|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

02-07-2006, 13:16
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Wanax
Zoli: azt irtad hogy erted mit akartam ezzel a temaval... akkor gondolom azt is megerted hogy nem ragaszkodom az osszes csoport figyelesehez, hanem csak az erintett csoportok ami szam szerint ketto! Azt is irtam hogy nem 1 gyanus piaci manover utan lenne bunti... Az anarchba pakolas se tobb orszag iranyitasa okkal 1 gyanus esemeny utan tortenik!
Az hogy mennyi eroforrast igenyel azt nem tudhatom... ha valoban ennyire megvalositathatatlan akoor mi a fenenek beszelunk rola, es Ati mert nem zarja le a temat, azzal az indokkal hogy kivitelezhetetlen????
|
Hát ha két csoportról lenne szó, az valóban nem olyan sok. Jelenleg ez 1260 országot érintene, persze ebből legalább 500 szabin van, vagy SZK. Tehát szerintem max 760 ország figyelését kellene megoldani. Lehet ez még kivitelezhető is lenne, ezt majd Ati eldönti, no meg azt is, hogy mikor mit kell figyelni és mennyiért. Mert mi van akkor, ha én kirakok 1 milliárd rúnát 8 aranyért, akkor az ilreális vagy sem, utalni akarok vagy sem. U.ez mehet bármivel is, majd az emberek átszoknak a nagy mennyiségekre, a nagy árak helyett. Fegyvernél, meg ha 3000 aranyért teszem ki, akkor csak 1.3M kell az utaláshoz, az pedig még nem nagy ár. Innentől ez mehet agyaggal, kővel amivel tetszik. 
|

02-07-2006, 13:17
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
<offtopic>
Te most úgyis ráérsz, nem? :P
</offtopic>
|
Persze, de nem én keresek vele! 
|

02-07-2006, 13:35
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Északföld
Hát ha két csoportról lenne szó, az valóban nem olyan sok. Jelenleg ez 1260 országot érintene, persze ebből legalább 500 szabin van, vagy SZK. Tehát szerintem max 760 ország figyelését kellene megoldani. Lehet ez még kivitelezhető is lenne, ezt majd Ati eldönti, no meg azt is, hogy mikor mit kell figyelni és mennyiért. Mert mi van akkor, ha én kirakok 1 milliárd rúnát 8 aranyért, akkor az ilreális vagy sem, utalni akarok vagy sem. U.ez mehet bármivel is, majd az emberek átszoknak a nagy mennyiségekre, a nagy árak helyett. Fegyvernél, meg ha 3000 aranyért teszem ki, akkor csak 1.3M kell az utaláshoz, az pedig még nem nagy ár. Innentől ez mehet agyaggal, kővel amivel tetszik. 
|
Zoli: mi lenne ha azzal foglalkoznank hogy hogyan lehetne valamit tenni ez ellen, es nem azzal foglalkoznank hogy mit nem lehet biztosan tenni!
Azt nem tudom elhinni hogy a latvanyos utalasok ellen nem lehet tenni!
Az eletben se ugy megy hogy ami rossz azt rosszal egyensulyozzuk... vagy ha a rosszat nem tudjuk megszuntetni teljesen akkor hagyjuk az ugyet! HA nem megy a teljes megoldas akkor nehezitik a dolgot hogy ne mindenki szamara legyen elerheto, es nehez legyen!

02-07-2006, 14:17
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Északföld
|
Szerintem az egy piacolás alatt X összeget meghaladó forgalom esetén a rendszer kilogolhatná az eseményt -ezekből egy jó X beálításával nem lenne túl sok naponta (X csoportfüggő).
Az így kialakuló listából meg szerintem 95% eséllyel (tipp  ) ki lehet szűrni hogy JKSZ vagy sem -ha pl a kereskedő felek között van kapcsolat (pl összeláncolt országaik valamelyike szövetséges), akkor azonnal egyértelmű a dolog(anarch), ha nem ennyire éles, akkor néhány hasonló eset előfordulása teheti egyértelművé...

02-07-2006, 14:27
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Szerintem az egy piacolás alatt X összeget meghaladó forgalom esetén a rendszer kilogolhatná az eseményt -ezekből egy jó X beálításával nem lenne túl sok naponta (X csoportfüggő).
Az így kialakuló listából meg szerintem 95% eséllyel (tipp  ) ki lehet szűrni hogy JKSZ vagy sem -ha pl a kereskedő felek között van kapcsolat (pl összeláncolt országaik valamelyike szövetséges), akkor azonnal egyértelmű a dolog(anarch), ha nem ennyire éles, akkor néhány hasonló eset előfordulása teheti egyértelművé...
|
bár az ilyeneknél mindig eszembe jut. Hogy mi van a véletlen felrakok vaalmit olcsón és megveszi a haverom és felrakja drágán?  leeht hogy véletlen volt  mondjuk kirakok 100e lovast 2000aranyért véletlen ő látja meg elöszőr megveszi kirakjak 10eért. de lehet csak véletlen volt

02-07-2006, 14:32
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Tőzsdét szeretnék
Nekem a kezdetek óta nem tetszik a piac jelenlegi rendszere.
Az ilyen játékot már régen kitalálták és tőzsdének hívják. Feltalálása óta kedvenc játéka az emberiség nagy részének, nyilván a jóságán vitatkozni értelmetlen.
A mi piacunk is így működne, ha az akasztás lehetőségétől eltekintünk.
Az hogy egy irreális ajánlattal blokkolni lehet a piacot erősen vitatom,
1. Ez irreális működés (ez egy stratégiai játék, minél jobban hasonlít a valóságra annál jobb).
2. A tőzsde önmagában is jó játék, kár ilyesmivel elrontani.
3. pusztán unaloműzésből ki lehet szúrni azzal, akinek szüksége lenne a pénzre, illetve az árura.
4. Lehetőséget ad a rendes szövin kívüli pénzátutalásra, amit nagyon sokan (joggal) vitatnak. A trükköző típusok oldják meg máshogy.
5. A működtető program is egyszerűbb lenne.
Véleményem szerint mindig a legalacsonyabb ajánlatnak kell látszania.
Lehet színesíteni, hogy a sorban következő 3-5 ajánlat is látszódjon.
Még érdekesebb lenne, ha vételi ajánlatokat is fel lehetne tüntetni.
A tőzsde alapvetően önszabályozó, de teret enged a játéknak és spekulációnak. A korlátok jól definiáltak semmit nem kell kitalálni csak implementálni, nem kell bonyolult, nyakatekert szabályokat alkotni és követni.
Kérem az alkotókat, fontolják meg jól a javaslatomat!
A változás reményében Uff!
Moger the I.
Mogerland királya
|

02-07-2006, 14:33
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Half
bár az ilyeneknél mindig eszembe jut. Hogy mi van a véletlen felrakok vaalmit olcsón és megveszi a haverom és felrakja drágán?  leeht hogy véletlen volt  mondjuk kirakok 100e lovast 2000aranyért véletlen ő látja meg elöszőr megveszi kirakjak 10eért. de lehet csak véletlen volt
|
Igaz nem vagyunk haverok, de ha gyakran csinalsz ilyet akkor szoljal mar legkozelebb!
:P
(meg mindig nem egy alkalomrol van szo, hanem tobb alakalom utan jarna bunti...)

02-07-2006, 14:37
|
 |
Member
|
|
|
|
Jó mentek a piacra a pcik  gyorsan vedd meg 
és ha véletlenül 5ször egymás után pont az a haverom venné meg???  jó csak hülyülök. Bocsi az értelmetlen hozzászólsához csak ez egy viccről jutott az eszembe.
-Hát véletlenül megcsusztam és beleszurodott a kés.
-Node 17 kés szúrást kapott.
-Csuszos votl a talaj 

02-07-2006, 14:41
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Moger
Nekem a kezdetek óta nem tetszik a piac jelenlegi rendszere.
Az ilyen játékot már régen kitalálták és tőzsdének hívják. Feltalálása óta kedvenc játéka az emberiség nagy részének, nyilván a jóságán vitatkozni értelmetlen.
A mi piacunk is így működne, ha az akasztás lehetőségétől eltekintünk.
Az hogy egy irreális ajánlattal blokkolni lehet a piacot erősen vitatom,
1. Ez irreális működés (ez egy stratégiai játék, minél jobban hasonlít a valóságra annál jobb).
2. A tőzsde önmagában is jó játék, kár ilyesmivel elrontani.
3. pusztán unaloműzésből ki lehet szúrni azzal, akinek szüksége lenne a pénzre, illetve az árura.
4. Lehetőséget ad a rendes szövin kívüli pénzátutalásra, amit nagyon sokan (joggal) vitatnak. A trükköző típusok oldják meg máshogy.
5. A működtető program is egyszerűbb lenne.
Véleményem szerint mindig a legalacsonyabb ajánlatnak kell látszania.
Lehet színesíteni, hogy a sorban következő 3-5 ajánlat is látszódjon.
Még érdekesebb lenne, ha vételi ajánlatokat is fel lehetne tüntetni.
A tőzsde alapvetően önszabályozó, de teret enged a játéknak és spekulációnak. A korlátok jól definiáltak semmit nem kell kitalálni csak implementálni, nem kell bonyolult, nyakatekert szabályokat alkotni és követni.
Kérem az alkotókat, fontolják meg jól a javaslatomat!
A változás reményében Uff!
Moger the I.
Mogerland királya
|
Amivel mi jaccunk az egy strategiai jatek... ha tozsdezni szeretnenk akkor olyan jatekkal fogok jaccani! A jatekban a penz szerepenek a vissza szoritasa lenne inkabb a lenyeg es a jatek tudas, strategia eloterbe helyezese, es ne azon muljon feltetlen az eredmeny, hogy ki mennyi penzt tud mozgositani tisztesseges/tisztessegtelen eszkozokkel! Jelen pillanatban kissebb jatek tudassal is lehet valaki eredmenyes olyannal szemben aki nagyobb tudassal/tapasztalattal rendelkezik de kissebb a tartaleka... de kozel egyenlo tartalekok, es egyenlo tartalekok jutias eselye mellett, mar dominal a tudas!

02-07-2006, 14:45
|
 |
Member
|
|
|
|
nah ebben egyet értünk.
Több száz hódos csodálkozik