Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Stratégia & Tippek
Register Stats Members List Today's Posts

Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-22-2008, 22:22
Trade Master Trade Master is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 89%

Quote:
Originally Posted by komisz86 View Post
Köszi szépen a segítséget. Ma délután én is matekoztam egy kicsit. Pedig sosem volt az erősségem. És én is erre következtetésre jutottam. Egy tanya 30% agrártudománytekercsel 67 búzát termel körönként. 10000 ember pedig 2000ret fogyasz. Ergó 10000 ember élelmezésére 30 tanya kell. Ami a 200hektár 15%-a. Ha viszont nincs tanyám és pl csak 10-12 óránként tudok ránézni az országomra 20-25 raktár kell hogy ne éhezzen a népem (már ha nem fosztanak vagy rabolnak ki) ami a 200hektár 10%-a. Ezért a plussz 5-10 hektárért sztem nem éri meg az egész. Ugyhogy lehet hogy ostobaságot csináltam de én inkább a raktárakat bontottam le.
Ez csak függ, hogy milyen gyakran tudsz bele kaját venni. A 10k ember naponta megeszik 48000 kaját. Van napi 5 piaclehetőséged. Ha mondjuk nem vagy abszolút függő, akkor is meg tudod oldani szerintem, hogy napi 3-szor vegyél bele kaját, vagyis 48000/3= 16000-- 16 raktárra van szükséged. Kis éhezéssel ez lehet 14. Ezzel 16 hekit spóroltál 200-on, ami szerintem bőven megéri...
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-22-2008, 22:52
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Activity: 20%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Trade Master View Post
A 10k ember naponta megeszik 48000 kaját.

Neked ez hogyan jött ki?

"A tanyák termelik a népesség és a katonai egységek számára szükséges élelmet. 1 tanya egy kör leforgása alatt 50 bála élelmet termel. 1 bála élelmet 5 lakos vagy katonai egység fogyaszt el 1 kör alatt (Ezek az értékek természetesen fajodtól, tudományos fejlettségedtől és a Rajtad lévő varázslatoktól függően változhatnak."

súgó/építés/épületek,bányák/tanya

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:
Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!

„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”

Reply With Quote
Old 01-22-2008, 23:01
Xeper Xeper is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Matador View Post
Neked ez hogyan jött ki?

"A tanyák termelik a népesség és a katonai egységek számára szükséges élelmet. 1 tanya egy kör leforgása alatt 50 bála élelmet termel. 1 bála élelmet 5 lakos vagy katonai egység fogyaszt el 1 kör alatt (Ezek az értékek természetesen fajodtól, tudományos fejlettségedtől és a Rajtad lévő varázslatoktól függően változhatnak."

10.000/5*24=48000
Old 01-22-2008, 23:02
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Activity: 20%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
10.000/5*24=48000
valahogy az kimaradt az írásából az olvasatomban
köszi

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:
Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!

„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”

Reply With Quote
Old 01-22-2008, 23:10
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Matador View Post
Neked ez hogyan jött ki?

Igen tudom. De 10ezer ember, vagy katona (lényegtelen mi) naponta 48k kaját eszik meg. Ez csak 1 szám, ami a valóságban persze több, ha rendesen felépíted az oridat. Egy fél-elf esetén ez 200 hekin az én felépítésemnél körülbelül 13500 embert jelent összesen. Ők naponta 64800 egység kaját esznek meg, és ezt 3-al osztva... körülbelül 20 raktárra van szükségem. Ha tanyákat tartanék, akkor ennyi ember ellátásához több mint 2-szer ennyi tanyára lenne szükségem. (persze ha annyi tanyám lenne el se férne ennyi ember ) Én ezzel a módszerrel szoktam kiszámolni, hogy mennyi raktárat/tanyát építsek. Később belejön a számításba az is, hogy az adott gabonaárak, és a fogyasztott mennyiség mellett mennyibe fog kerülni naponta az ország ellátása.
Reply With Quote
Old 01-22-2008, 23:11
Junior Member

Na látom már rájöttetek. Akkor mindegy
Reply With Quote
Old 01-23-2008, 08:38
vinnyo vinnyo is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
de ez nem azt jelenti, h a felelfet le kell cserelni, mert nem jo, hanem azt, hogy rosszul epitetted fel. altalaban annyi varit szokas felhuzni amennyi toli is van, vagy a masik modszer, hogy kb masfelszer tobb vari van mint toli. aztan maris nehezebb lekillelni a tolikat. en meg abban sem vagyok biztos, hogy a te esetedben varis olte a tolijaidat...
Én sem. Sőt szinte bíztos vagyok benne, hogy ember, vagy félelf volt. Sejtésem abból fakad, hogy a variszövimet nem bántotta, noha eléggé le volt gyengülve (olyannyira, hogy meg se tudtuk gömbözni). Egyenesen rám specializálódott, azt viszont durván. Nem maradt más hátra, mint a diplomácia. Szerencsére bejött.
És most röhögni fogtok: Ahhoz, hogy helyrerázódjak, egy csomó üres kocsma elbontása után felhúztam 30 könyvtárat. Részben pótolni, részben legyen mit forgatni a piacon. Nem rossz, mi? Egy tekercsíró félelf. De azt hiszem ez volt a legjobb taktika a regenerálódásra, tekintve a top 50-et, ahol már nem nagyon lehet ugrálni tolvajok nélkül. Még azzal is alig. Ha találtam egy jó alanyt, mondanom sem kell, hogy visszatérő vendég voltam. Ha meg jötta kérés a szegény törptől, akko meg fene nagy szívem miatt szinte felkopott az állam. Oszt majd bonthatom fokozatosan a tanyákkal együtt, ha már úgy állok.
Reply With Quote
Old 01-23-2008, 12:04
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by vinnyo View Post
Én sem. Sőt szinte bíztos vagyok benne, hogy ember, vagy félelf volt. Sejtésem abból fakad, hogy a variszövimet nem bántotta, noha eléggé le volt gyengülve (olyannyira, hogy meg se tudtuk gömbözni). Egyenesen rám specializálódott, azt viszont durván. Nem maradt más hátra, mint a diplomácia. Szerencsére bejött.
És most röhögni fogtok: Ahhoz, hogy helyrerázódjak, egy csomó üres kocsma elbontása után felhúztam 30 könyvtárat. Részben pótolni, részben legyen mit forgatni a piacon. Nem rossz, mi? Egy tekercsíró félelf. De azt hiszem ez volt a legjobb taktika a regenerálódásra, tekintve a top 50-et, ahol már nem nagyon lehet ugrálni tolvajok nélkül. Még azzal is alig. Ha találtam egy jó alanyt, mondanom sem kell, hogy visszatérő vendég voltam. Ha meg jötta kérés a szegény törptől, akko meg fene nagy szívem miatt szinte felkopott az állam. Oszt majd bonthatom fokozatosan a tanyákkal együtt, ha már úgy állok.
Ha a varisotok nem tudta gömbölni, akkor tuti nem félelf volt
És kizártnak tartom hogy kifejezetten rád specializálódott volna.
Old 01-23-2008, 12:12
Smooth Scroller Smooth Scroller is offline
Member

vinnyo, en nem akarok koztozkodni, de 1 felelf ami csak 1 torpet tud meglopni a kornyeken, meg tekit ir, hogy talpraalljon... hat nem tudom. sztem a fajcsere sem fog rajtad segiteni. nem tudom hanyadik csoportban vagy, de a felsobbiekben meg fognak enni reggelire.

probald meg inkabb azt a modszert, hogy relative sok toli mellett masfelszerannyi varit huzol es tekiirkalas helyett ugyesen lopkodsz. persze ezzel kivivhatod a kornyek haragjat termeszetesen. dehat a tekiiro felelf sztem eleve kudarc.

mondj kb-ra 1 hekierteket es leirom mivel kene rendelkezned az en verziom szerint.
Reply With Quote
Old 01-23-2008, 12:21
Junior Member

Ez így van. Arra jár egy normálisan felépített fél-elf, és annyi a hosszasan írogatott tekercseidnek...
Szerintem legjobb lenne szintet lépned, és gnómmal tekit írnod, majd, ha már elég tartalékod van, akkor hadisba épülni. Az könnyebb...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules