|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
06-02-2010, 13:42
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 92%
|
|
Linux & WinpXP & Win7
Szeretnék a gépemre felerőszakolni egy normális Linuxot, mert a suliban használni fogjuk. Szeretnék mellé tolni egy XP-t és egy Win7-et. Leginkább a Win7-et használnám, a másik kettőt csak heti 3-4 órára. Az indulást valamilyen bootloaderrel szeretném megoldani. Hogyan tudnám megoldani?
|
06-02-2010, 13:47
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Na ez érdekes... Én egy XP-t és egy 7-t szerettem volna a gépemre, miután föltettem a 7-t, az XP-t már nem volt hajlandó
Amúgy én a helyedben csak a Linuxot és a 7-t tenném a gépre, ha a procid ismeri a Virtualization technology-t, így ugyanis futtathatsz XP-t és XP-s dolgokat Win7 alatt. Az enyém sajnos pont nem ismeri
Ha XP-t is teszel, szerintem akkor azt a 7 előtt tedd rá... hátha nálad sem szeretnék egymást
|
06-02-2010, 13:49
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Andrew
Na ez érdekes... Én egy XP-t és egy 7-t szerettem volna a gépemre, miután föltettem a 7-t, az XP-t már nem volt hajlandó
Amúgy én a helyedben csak a Linuxot és a 7-t tenném a gépre, ha a procid ismeri a Virtualization technology-t, így ugyanis futtathatsz XP-t és XP-s dolgokat Win7 alatt. Az enyém sajnos pont nem ismeri
Ha XP-t is teszel, szerintem akkor azt a 7 előtt tedd rá... hátha nálad sem szeretnék egymást
|
Immár két éves gép, nem hiszem hogy ismerné a Virtualization technology-t. ŐSzintén szólva, még nem is hallottam róla
|
06-02-2010, 13:50
|
|
Member
|
|
|
|
XP csak Anyukámnak kell, mert ahhoz szokott hozzá, elég nehezen. Egy Win7-et nem biztos, hogy szívesen használna.
|
06-02-2010, 13:54
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
XP csak Anyukámnak kell, mert ahhoz szokott hozzá, elég nehezen. Egy Win7-et nem biztos, hogy szívesen használna.
|
Nem hiszem, hogy bonyolultabb, mint az XP.
|
06-02-2010, 13:55
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Eredetileg azt akartam javasolni, hog ytegyél fel egy Win7-et, és aztán vmware-rel a többit: xp, linux, így akár egyszerre is tudod futtatni mindhárom oprendszert:
http://www.vmware.com/products/player/
De ha az xp az "natív" felhasználásra kell, akkor lehet, hogy nem ez a legjobb megoldás. Bár én azt mondom, hogy ha Anyukád az XP-t ismeri, akkor a Win7 se lesz nagy ördöngősség.
|
06-02-2010, 14:00
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Szerintem nincs olyan hatalmas különbség a kettő között (felhasználói szemmel)... Alap használatban nem is térnek el nagyon, legfeljebb máshogy néznek ki a gombok
Milyen processzorod van amúgy? (bár ha a kezelőfelület miatt van rá szükséged, akkor végülis mindegy )
|
06-02-2010, 14:11
|
|
Member
|
|
|
|
najó, akkor már csak Linux és Win7.
Proci: Intel Pentium 4 631, 3000 MHz (15 x 200)
|
06-03-2010, 01:11
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Andrew
Milyen processzorod van amúgy? (bár ha a kezelőfelület miatt van rá szükséged, akkor végülis mindegy )
|
Ugyan nem számít semmit, de már nem kell hozzá VT-s proci sem, mert megy anélkül is
Nekem semmi bajom a Win7-tel, már lassan egy éve használom, és még mindig ráérek hetente újraindítani, de azért nyáron legyalulom, és újrapakolok mindent. Meg én is teszek rá egy linyuxot
|
06-02-2010, 14:50
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
|
Csinálj neki külön felhasználói profilt, és telepíts egy XP témát, észre sem fogja venni.
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|