|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

02-21-2008, 13:59
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Ők is kevesebbet buknának a körönkénti kopással, mint most. Legalábbis a szerény modellem ezt mondta.
Remy egy előny:
ha körönként 1/19% kopik, akkor 19kör alatt kevesebb, mint 1% kopna. Tehát mindenki jobban jár, kicsivel.
|
Kérdés a te modellezésed lenne e bevezetve mert ugyi az ellentmondana a kis táblázatnak a help-ben:-)
Számok
A tudománytekercsek 19 körönként kopnak, országod területétől függő mértékben. A lenti táblázat segítségével kiszámolhatod mikor mennyi tekercs kopik:
0-200 hektár: 0%
201-400 hektár: 1%
401-600 hektár: 2%
601-800 hektár: 3%
801-1000 hektár: 4%
1000 hektár fölött: 5%
|

02-21-2008, 15:10
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Meg mindig nem tamogatom a koronkenti kopast, vhogy nincs kedvem hajnal 3kor csak azert kelni, mert visszajott a tekim.... Igy is ejszakazom eleget neha a hod miatt, ne kelljen mar elrontani az eletem miatta :P
|
???
Már miért kellene elrontani? Pótlod a kopott tekercseket, és kész. Ha nincs szerencséd, és nem veszik meg az eladásra kitett tekercseket, akkor legközelebb olcsóbban teszed ki egy kicsit, hogy ne érjen vissza, hanem a pénzt kapd meg belőle. Azt úgyse tudod pontosan, hogy 1 óra múlva lesz, vagy 23 óra múlva, úgyhogy ez a kiszámíthatatlanság mindenképp bennevan. Amikor eladtad, akkor jön be a pénz, és akkor kell vele valamit kezdeni. Ez nincs előre megmondva, hogy mikor lesz. Attól függ, hogy mások mikor veszik meg az eladásra kitett tekercseidet.
|

02-21-2008, 15:33
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Rebellis
Kérdés a te modellezésed lenne e bevezetve mert ugyi az ellentmondana a kis táblázatnak a help-ben:-)
|
Lehet, hogy ma én vagyok lassú, de ezt sem értem...
|

02-21-2008, 15:48
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Lehet, hogy ma én vagyok lassú, de ezt sem értem...
|
"akkor 19kör alatt kevesebb, mint 1% kopna"

|

02-21-2008, 15:54
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Rebellis
"akkor 19kör alatt kevesebb, mint 1% kopna"

|
Na akkor elmagyarázom.
van a mostani rendszer. És van az új amiről beszélgetünk. (Körönként a mostani 19-ed része kopjon.)
Pl.: 201 hekin ez azt jelenti, hogy
19kör alatt (1-0.01/19)^19=0.990047
Tehát volt 1.000.000tekercsed 19kör múlva 990.047 tekercsed marad.
Míg a mostani rendszerben: 990.000
|

02-21-2008, 16:11
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
???
Már miért kellene elrontani? Pótlod a kopott tekercseket, és kész. Ha nincs szerencséd, és nem veszik meg az eladásra kitett tekercseket, akkor legközelebb olcsóbban teszed ki egy kicsit, hogy ne érjen vissza, hanem a pénzt kapd meg belőle. Azt úgyse tudod pontosan, hogy 1 óra múlva lesz, vagy 23 óra múlva, úgyhogy ez a kiszámíthatatlanság mindenképp bennevan. Amikor eladtad, akkor jön be a pénz, és akkor kell vele valamit kezdeni. Ez nincs előre megmondva, hogy mikor lesz. Attól függ, hogy mások mikor veszik meg az eladásra kitett tekercseidet.
|
Nem tudom, hogy direkt, vagy veletlen nem ertetted.
En a tekercstartalekrol beszeltem, amit _nem_ akarok eladni, csak ha kell.
Ha ez most hajnal 3-kor jon haza, de tudom, hogy reggel 10kor kopik a tekim, es olyan kornyezetben vagyok, hogy nem kell feltenem, alhatok 10-ig.
Ha koronkent kopik, akkor nem, hiszen 10-ig bekopik 7x.
De ha a piac nem raktar elvet akartad mondani, akkor felolem hivhatjuk az "a veletlen eladasi fole kitett, de meg nem vett" tekercseknek is, nekem mindegy...

02-21-2008, 16:14
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Nem tudom, hogy direkt, vagy veletlen nem ertetted.
En a tekercstartalekrol beszeltem, amit _nem_ akarok eladni, csak ha kell.
Ha ez most hajnal 3-kor jon haza, de tudom, hogy reggel 10kor kopik a tekim, es olyan kornyezetben vagyok, hogy nem kell feltenem, alhatok 10-ig.
Ha koronkent kopik, akkor nem, hiszen 10-ig bekopik 7x.
De ha a piac nem raktar elvet akartad mondani, akkor felolem hivhatjuk az "a veletlen eladasi fole kitett, de meg nem vett" tekercseknek is, nekem mindegy...
|
Ha nem akarod eladni, akkor folyamatosan az országban van, vagyis teljesen mindegy, hogy egyszer kopik sokat, vagy sokszor keveset.
Ne a rendeltetésellenes használatot akarjuk már támogatni, és mindenképp ahhoz ragaszkodni.
|

02-25-2008, 15:13
|
Administrator
|
|
|
|
Ezt a témát előreveszem. Nézzük, hogy lenne-e értelme fontolóra venni. Az eddigiek alapján akár megvalósításra is kerülhet megfelelő igény esetén.
|

02-25-2008, 15:19
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 15%
Longevity: 94%
|
|
Nem is olyh rég bekopott elég sok tekercsem egy laza 5%-ot,ezzel nem kis veszteséget okozva nekem. Egy körrel néztem csak el a dolgot  Körönkénti kopás esetén ez a veszteség minimális lett volna.
Továbbra is támogatom!
|

02-25-2008, 15:22
|
Member
|
|
|
|
Itt is szavazni kellene.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|