|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |

03-24-2008, 00:41
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Átlagár
Hali
Én úgy tudtam, javitsatok ki ha tévedek, hogy az áru amit piacra kirakok akkor lopják el az útonállók hazafele jövet, ha az adott árut az átlagár duplájánál többért teszem ki. Átlagár alatt ugye azt értjük ha:
példa: van a piacon 500 nyersi 100 aranyért, és 50 nyersi 200-ért akkor
az átlagár (500*100+50*200)/550= kb 109 arany/nyersi.
Ja és ha jol tudom az átlagár az áru piacrol kikerülésekor van ellenörizve.
Kérdésem: igaz-e ez a katonákra is?
Bocs az infoért, de pontosan szeretném vázolni mi történt:
x egységet raktam ki 46k-ért a piacra, mikor kiraktam akkor nagyon közel volt az akkori minimum árhoz, egy nap alatt a min ár lement 33k-ra, és ekkor jöttek volna haza az egységek, de " elvitték öket az elszánt utonállok  ", ez hogy lehet? 
33k volt a min ár, és ha a piac minden katonája 33k-ért lett volna kirakva akkor is 66k lett volna az átlagár duplája.
Elvileg ha a min ár magasabb 25k aranynál akkor mindenképp hazajön az áru.
Várom az okos válaszokat, és mégegyszer bocs az (egyébként nem tul sokat mondó) infoért!
Előre is kösz! 
|

03-24-2008, 08:14
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
A súlyozott középet kell nézni, vagyis, az összes kint lévő árunak nézik az árát és annak veszik a közepét.
|

03-24-2008, 11:09
|
Member
|
|
|
|
mi a különbség az összes áru átlagára és az összes áru árának súlyozott közepe között? Mert nem teljesen értem
|

03-24-2008, 11:51
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by pepa
A súlyozott középet kell nézni, vagyis, az összes kint lévő árunak nézik az árát és annak veszik a közepét.
|
Attól még a felvetés jogos. Ha az összes 33k-ért lett volna kinn, akkor is 66k a duplája, azaz afölött kell elmenjen a sereg.

03-24-2008, 12:09
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Hát az egyetlen logikus válasz, hogy nem 33K volt a minimum ár, hanem sokkal alatta, és mire te kiértél a piacra az olcsó árut már megvették, ami nem túl meglepő 
|

03-24-2008, 12:24
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Igen, logikusan másképp nem történhetett, de seregpiacon azért elég ritka az ilyenfajta csorgás. Mikor 20k körül mozog a kattancs eladási ára, én 50k-ért szoktam kitenni de még sose rabolták el hazatéréskor.
Tényleg, ezzel kapcsolatban nekem is van egy kérdésem: Az épp hazatérőben lévő áru beleszámít az átlagárba? Úgy tippelem, hogy igen, de azért jó lenne biztosat hallani róla 

03-24-2008, 13:06
|
Administrator
|
|
Activity: 32%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Tényleg, ezzel kapcsolatban nekem is van egy kérdésem: Az épp hazatérőben lévő áru beleszámít az átlagárba? Úgy tippelem, hogy igen, de azért jó lenne biztosat hallani róla 
|
Beleszámít, tehát az is azt erősíti, hogy ne vigyék. Ha még így is viszik, akkor nagyon fölé tetted, vagy nagyon alátett más, és nagyon sokat. 
|

03-24-2008, 13:19
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Igen, logikusan másképp nem történhetett, de seregpiacon azért elég ritka az ilyenfajta csorgás. Mikor 20k körül mozog a kattancs eladási ára, én 50k-ért szoktam kitenni de még sose rabolták el hazatéréskor.
|
De ha nincs túl sok katina a piacon, akkor egy közepes tétel, és amit utána aláraknak szépen le tudja nyomni az átlagot.
|

03-24-2008, 14:10
|
Administrator
|
|
Activity: 32%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
De ha nincs túl sok katina a piacon, akkor egy közepes tétel, és amit utána aláraknak szépen le tudja nyomni az átlagot.
|
Ha nincs túl sok katona a piacon, akkor elfogy 50ezerért is, és nincs semmi, ami visszamenne.
|

03-24-2008, 16:14
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Hát az egyetlen logikus válasz, hogy nem 33K volt a minimum ár, hanem sokkal alatta, és mire te kiértél a piacra az olcsó árut már megvették, ami nem túl meglepő 
|
Nem hiszem hogy ez történt, de én is erre gondoltam elöször.
Éjfél után használtam el az utolsó piacra lépésemet, letelt a 20 perc addig fel-fel nézegettem nincs valakinek áron alul kirakva katija, hogy megvegyem az drággábban kirakjam.
Végig ugyanazok az egységek voltak 33k-ért kirakva.
Utána körváltás volt 41-kor (5/X. csopi), ekkor ért volna haza 1500 egységem...
1-kor a piacralépések nullázásakor IS MÉG ugyanazok a katik voltak kint 33k-ért.
(Egyébként ebben a csopiban nem igazán láttam rá példát hogy 10k db egységnél többet raktak ki volna.)
Elvileg azt történt hogy valaki az fél egy után (a 20 perc letelte után) és 0:41 (kv) elött kirakott valaki pát ezer vagy tízezer katonát jóval 25k érték alatt, igy az átlagárat 23k alá csökkentve, majd 1:00-ig valaki meg is vásárolta az egész bandát. Ebben a csopiban erre kb 0 az esély.
Egyébként amikor kiraktam a katikat akkor min ár alatt küldtem ki öket piacra.
Max azt tudom elképzelni, hogy valaki ugy akart katonát adni egy barátjának hogy szinte ingyen kirakta öket a piacra, a barátja pedig megszállottan figyelt, hogy megvegye amint kiér.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|