Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-23-2007, 08:48
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by hatpeti View Post
A vérdíj annyira alacsony, hogy az utközben elhullott hadik árát sem fedezi némelykor. A többi veszteségről nem beszélve. Egyszóval nem elég ösztönző. (szerintem)
Az, hogy földet szerzel, és ezáltal haladsz előre nem elég ösztönző? Akkor hajrá felfedezgetni.
Old 08-23-2007, 08:52
Ati Ati is offline
Administrator

A témához még kb egy óráig szólhattok hozzá érdemben, utána ez kerül ma terítékre nálam, és később már nem fogok ismét hozzányúlni. Szóüval ha bárkinek bármi észrevétele van még ezzel kapcsolatban, akkor azt a következő egy órában tegye meg.
Old 08-23-2007, 08:53
Pax Hungaricum
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Az, hogy földet szerzel, és ezáltal haladsz előre nem elég ösztönző? Akkor hajrá felfedezgetni.
Ez is igaz. A föld alapból értékes. De akik ráéreztek/ráéreznek a színes számok, kiírások, pénzek ízére, azok most tobzódhatnak.
Kedvelem az anarchista tobzódást. (A Hódító berkein belül persze...)

A földet viszont leverhetik rólad, ha színes számot kapsz a fordulásért, vagy ha 10x szorzóval kapod a hírnevet, azt nem veheti el senki. (A másodikat maximum saját amga tudja visszaredukálni negatív irányba.)

Ez aztán végképp ösztönző! Ennél nagyobb ösztönzés szerintem nem is kell egy jó kis vérfrissített versenyfutáshoz.

Akinek meg ez sem elég... Annak meg fikusz. Annak nem való a vérdíj játék.

Reply With Quote
Old 08-23-2007, 09:34
Pax Hungaricum
Guest

Nagy vonalakban még egyszer, csak ha valaki esetleg most kapcsolódna be, mert most látta meg Y-ban Ati kiírását:

A vérdíj átalakítására született sok remek javaslat, megpróbálom összefoglalni:

- Az összeharácsolható vérdíj összegének emelése, több javaslat született a maximálisan szerezhető vérdíjra. Eddig 100 - 250 millió arany közötti javaslatok érkeztek, amik reálisnak mondhatók. (Én a 200-250 millió közötti top értéket képviselném (korábban leírtam a növekedési táblázatomat), de meggyőzhető vagyok a 100-200 milliós végösszegről is)

- Az összegen kívül a másik legfontosabb javaslat, hogy csak az 5/Y csoportban lehessen begyűjteni a vérdíjat, a többi csoportban nem lehetne ezután megszerezni ezt a 'kitüntetést'. (Ezzel egyidejűleg 4/M, 3/H, 2/D szinteken a mostani védett- és vérdíjas országokról törlődne a védelem és a vérdíj.)

- A vérdíjas jelzés magaddal vihető a következő szintekre, ahol szerezni nem lehet, viszont leverhetik rólad! (5. szinten is leverhető marad persze.)

- Megjelenne egy [FEJVADÁSZ] kiírás, amit azzal lehet elérni, ha a vérdíjasról levered az összes vérdíjat. Ez zöld (vagy kék) színnel jelenne meg ugyanúgy az ország neve előtt, mint most pirossal a [VÉRDÍJ]. (Ez nem járna + oszlop bevezetésével a pontlistában.)
(A fejvadász is leverhető lenne nyilván, mégpedig egy vérdíjas ország által! És aki fejvadászt ver, az növelhetné a saját vérdíját (vagy visszaverheti magára a vérdíjat, ha leverték róla)! (Mintha védett orit verne!)
Ezzel nem lehetne saját magadnak "felturbózni" sem a vérdíjat sem a fejvadászt, mert ugyanazt a 10 milliót (vagy amennyi vérdíj rajtad van) vernéd ide-oda magadon, tehát nem lehetne instant turbót alkalmazni önveréssel!

- Egy ország nem lehetne egyszerre vérdíjas, és fejvadász. Ha vérdíjas verne le vérdíjast, akkor a levert vérdíj mennyiség levonódna a saját vérdíjából, így a vérdíj megszűntethető lenne. (Tekintve, hogy ez tulajdonképpen egy rossz dolog, hiszen 'bűncselekmények' elkövetéséért adják.) Amennyiben több vérdíjat versz le valakiről, mint amennyi neked van (pl rajtad 10 millió van, de leversz valakiről 20-at) akkor természetesen átmennél fejvadászba.

- Ha vérdíjas országo(ka)t támadsz meg, akkor nem számítana az, hogy lefelé, vagy földelé támadsz, mindenképpen pozitív irányban íródna jóvá (nyilván sikeres támadás esetén) a hírnévpont, mégpedig 10x szorzóval.

- Ha az 5. szinten megszerezted a vérdíjat, és azzal képes vagy feljutni a 2. szintre, és onnan 'lefordulni' az 5. szintre, akkor a kék (2)-esed mellé kapnál egy piros (2)-est is.

- Ha megszerzed a fejvadász címet, és ugyanúgy cselekszel, tehát elviszed magaddal a fordulásig, akkor az előbb említett piros (2) helyett zöld (2)-est kapnál a kék mellé.

- Ha egyszer fordulsz vérdíjjal, egyszer meg fejvadásszal, akkor a végeredmény: (2)(3)(3) ez lenne. (Nyilván az a szín kerülne előre, amivel legutoljára fordultál. A fenti pénda azt mutatja, ha előbb vérdíjjal, másodszor pedig fejvadásszal fordulsz.)
(De akár ilyet is össze lehetne hozni: (6) (4) (2), és ezt már senki nem veheti el tőled többé.)

- A vérdíj és a fejvadász értéke szabadság alatt csökkenne! Körönként 10.000 arannyal! Ami nem tűnik soknak, de az napi 240.000 arany... Szóval akinek muszáj elmennie szabadságra, mert nyaral, nincs net, stb... Arról nem potyogna le a vérdíj, viszont nem lehetne 'ráülni' a vérdíjra azzal, hogy összevered magadnak, aztán kimész szabadságra fél évre, csak mert jól mutat a pontlistán.

A fenti változtatások sokkal kívánatosabbá tennék a játékot, és a megnövekedett pénzbeli vérdíj a nagy multisokat nem juttatná piaci előnyhöz (tekintve, hgoy 100-250 millió arany nem valami sok az 5/Y csoportban egy multisnak!), tehát nem veregetné saját magát, viszont aki nem nagy multis, annak meg nagyon jól jön az a pénz, és pl a mostani alap 1 milliót valóban nem éri meg leverni, mert a támadás többe kerül. (Nyilván, a földterület nagyon is sokat ér!! De a vérdíj egy játék a játékban.)

Last edited by Pax Hungaricum; 08-23-2007 at 09:55..
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 09:45
Kics Kics is offline
Junior Member

Longevity: 91%

És kimaradt, hogy a vérdijasok nem mehetnek szabira, amig vérdij van az országukon. (ha jól olvastam, és ezt támogatnám) Ha nem, akkor arra mi is a konkrét javaslat? (a csökkenés?)

Amúgy támogatom a többit.
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 09:53
Pax Hungaricum
Guest

Quote:
Originally Posted by Kics View Post
És kimaradt, hogy a vérdijasok nem mehetnek szabira, amig vérdij van az országukon. (ha jól olvastam, és ezt támogatnám) Ha nem, akkor arra mi is a konkrét javaslat? (a csökkenés?)

Amúgy támogatom a többit.
Igen, ez is egy fontos dolog, és ez a fentiekből kimaradt! Csökkenne! (beírom a felsorolásba)
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 09:56
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum View Post
Igen, ez is egy fontos dolog, és ez a fentiekből kimaradt! Csökkenne! (beírom a felsorolásba)
Nem csökken. A nem mehet szabira sokkal életszerűbb, hiszen üldözik, nem menekülhet, védenie kell magát. Ezzel kapcs még meggyőzhető vagyok pár percig; a csökkenésről nem, az technikailag nem megvalósítható, és eleve teljes káoszhoz vezet, hogy ki miért mennyi vérdíjjal rendelkezik. Átláthatatlan és követhetetlen lenne ettől.
Old 08-23-2007, 10:00
Kics Kics is offline
Junior Member

Longevity: 91%

Quote:
Nem csökken. A nem mehet szabira sokkal életszerűbb, hiszen üldözik, nem menekülhet, védenie kell magát. Ezzel kapcs még meggyőzhető vagyok pár percig; a csökkenésről nem, az technikailag nem megvalósítható, és eleve teljes káoszhoz vezet, hogy ki miért mennyi vérdíjjal rendelkezik. Átláthatatlan és követhetetlen lenne ettől.
Ilyen alapon valamilyen vérdijfüggő szabadsági idő lenne az életszerűbb, lévén kis időre el tudna bújni (esetleg mint Aba , vagy vmi más módon összekapcsolva vagy a vérdijjal, vagy azzal, hogy mióta szerezte a vérdijt.)
persze ez nem vigasztalna valószinű senkit, ha 1 hónapra el kell mennie, és ily módon kapna 400kör szabit.

Last edited by Kics; 08-23-2007 at 10:02.. Reason: javítás
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 10:00
Pax Hungaricum
Guest

Quote:
Azt nem tudtam, hgoy technikailag nem megvalósítható... Akkor sorry.

Szerintem ki kell tudj menni szabadságra, hiszen ha rajtad kívülálló okok miatt nem tudsz Hódítózni, akkor azalatt nagyon csúnyán szétverhetnek...

Akkor legyen inkább az, hogy el tudj menni szabadságra, de ha 2 hétnél (tehát a 337. körváltásnál) eltűnik rólad a vérdíj. (De a fejvadász is!!!!!)

(Az igazi életben is elévül a feljelentés, általában 2 év az elévülési idő. Szerintem a 2 hét az jó lenne.)
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 10:03
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum View Post
(Az igazi életben is elévül a feljelentés, általában 2 év az elévülési idő. Szerintem a 2 hét az jó lenne.)
Ha hirtelen rámszállt valaki, és a vérdíj miatt nagyon le akar ütni, akkor elmegyek 2 hétre szabira, visszajövök, és máris nem akar többet támadni? Ez se tűnik jó megoldásnak. Ez is sokkal inkább csak egy menekülés, és a játékon belüli játék tényleges céljának kikerülése.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules