|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: (Előbb az üzeneteket olvasd!) Legyen-e kihagyható az A?
|
Igen.
|
|
4 |
19.05% |
Nem.
|
|
10 |
47.62% |
Igen, de ha felmegyek, akkor is csak 30%-ot kelljen teljesíteni.
|
|
7 |
33.33% |
12-05-2006, 13:04
|
Administrator
|
|
Activity: 5%
Longevity: 100%
|
|
Személyiségek vs 1/A
Sziasztok!
Ideje a felesleges lehetőségeket kiszórni, és a maradékra koncentrálni. A másik témát is nyitvahagyom, a különböző offolások és személyeskedések mehetnek ott, itt próbáljunk meg most már a lényegre koncentrálni.
Nézzük a biztos kiesőket:
"A-ban szigorodjon a top 20% követelmény minden forduláshoz." - kapott 3 szavazatot, ez az 1 és 2 személyiségű országok sorsát is nehezítené, nem is értem hogy került be egyáltalán, mint lehetőség. Kilőve.
"A-ban kisebb %-ok kelljenek, mint lenti csoportokban; más legyen az A-ból és B-ből fordulás igénye." - kapott 8 szavazatot, ebből 1-et olyantól, aki hozzá se szólt a témához, úgyhogy az 7 értékelhető. A többihez képesz ez is elenyésző. Kilőve.
"A-ban a B-s országénál 1-gyel kisebb kékszámhoz tartozó követelmény legyen." - 9 szavazat, 8 értékelhető. Személy szerint ennek nem látom értelmét, ez megegyezik a mostani helyzettel, csak 1 körbefordulásnyival több időt ad. Ezt csak bonyolításnak érzem, az eredeti felvetésen nem segít. Kilőve.
"Az A-s országnak mindig a saját követelményét kelljen teljesítenie a B-ből való forduláshoz is." - 6 szavazat. Ez számomra teljesen redundáns. Teljesen ugyanaz, mint a második pontja a szavazásnak, hogy 30%-ot kelljen teljesíteni. Aki fordulni akar, az felvisz egy országot, egy személyisége lesz csak, 30% kell neki. Akinek több személyisége van, az pedig hátrányban van. Ez nem fair. Ez is kilőve.
"Legyen kötelező az A-ból is fordulni." - ezzel kapcsolatban már többször elmondtam a véleményemet, úgyhogy szavaztok számától függetlenül ez vétózva.
"Maradjon minden úgy, ahogy most van." - Szívem szerint erre szavaznék, de meglepően kevés voksot kapott, annak ellenére, hogy majdhogynem teljes volt az egyetértés, amikor ezt a témát első körben tárgyaltuk... Hogy mindenkinek kellemes időtöltés legyen a Hódító, ezért most futunk mégegy kört, és lehet változás, úgyhogy ezt a lehetőséget is kilövöm, bármennyire is ezt tartanám pedig a legjobbnak...
2 lehetőség maradt bent, az egyik, hogy az A-ban az eddigiekkel megegyező módon csak a top30%-ot kelljen teljesíteni; a másik pedig az, hogy az A-t ki lehessen hagyni azzal, hogy 2-szer megy valaki körbe a lenti csoportokon.
Mindkettő hatalmas könnyítés a mostani rendszerhez képest. Az A kihagyása jó esetben 4000 körrel hosszabb játékidőt igényel, bár szerintem inkább csak olyan ~2000 körrel hosszabb játékidő az, ami lesz belőle.
A top igények 30%-ra csökkentésével a helyzet ugyanaz lesz, mint eddig volt az A-ban, meg kell érte kűzdeni, de nem olyan vészes, a 30%-ig el lehet nyugodtan jutni még.
Ez utóbbi esetben ha a 30% körül elkezdenek a "csak úgy ott van" országok gyűlni, akkor ez a 30%-os határ is nagyon változó lesz, ott is játékban kell lenni, ha valaki valóban benne szeretne maradni a 30%-ban.
A bebetonozott elf országok ellen is láttunk az utóbbi időben jópár sikeres támadást, klántámadást, úgyhogy a teljes védelemre beállás sem véd meg senkit attól, hogy egy kicsit azért játszania kelljen fent az A-ban, ha B-ből akar fordulni, akkor sem.
Röviden: legyen-e kihagyható az A, vagy sem.
Én személy szerint a ne legyen kihagyhatóra szavazok. Ha a szigorításból engedünk az A-ban, akkor a 30% teljesíthető, eddig is az volt. Anno teljesen ismeretlen országgal, hullával, 1 személyes klánban eljutottam a top30%-ig, ez meggyőzött arról, hogy ez nem teljesíthetetlen követelmény.
|
12-05-2006, 13:16
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Kérdés: Ha a dupla fordulós verzió lép életbe akkor az A-ba fellépkőknek kell teljesíteni az adott kékhez tartozó százalékot?
|
12-05-2006, 13:17
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Kérdés: Ha a dupla fordulós verzió lép életbe akkor az A-ba fellépkőknek kell teljesíteni az adott kékhez tartozó százalékot?
|
Igazad van, én annyira a másik fele hajlok, hogy ezt bele se írtam. Mindjárt kiegészítem.
|
12-05-2006, 13:20
|
Administrator
|
|
|
|
Felvettem lehetőségnek, de most nem gondoltam át ennek az esetleges következményeit még...
|
12-05-2006, 13:26
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Felvettem lehetőségnek, de most nem gondoltam át ennek az esetleges következményeit még...
|
Hát pl sok értelmét nem látom mint külön opció a B-ben 2szer a top1 jóval nehezebb mint A-ban a 30%
|
12-05-2006, 13:29
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Hát pl sok értelmét nem látom mint külön opció a B-ben 2szer a top1 jóval nehezebb mint A-ban a 30%
|
Pont emiatt lehet vonzó... Kihagyható ugyan, de jobban jársz, ha mégse hagyod ki...
De mondom, ez nincs átgondolva.
|
12-05-2006, 13:35
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez utóbbi esetben ha a 30% körül elkezdenek a "csak úgy ott van" országok gyűlni, akkor ez a 30%-os határ is nagyon változó lesz, ott is játékban kell lenni, ha valaki valóban benne szeretne maradni a 30%-ban.
|
Igen
Érvelés: Továbbra is azt mondom, hogy ne legyenek "csak úgy ott van" országok, aki felmegy az játszani menjen fel, ne stagnálni. Az a plusz játékidő nem mindenkinek éri meg, aki szeret Aban lenni az ugyis vállalja, aki nem annak tovább tart és ő is tud játszani ott ahol szeret, 5-2 szinten. Legalábbis az biztos akinek egy aktiv országa van. Egy félig meddig országnak mi értelme van, játékélményt nem nyujt, az időt elveszi, a sokak által kifogásolt játéktudást sem szimbolizálja az ottléte. Akkor minek?
|
12-05-2006, 13:37
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Non Omnis Moriar
Igen
Érvelés: Továbbra is azt mondom, hogy ne legyenek "csak úgy ott van" országok, aki felmegy az játszani menjen fel, ne stagnálni. Az a plusz játékidő nem mindenkinek éri meg, aki szeret Aban lenni az ugyis vállalja, aki nem annak tovább tart és ő is tud játszani ott ahol szeret, 5-2 szinten. Legalábbis az biztos akinek egy aktiv országa van. Egy félig meddig országnak mi értelme van, játékélményt nem nyujt, az időt elveszi, a sokak által kifogásolt játéktudást sem szimbolizálja az ottléte. Akkor minek?
|
Erre azt tudom mondani, hogy azért, mert ha muszáj felmennie, akkor valószínüleg rájön, hogy nem gonosz szörny az A, ahogy pár ember lefestette.
|
12-05-2006, 13:40
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Erre azt tudom mondani, hogy azért, mert ha muszáj felmennie, akkor valószínüleg rájön, hogy nem gonosz szörny az A, ahogy pár ember lefestette.
|
Ez igaz, de aki már látta és azt mondja köszi de nem az én stílusom? Az ott vacakoljon egy fölös orival?
|
12-05-2006, 13:57
|
Junior Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
1a-2b
Quote:
Originally Posted by Ati
|
- nem tudom hány aktiv ori van a 400000 regelt sorszámból de itt is azt hangsúlyoznám, hogy azt hiszem játszható kell hogy maradjon a hód mindenki számára
- ha még nincs + személyisége az orinak akkor menjen az 1a-ba nézzen körül, teljesiti a 30%-ot és dönthet marad mert tetszik vagy megy egy kört.
- ha már van + akkor dönthesse el a 2b-ből hogy megy-e újra vagy fordul az 5-re (akár úgy is hogy csak 2 fordulóként kap egy újjabb kis számot)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|