az én véleményem, de ezt csak Ati tudja biztosra.
|
Mondtam én hogy ugyanaz a kettő? Nem. Csak annyit hogy más dolog tudni vmit, és más tudni vélni. De ez az üzenet úgy látom már sikeresen átment.
|

05-28-2008, 10:24
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Szerintem a toronyterületnél is van tizedesjegy.
|

05-28-2008, 10:26
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by komisz86
Azaz 10*3=30%
avagy 9,6*3=29%
(Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az esetek 99,99%-ban teljesen mindegy, hogy 1,3-as vagy 1,29-as szorzóval számolok, és a kérdés inkább csak elméleti jellegű, de azért ha valaki tudja a választ megköszönném ha megírná.)
|
Amikor en kerdeztem ezt, akkor azt mondtak, hogy:
ha van 236hekim, es 14tornyom, akkor a bon egyszeruan: 1+2*14/236 akar hany tizedesjegyig tart a dolog. En mindig ezzel a pontos ertekkel szamolok, eddig nem volt vele baj, majd visszakeresem a kerdesemet.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|