|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

03-29-2008, 15:41
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by N.a.t.
Először is azt lenne jó tisztázni hogy asszonykád milyen tengerimalacot szeretne a számtalan fajta közül. De nézzünk egy nagyátlagot.
Tengerimalac:
Tartása: Ketrecben tanácsos, végszükség esetén egy üvegterrárium is megfelel. Mérete 2 malac esetén minimum 100x50 cm.(alá faforgács és nem fűrészpor dukál!)
Etetése: széna, magok, zöldségek, gyümölcsök, emellett fémcsőrű önitató kell ivóvíznek. Hangja: ha visít akkor elviselhetetlen.
Büdös. Ugyan elvan egyedül is , nem megy az agyára semmi (mivel agya amugy se nagyon van, a világ egyik legbutább állataként tartják számon) de társaslényként hosszabb életű és a természetben falkákban él. Társaslény.(cserében szaporodik mint a nyulak:S). Ezt elkerülendő 2 nőstényt érdemes együtt tartani.
Beltenyészet esetén burokban született csökevényeket kapsz eredményül, tehát ha mégis társat akarsz neki akkor mindenképpen más alomból.
A terráriumát célszerű úgy berendezni hogy legyen benne "rágórúd" vagyis pld egy fadarab amivel koptathatja állandóan növekvő fogait. Fontos hogy ez száraz kezeletlen fából legyen.
|
Bár igazad van a ketreces tartásban, de rágni fogja a ketrec fémrácsát és szerte szórja a forgácsot.( ez iszonyúhanggal és kosszal jár) Nem ajánlom! Ha normális nagyságú helye van és heti takarításban van része, nem okoz neki problémát.Ráadásul a zeolit megköti az amóniát és nem lesz büdös.
Szerintem kedves állat 
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
|

03-29-2008, 15:43
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Ha a malac érdekeit tartjuk szemmel akkor ketrec, aminek az oldalain 25 cm magasságú csiszolt szélű üveglap van rögzívte.
Büdös :P A terrárium is megfelel ha nincs más, de... :]]
|

03-29-2008, 15:45
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Pontosítanék : visítani minden külső inger hatására fog, néha csak ugy puszta önszórakoztatásból is :ĐĐ
|
Ha idegbajos, de egy normális nem.
Egyedül is lehet tartani, de akkor gyakran ki kell venni, met társas állat. Him és nöstény együtt tartásából természetesen születnek kis malacok, de sose okozott problémát ( valamelyik állatkereskedő szivesen megvette őket)
|

03-29-2008, 15:50
|
Member
|
|
|
|
Látom sokkal inkább szakértője vagy a témának mint én :P el is hagyom a terepet.
|

03-29-2008, 15:51
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
|
az már kicsit durva külső hatás     
amugy nekem is volt malacom. néha a lakásban is el volt engedve, csak vigyázni kellett hogy a szekrények mögé ne másszon be, mert tolatni nem tud, és az elektromos vezetékektől is óvni kellett. ja és visítani a miénk akkor visított mikor a hűtőben turkáltunk (mert onnan kapta a répát), éhes volt, vagy nem tetszett neki vmi. a miénk okos is volt és a panelház udvarában elengedtünk, nem ment el pedig megtehette volna, és mikor elege lett a kintlevésből akkor elkezdett visítani de baromi hangosan 
a többi lakó nem is nagyon szerette 
vizes kaját azért nem szabad neki adni mert felpuffad és meghal. Kell neki venni, ilyen rágcsáló cuccot, hogy a fogait koptassa, mert ha nem teszi akkor is megdöglik. kb negyedévente eccer el kell vinni orvoshoz, hogy a fogait, és a malac állapotát megvizsgálja. Létezik olyan hogy kopsz tengericoca de azt senkinek nem ajánlom, mert iszonyat proplémás, és kb alig lehet úgy tartani hogy ne haljon meg. mert ha 20° van a lakásban akkor megfázik ha 22 akkor meg megsül, szal ennyi. Ha bármi kérdés van, arra én is szívesen válaszolok 
|

03-29-2008, 15:51
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Látom sokkal inkább szakértője vagy a témának mint én :P el is hagyom a terepet.
|
Nehogy már lelépj 
Épp kezdtek meggyőzni róla, hogy mégse legyen tengerimalac  

03-29-2008, 15:53
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Nekem is volt tengteri cucum 
aranyos kedves kis állatka, a dögönyözést is jól viseli nem harap.
Etetni se tudod elfelejteni mert raplit csap.  Mindenképp adj neki C-vitaminban gazdag kaját is /a mienk imádta a zöldpaprikát  / mert számára ugyanolyan fontos mint nekünk, a többi állat simán elvan nélküle.
Jah és a hörivel ellenzétben nappal van fent, és télen nemhibernálja magát. A körmét időnként vágni kell, és jól úszik is. Imádott pancsizni
Jah és csak olyan kaját eszik meg amit kicsiként is kapott szal érdemes megkérdezni mikor veszitek hogy mivel etették.
|

03-29-2008, 15:55
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Nat mivel bántottalak meg? 
|

03-29-2008, 15:55
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Nehogy már lelépj 
Épp kezdtek meggyőzni róla, hogy mégse legyen tengerimalac  
|
Én inkább tartanék aranyhalat :ĐĐ Bár jópofa állat a malac de nem gondmentes a tartása.
És büdös.
:P 
|

03-29-2008, 15:57
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Topsy
Nat mivel bántottalak meg? 
|
Semmivel, csak nem tudok mit hozzáfűzni :]
Goldy a tengerimalac kevéssé sem kedveli a vizet!!! Nem attól tengeri hogy megúsztatjuk, hanem attól hogy kukoricát (is) eszik :ĐĐĐ
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|