|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |
05-02-2007, 17:34
|
|
Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 93%
|
|
Te hogy kezdenéd? Az első 72 óra.
Nemrég kezdtem egy új országot (gnóm kereskedő, mf hadis-varis lesz, íj elit felállásban). Közben azon filóztam mi a legoptimálisabb kezdés az első 72 körben. Persze tudom, faj/személyiség függő a dolog de azért vannak közös pontok. Ti hogy kezdenétek?
Kezdésnek leírom én hogy csináltam:
Délután kezdtem egy elég nagy csoportban.
1. körben
Kiválasztottam a kereskedő személyiséget, fajt még nem. Túlórában építeni kezdtem 15 bankot és 10 templomot, a rúna miatt. (Az a tapasztalatom, hogy eleinte kevés.) Aztán 5 kovácsműhelyt nem túlórában. A maradék pénzen alap katona képzés.
2-5. körben
kb 10 könyvtár, bányák, házak építése. Drágakövek eladása, mindegy mennyiért, mert kell egy kis alaptőke a bankokhoz. Közben benéztem a piacokra mik az árak, mit érdemes védelem alatt eladásra termelni. (persze fegyvert ) Ezek után aludni tértem.
5-24. körben
Reggelre a kész bankok már fialták a pénzt. A drágaköveket minden körben eladtam. Folyamatos alapképzés mellett elkezdtem képezni varázslókat, tolikat, íjászokat 50-10-40%-os arányban. (Lehet vitatkozni. ) Ezek mellett felépítettem az összes bányát és még 10 könyvtárat. A már készekben elkezdtem írni a hadi és a mágia tekiket. Mindezt úgy, hogy ne költsem el az alaptőkét ami kamatozik.
24-48 körben
Amint lehetett piacra tettem a feles gabonát, minden olyan nyersanyagot ami nem kellett és 10 katonát. Valamint minden körben elpasszoltam a drágaköveket. Teljesen beépítettem az országot, a foglalkoztatottság 60% körül volt, hogy minnél több alapkatonát képezhessek. Folyamatos továbbképzés ment a már leírt arányok szerint. A pontlistában eléggé előre kerül ilyenkor az ország, a már nem védettek közé, de ez még nem gond.
48-70. körben
A gabonát jó áron 70 arany körül vitték el, a katonák is hoztak vagy fél millát. A 15 bank full tőkével (2.250.000 arany) termelt, körönként 112.500 arany kamatot. 30 könyvtárban folyt a tekercsírás, képzés, továbbképzés. Eliteket is képezni kezdtem. Gyorsban építeni kezdtem 10 őrtornyot, a piacok, felesleges bányák helyére, úgy, hogy a védettség lejártakor már álljanak.
71. körben
Visszabontom az összes felesleges épületet, bányát, bankot figyelve, hogy a pontértékem alapján minnél lejjebb, a védett országok közé kerüljek, mert ott nyugisabb az élet. Kiválasztom a fajt (gnóm). A felesleges pénzt elköltöm tekercsre, 4-500.000-et tartottam magamnál max, hogy ne legyek kívánatos célpont . 5 bankot hagytam az bőven megtermeli a tekercsek és a képzés költségeit. Valamint némi fegyver túltermelést terveztem.
72. körben
A faji varázslatot 7 körre tudtam feltenni. Lett kb. 120 íjászom toronyban, 230 varázslóm, 80 tolim.
Pár kör múlva már kezdtem is gömbözni a nálam nagyobb sorszámú országokat. A vadászat elkezdődött....
Last edited by Artúr; 05-02-2007 at 17:52..
|
05-02-2007, 18:35
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
első körökben sosem képzek alapkatonát, és csak termelő épületeket építek - no meg a piacot leviszem legalulra
80 könyvtár 80 ház jó alap kezdésnek + kovács meg esetleg fémbánya
ennyiből elég hamar maxolni lehet az orit, habár kereskedővel nem szívesen lennék... inkább termelnék egy kis tartalékot, amíg bejönnek a képzések addig bőven van rá idő
|
05-02-2007, 18:42
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
első körökben sosem képzek alapkatonát, és csak termelő épületeket építek - no meg a piacot leviszem legalulra
ennyiből elég hamar maxolni lehet az orit, habár kereskedővel nem szívesen lennék... inkább termelnék egy kis tartalékot, amíg bejönnek a képzések addig bőven van rá idő
|
én 80 könyvtár, 60 ház, 2-3 templom ugyanennyi kocsma, annyi tanya, amennyi kell és ha van hely rakik kovács fém...ha kereskedő vagyok bank
|
05-02-2007, 18:47
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Burning
én 80 könyvtár, 60 ház, 2-3 templom ugyanennyi kocsma, annyi tanya, amennyi kell és ha van hely rakik kovács fém...ha kereskedő vagyok bank
|
lehet variálni az arányokkal, aztán fokozatosan bontja őket el az ember ahogy töltődik
|
05-02-2007, 18:51
|
Member
|
|
|
|
Quote:
lehet variálni az arányokkal, aztán fokozatosan bontja őket el az ember ahogy töltődik
|
így van
szépen fokozatosan mindig csak annyit, amennyi szükséges a folyamatos töltés mellett. és így össze is gyűlik egy KISEBB tartalék
|
05-02-2007, 18:54
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Burning
így van
szépen fokozatosan mindig csak annyit, amennyi szükséges a folyamatos töltés mellett. és így össze is gyűlik egy KISEBB tartalék
|
attól függ, meddig nem bontja
én spec egy kicsit tovább hagytam meg... ezért van egy kicsit nagyobb tartalékom
|
05-02-2007, 19:01
|
|
Member
|
|
|
|
15bank ha mar kereskedö lettel elsö körbe kicsit szerintem sok
eleg vagy 3 tuloraban(aztán fokozatosan ha lesz eleg penzed)
en szoktam nyomni vagy plusz 2kocsmat,hogy a katmoral jo legyen
hat a banyak nagyreszet tuloraban felhuzom
par kovacs ez is tuloraban
es ahany könyvtarat tudok
+az intezöt beallitom jora
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek, és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól.
|
05-08-2007, 13:52
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
|
ennek az éplistája érdekelne
mert 200 hektáron ez ugye 40% ház, 40% könyvtár
+kell még legalább 10% a tanyáknak
akkor marad 10%, de azt hogy építenéd be?
mert ahhoz kellene még pár doldog építeni:
-Ha már van katonkaképzés, akkor azoknak kell barakk, hogy legyen helyük
-Kell még kovácsműhely+fémbánya a fegyverszükséglet fedezéséhez, de ahhoz kell még raktár is..
-Meg még valahogy a tekercsíráshoz, katonaképzéshez szükséges alappénzt is meg kell termelni. Ahhoz a sima adó szerintem kevés, esetleg lehetne bankokkal kereskedővel, vagy drágakőbányával (van olyan nagyobb csoport, ahol 800-1000 aranyért is el lehet adni)
szerintem túl sok minden kellene ahhoz a maradék 10%hoz
vagy milyen épületarányokkal volna érdemes megcsinálni? (továbbra is az egyszerre katonaképzéses+tekercsírásos tartalékgyűjtés érdekelne)
|
05-08-2007, 14:47
|
|
Member
|
|
|
|
a tekercsírás 200 hektáron topicba - itt a 15ik hsz
ebben az esetben 1-2 hétíg írhatsz tekercset+katikból is jön pénz
a másikhoz szerintem nincs túl sok hozzáfűznivaló
a 40%-ok magukért beszélnek
a többi helyre tepmlom kocsma barakk torony tanya és raktár megy, ahogy töltődsz értelem szerűen fokozatosan bontod el a termelő épületeket
|
05-08-2007, 14:54
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by nyolcvan
ennek az éplistája érdekelne
mert 200 hektáron ez ugye 40% ház, 40% könyvtár
+kell még legalább 10% a tanyáknak
akkor marad 10%, de azt hogy építenéd be?
mert ahhoz kellene még pár doldog építeni:
-Ha már van katonkaképzés, akkor azoknak kell barakk, hogy legyen helyük
-Kell még kovácsműhely+fémbánya a fegyverszükséglet fedezéséhez, de ahhoz kell még raktár is..
-Meg még valahogy a tekercsíráshoz, katonaképzéshez szükséges alappénzt is meg kell termelni. Ahhoz a sima adó szerintem kevés, esetleg lehetne bankokkal kereskedővel, vagy drágakőbányával (van olyan nagyobb csoport, ahol 800-1000 aranyért is el lehet adni)
szerintem túl sok minden kellene ahhoz a maradék 10%hoz
vagy milyen épületarányokkal volna érdemes megcsinálni? (továbbra is az egyszerre katonaképzéses+tekercsírásos tartalékgyűjtés érdekelne)
|
nem az a lényeg, h hány hektárra építkeznek, hanem hogy hány emelet magasba
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|