|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Tesztelés Külön fórum a tesztelőknek |
06-22-2009, 21:45
|
Administrator
|
|
Activity: 16%
Longevity: 100%
|
|
11. TESZT: Klánháborúk 2.0
Késő van, úgyhogy csak címszavakban...
- A klánvárosokon kívül a klánok területet is elfoglalhatnak. Erre szolgál a "terülefoglalás" képesség. Hogy a klánból ki foglalhat a klán nevében területet, azt a klánvezér állíthatja a város beállítási oldalán.
- A területfoglalásnak van egy egyszeri összege is.
- A klánterület súlyozottabban számít a ranglista meghatározásában, mint a klánváros területe, de ezután is ugyanannyit kell (egyelőre) fizetni körönként.
- A klánterületre tévedő idegen karaktereknek klánadót kell fizetni. Minden egyes kockára lépéskor. Hogy mennyit, azt a szintjük határozza meg, szint/10 arany a mozgásonkénti adó. Ha nem tudja fizetni, nem mozog tovább. A befolyó adó a klánvagyonba kerül.
- Saját klánterületet kék árnyalattal látsz, ellenséges klánterületet pirossal.
- Klánterületet bővíteni a meglévő klánterülethez kapcsolódva lehet. Teljesen máshol nem kezdhetsz területfoglalásba.
- Ha összeérsz egy másik klán területével, akkor az ő területét kedvezményes áron elfoglalhatod. A támadás megkezdésekor ezt ki kell fizetned, akár sikerül majd a terület megszerzése, akár nem.
- Ha elindult a csata egy másik klán területéért, akkor a csata 3 órán át tart.
- Minden tick, amikor valamelyik fél (védő, vagy támadó) egyedül van jelen (legyőzte az ellenfelet, vagy oda se ment az ellenfél), jár egy pont. A 3 óra végén amelyik fél több pontot szerzett (több ideig birtokolta a területet egyedül), az a nyertes. Pontegyenlőség esetén a védő megtartja a területet.
- A területre belépve eseményként látod, hogy még mennyi idő van hátra a csatából, és mi az aktuális állás.
- A harc alatt lévő területek sárga árnyalattal jelennek meg. Ilyenkor a két háborús félen kívül mások nem léphetnek arra a mezőre.
- Tengeri területek is elfoglalhatók.
A teszt alatt több helyen is lehet területet foglalni, mint később, később a főváros környéke, és a fontosabb közeli helyek tabuk lesznek.
A teszt alatt a klánalapítás az 1 millió arany helyett 1000 arany.
A teszt alatt a városépítés a 10 millió arany helyett 10000 arany.
A klánbővítés nem változott, ne akarjatok bővíteni.
A teszt alatt a területfoglalás 500.000 arany helyett 500 arany.
A teszt alatt a másik klántól foglalás 300.000 arany helyett 300 arany.
A fizetendő adó nem kevesebb, úgyhogy legyen nálatok pénz!
Nem szorosan ide kapcsolódik, de fontos bővítés, aminek itt van haszna: a barakkból ki is lehet venni egységeket. Háború esetén hasznos lehet.
A meghalás a szokásos módon zajlik. TP vesztéssel, a területről elkerüléssel stb.
A teszt alatt minden aktív karakter kap 50-50 halálfej-totemet, hogy a TP-vesztés az első 50 alkalommal el legyen kerülve, és nyugodtan tudhatok csatázni. Ha ez elfogyott, akkor a halál TP-vesztéssel jár!
Nincs még élesítve, majd szólok, ha lesz...
|
The Following 2 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|
06-22-2009, 21:50
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 84%
|
|
Nekem úgy rémlik, hogy a klánháborúval említettél volna tpszerzési lehetőséget is
---Ainhoa--- (#662939) [5/U]
Szitakötő (#494949) [4/L]
---Aphrodité--- (#645869) [4/N]
Boszorkány (#645731) [3/I]
|
06-22-2009, 21:57
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ildee
Nekem úgy rémlik, hogy a klánháborúval említettél volna tpszerzési lehetőséget is
|
Az ellenfél legyőzéséért jelentős mennyiségű tp jár.
|
06-22-2009, 22:04
|
Administrator
|
|
|
|
Felkerült élesbe. Remélem semmit nem felejtettem ki...
|
06-22-2009, 22:11
|
Administrator
|
|
|
|
Minden 5. szint fölötti karakter kapott 50 halálfej-totemet. Lehet nyugodtan használni őket, 7 nap múlva megsemmisülnek, úgyhogy nem kell későbbre tartogatni.
A városokat a teszt miatt most célszerű egymáshoz közel tenni. Később ez nem szükséges, de most nemigen lesz csata, ha valaki a sziget túloldalán kezd.
|
06-22-2009, 23:53
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Szuper
Nah, kb. erre gondoltam a klánterületes postban
Azért egy-két dolog:
Szerintem a klánterület mástól való foglalása lehetne fele a sima foglalásnak, azaz 250K...
Diplomáciai utak lehetnének a klánok között:
- Egyezmények: - Kereskedelmi egyezmény: Azon klánterületen, amely ahhoz a klánhoz tartozik, melyel kereskedelmi egyezményben van a klánod (ahol tag vagy), ingyen mozoghatsz.
- Meg nem támadási egyezmény: Barátságos klán. Megtámadása nem lehetséges. Az egyezmény felajánlásának ára lenne, és felbontásának is, így nem lenne össze-vissza minden klán mnt-ben.
- Szövetség: Két klán szövetséges. Tudnak egymásért harcolni. Klánháborúban, stb., segíteni egymást. Felajánlásának és felbontásának elég komoly ára lenne.
Vélemény??
|
The Following User Says Thank You to Dus For This Useful Post:
|
|
06-23-2009, 19:21
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Na akkor menjünk sorba. (Tegnap meg ma nem nagyon voltam.)
Először: legyen kikapcsolható a klánterület kijelzése, mert egyenlőre nagyon csúnya így.
Másodszor: nem támogatom, hogy legyen pénzfizetés a klánterületeken. A játékban később úgyis sok klán lesz és csak azért kereskedjek és szerezzek pénzt, hogy mászkáljak a térképen? Tudom, hogy nem tűnik soknak az az 1-2 arany, de ha csak a sziget egyik végéből elmész a másikig, máris oda van több ezer arany. Főleg, ha egy olyan területet is legfogal, ami valami keresős küldihez kell, akkor az már biztos bevételi forrás a klánnak? És most a Teszt alatt lassan körbe háborúzzák a fővárost és nem lehet majd be és kimenni? Vagy a kezdő csak mászkál, felfedezi a területet és amire eléri az 5ös szintet, kifogy a pénzből és nem tud tovább mozogni.
Harmadszor: Amit Dus említett, hogy láthatatlanul simán tud területet foglalni, az tényleg nem oké.
Negyedszer: Az esti foglalás. Ezen már én is gondolkoztam, mert lesznek úgyis olyan fanatikusok, akik éjjel és hajnalban fognak területet foglalni, amíg az ellen esélytelen, hogy ott legyen. Ez egy átlag dolgozó/tanuló embernek elég kellemetlen lesz, ha reggelre akár a 10-30%át elveszítheti a területének.
Jelenleg túl sok az egyenlőtlenség, amire valami megoldást kell találni.
[SZ]Régi Nagy Magyarország/Phoenix (#322834)
[SZ]Picurmanoo (#396769)
"All this has happened before, and all this will happen again...
End of line..."
(BattleStar Galactica)
|
06-23-2009, 19:25
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Phoenix
Főleg, ha egy olyan területet is legfogal, ami valami keresős küldihez kell, akkor az már biztos bevételi forrás a klánnak?
|
Igen. No de melyiknek? És miért hagyják a többiek, hogy pont annak?
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|
06-23-2009, 19:28
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Igen. No de melyiknek? És miért hagyják a többiek, hogy pont annak?
|
Ha ezt meg továbbragozzuk, akkor ráadásul háború alatt lesz és nem is tudom megcsinálni a küldit
[SZ]Régi Nagy Magyarország/Phoenix (#322834)
[SZ]Picurmanoo (#396769)
"All this has happened before, and all this will happen again...
End of line..."
(BattleStar Galactica)
|
06-23-2009, 19:29
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Phoenix
Ha ezt meg továbbragozzuk, akkor ráadásul háború alatt lesz és nem is tudom megcsinálni a küldit
|
Megvárod, amíg elmegy onnan, akit keresel.
A fix keresős küldetések helyei többnyire úgyis védett helyeken lesznek, amiket nem lehet elfoglalni.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|