|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |
View Poll Results: Kerüljön be a súgóba a 4,2 mrd-os limit?
|
igen
|

|
43 |
89.58% |
nem
|

|
5 |
10.42% |

03-06-2008, 16:10
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
A súgót sztm nagyon kevés új játékos olvassa ki, mert túlságosan nagy (1). Inkább hasonlít egy játékleírásra, viszont abból a szemszögből nézve meg mindenképp hiányos. Nem csak a 4,2 mrd miatt, vagy az olyan kuriózumok miatt amit Gee emleget. Sokkal gyakrabban fordulnak elő olyan események, akciók, amiknek a pontos eredményét csak múltbéli ismeretek alapján lehet jósolni, tudni.
Mivel ezekkel a számokkal kapcsolatban eddig az általános hozzáállás az volt, hogy "saját magadnak kell kitapasztalni" (2), itt is legfeljebb annyit tartanék célszerűnek megemlíteni, hogy 'országod kincstárában csak korlátozott mennyiségű arany halmozható fel'. (vagy hol is? )
Ha szerepelne a pontos összeg, az összetéveszthető lenne vmi ronda sormintával, ha meg mégis elolvassa vki, bele se kezdene a komoly játékba, mondván h neki annyi úgyse lesz (3). Nekem biztos csökkentette volna a kedvem, mert túl korán olvashattam volna el ezt a részt. 
|
Bocsi de nem értek egyet veled. (1) Aki nem olvassa el a súgót azt nem is zavarja ha ez szerepel benne, aki viszont veszi a fárdtságot hogy végigbogarássza az szerintem jusson belőle minnél több infóhoz. Mert így valamelyest csökken a hátránya azokkal szemben akik már évek óta játszanak. (2) A "saját magadnak kell kitapasztalni" elv azzal nem sérül hogy itt megtalálható ez az infó? Nem értem miért ne lehetne benne a súgóban is. Azt elég durva tanúlópénznek tartom azt hogy hosszú hónapok gyűjtögetése, harácsolása vesszen el azért, mert valaki nem olvassa a külső fórumot. (3) Van ennél sokkol rondább sorminta a súgóban, lsd. felfedezés súgó. Ott a 2948 hekis szám nem veszi el az újak kedvét? (Szerintem azt sokkal nehezebb elérni mint a max. pézt.) Mellesleg szerintem ez, pont hogy meghozza a kedvet mert az a hatást kelti hogy nem lehet a végtelenségig elhúzni a többiektől. Egy szó mint száz, szerintem jó ötlet hogy kerüljön be a max. pénz a súgóba, vagy legalább is az hogy van ilyen és a részleteket a külső fórumon meg lehet találni 
|

03-06-2008, 17:54
|
Junior Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
A 3. része nem tetszik, a 2. részét nem is értem, az 1. meg felesleges.
Részletesen:
3. rész: miért lenne meggátolva? És ha az ellenséget akarom szétcsorgatni? Ti. ez is egy taktikai lépés......
Sok minden nincs a súgóban... Nem is biztos, hogy be kéne kerülniük. 
|
Meg kell mondanom őszintén, hogy erre nem gondoltam. Igazad van. Bár más kérdés, hogy szétcsorgatni egyedül te sem tudod, mert az ugye azt feltételezné, hogy nálad több, mint 4,2 milliárd van és abból vásárolsz. De egy klán valóban tud így kárt okozni, ha talál másik olyan klánt, akinek fogalma sincs arról, hogy van ilyen limit. Nekünk azért ennyi pénzünk nincs 
De azért az esélyegyenlőség miatt célszerű lenne mindenféle limitet beírni a súgóba. Mi most ebbe futottunk bele, a többivel még azért nem találkoztunk, mert nem képeztünk ennyi katonát és nem írtunk ennyi tekercset egyidőben. De most már legalább ezt is tudom  Milyen jó is lenne ezeket a súgóban olvasni. Ezek a dolgok leírva kevésbé frusztrálnak, mint mondjuk a minimum-maximum földterület. Ártani senkinek nem árt az a plusz 5-6 sor, amiben a limitek benne vannak. Akár egy új súgótémaként: Limitek
|

03-06-2008, 19:03
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Survivor
Meg kell mondanom őszintén, hogy erre nem gondoltam. Igazad van. Bár más kérdés, hogy szétcsorgatni egyedül te sem tudod, mert az ugye azt feltételezné, hogy nálad több, mint 4,2 milliárd van és abból vásárolsz. De egy klán valóban tud így kárt okozni, ha talál másik olyan klánt, akinek fogalma sincs arról, hogy van ilyen limit. Nekünk azért ennyi pénzünk nincs 
De azért az esélyegyenlőség miatt célszerű lenne mindenféle limitet beírni a súgóba. Mi most ebbe futottunk bele, a többivel még azért nem találkoztunk, mert nem képeztünk ennyi katonát és nem írtunk ennyi tekercset egyidőben. De most már legalább ezt is tudom  Milyen jó is lenne ezeket a súgóban olvasni. Ezek a dolgok leírva kevésbé frusztrálnak, mint mondjuk a minimum-maximum földterület. Ártani senkinek nem árt az a plusz 5-6 sor, amiben a limitek benne vannak. Akár egy új súgótémaként: Limitek
|
Több ország simán szétcsorgat olyanokat is akik tudnak a limitről  Csak meg kell találni azt az áruját amiből elég sok van kinn, és hozzá kell férni.
És egy ori is be tud csorgatni egyet. Csak az kell hozzá, hogy a célpont ne legyen full üres. ( na meg itt is az áru ismerete amivel érdemes próbálkozni)

03-06-2008, 19:16
|
Junior Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Több ország simán szétcsorgat olyanokat is akik tudnak a limitről  Csak meg kell találni azt az áruját amiből elég sok van kinn, és hozzá kell férni.
És egy ori is be tud csorgatni egyet. Csak az kell hozzá, hogy a célpont ne legyen full üres. ( na meg itt is az áru ismerete amivel érdemes próbálkozni)
|
Nekem van lent a garázsban egy rakás lom. Ha kirakom piacra, megtennéd, hogy túlcsorgatsz vele? 
Megadnám a számlaszámom, ahová tudsz csorgatni 
|

03-06-2008, 23:04
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ebben teljesen egyetértek. Ha szebmesül azzal, hogy van egy olyan korlát, ami számára most teljesen megfoghatatlan, de olyan fontos és olyan sokakat érint, hogy a súgóba bele kellett írni... hát, az nem egy túl jó kezdés.
|
Sztem a sormintás probléma, és ez az "ijesztés" egyszerü megfogalmazással emészthetővé tehető.
pl "technikai okokból a játékban tárolható bizonyos javakból van egy maximális mennyiség ami ~4,2mrd." Lényegében, egy kezdőnek ez egy lényegtelen infó, de nem ijesztő így sztem. ebből nem az jön le neki, hogy megkellett huzni egy határt vhol, hanem hogy erőforrás okokból ennyi (mégha ez közel is áll a valósághoz  ). És igazán nagy jelentősége nincs. de, ha már ekkora pénzekkel bánik, pl A-ban egy klánban, akkor rémleni fog neki, hogy látott vmi ilyesmit a súgóban...

03-07-2008, 00:00
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Akkor ha annyira nem akarjuk elvenni a kedők kedvét (mondjuk szerintem ösztönző, az hogy ha örül a 200k aranyának, és rájön, hogy ez nem valami sok, és elkezdi kipakolgatni a túlcsorgó raktárát a piacra, hogy több legyen. Már megérte...), akkor legyen benne csak az 1/A súgójában. Máshol nem jelent gondot. Esetleg még a B topjában, de máshol elenyésző. Csak a tekercset írogatók eshetnek ebbe bele, hogyha felvásárolják a tekercseket, de ők meg tudnak a limitről (mert a kezdők még annyi tekercset sem írnak, ami kellene...), és amúgy sem tehetnek ellene semmit!
|

03-07-2008, 00:05
|
Senior Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Sztem a sormintás probléma, és ez az "ijesztés" egyszerü megfogalmazással emészthetővé tehető.
pl "technikai okokból a játékban tárolható bizonyos javakból van egy maximális mennyiség ami ~4,2mrd." Lényegében, egy kezdőnek ez egy lényegtelen infó, de nem ijesztő így sztem. ebből nem az jön le neki, hogy megkellett huzni egy határt vhol, hanem hogy erőforrás okokból ennyi (mégha ez közel is áll a valósághoz  ). És igazán nagy jelentősége nincs. de, ha már ekkora pénzekkel bánik, pl A-ban egy klánban, akkor rémleni fog neki, hogy látott vmi ilyesmit a súgóban...
|
Így korrekt lenne a megfogalmazás és nem "ijedne" meg senki 
Vagy legalább az 1/A súgóba kerüljön be,hogy ne "ijedezzenek" az emberek.
4.294.967.295 -ot miért kerekíti mindenki 4,2 mrd-nak?
Már majdnem 4,3 mrd-ról van szó ,de mindenki nagyon lekerekíti.
off:
vityu gyorsabb volt nálam
|

03-07-2008, 00:38
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 14%
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
akkor legyen benne csak az 1/A súgójában. Máshol nem jelent gondot. Esetleg még a B topjában, de máshol elenyésző.
|
Ezt cáfolnám. Volt olyan alkalom,mikor minden szinten szenvednem kellett,hogy ne csorogjak be folyton. És nem csak nekem,szöviknek is és a gömbik alapján még páraknak. Bár nekik segítettünk és elvettünk egy keveset mindig
[/quote]Csak a tekercset írogatók eshetnek ebbe bele, ![/quote]
Szintén cáfolnám,mert nem
Tehát ha már bekerül a súgóba,akkor ne csak az 1/A-ba .. sztem.
|

03-07-2008, 00:53
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by Matador
Ezt cáfolnám. Volt olyan alkalom,mikor minden szinten szenvednem kellett,hogy ne csorogjak be folyton. És nem csak nekem,szöviknek is és a gömbik alapján még páraknak. Bár nekik segítettünk és elvettünk egy keveset mindig 
|
Mondd azt, hogy a 3. valamelyik csoport 1000 országából 100 ezzel "szenved"! Mert nem hiszem el! Mert tolvaj voltam ott legutóbb, és nem igazán láttam ott ilyesmit...
És akkor mint azt olvashattad is, elenyésző azok száma, akiket ez érint, és a legtöbb esetben ők tudnak is róla!
|

03-07-2008, 01:01
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 14%
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
Mondd azt, hogy a 3. valamelyik csoport 1000 országából 100 ezzel "szenved"! Mert nem hiszem el! Mert tolvaj voltam ott legutóbb, és nem igazán láttam ott ilyesmit...
És akkor mint azt olvashattad is, elenyésző azok száma, akiket ez érint, és a legtöbb esetben ők tudnak is róla!
|
Én elég erőteljesen nem w-ben szenvedtem ettől .. azaz ott még nem szenvedek ilyesmitől  Viszont állítom,hogy az átlag 400 fős csopiban 50-en gyakori problémaként kezelték/kezelik a limitet. Mivel a gyors csoport külön téma,hisz ott a profik vannak (  ),tudták,hogy van limit és sasolták,hogy ne lépjék túl. De ha ez normál csopiban történik,olyan emberkével,aki nem tud róla,viszont a súgót olvasta,akkor kellemetlen a dolog.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|