|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |
01-28-2006, 18:07
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Könyvek, avagy ki mit olvas éppen...
Sziasztok!
Lehet, hogy ezekután rámragasztjátok, hogy művész lélek vagyok, de mit tehetek, ez vagyok én
Ebben a témában arra lennék kiváncsi, hogy a hódítósok közül ki milyen stílusú könyveket olvas legszivesebben, mi a kedvenc regénye, története és adott esetben mi az, amit éppen olvastok.
Ide jöhetnek kedvcsinálók, idézetek, meg minden egyébb...
Akkor egyből kezdem én
Voltam vagy nyolc éves, mikor ezt a könyvet először olvastam és már akkor "beleszerettem", bár a mélyebb értelmét akkor még nem fogtam fel, de a világ, amiben játszódik a történet magával ragadott és sokáig nem értettem, hogy miért nem lehetek igazán részese...
Aztán idősebb fejjel újra leemeltem a kissé poros köteteket a polcrol és azóta kismilliószor olvastam, kezdetben magyarul, aztán mikor elmentem dolgozni és megtehettem beszereztem eredeti, angol nyelven...
Ha még valaki nem tudná, minden Fantasy-regények őséről, és alapjáról, A Gyűrük Uráról van szó
Ez a nagy kedvenc, emellet a szememben sok-sok ma bestseller-ként kínálgatott könyv eltörpül.
Ezen kívül vannak más kedvenceim is...Pl:Salvatore:Kristályszilánk trilógia; Orvell:1984, Állatfarm; valamint több Verne Gyula regény is.
Most éppen Dante Isteni Színjátékát olvasom.
|
01-28-2006, 18:17
|
Administrator
|
|
Activity: 5%
Longevity: 100%
|
|
A Gyűrűk Urát bármennyire akartam is, nem tudtam elolvasni. Sokan noszogattak, hogy na még olvassak el 100 oldalt, és utána már jó lesz, nem ment. Úgyhogy arról lemaradtam, filmben tetszett, a könyvet képtelen voltam elolvasni.
Az örök kedvencem Verne Gyulától a Kétévi vakáció. Aktuális könyv a Kristálypokonyák rejtélye, bár ez kevésbé irodalmi.
|
01-28-2006, 18:22
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
nekem sikerült elolvasnom, és azt mondom h nem is volt rossz.. ha úgy olvasod mint egy mesét, és nem mint fantasy-t akkor tetszeni fog szerintem.. vagy már nagyon kinőttél a mesékből? ;)
(a filmért sem vagyok annyira oda.. 6/10 szerintem:))
|
01-28-2006, 18:46
|
|
Member
|
|
|
|
Gyűrűk Ura???
a legszebb kedvenc történetem.
Azóta elolvastam minden Tolkine könyvet majdnem.
bár a többi könyve a Hobbit inkább télleg csak mese, főleg a szörnyü magayr forditásában ajánlom angolul. De a Gy.U. szuper forditással rendelkezik. És angyon élvezetes elolvasása nálam 3-naptól 2-3hónapig terjedt
Salvatore igazi kőkemény fantasy a sötét-elf triologiája a legjobb, de itt vana Polcomon vagy 20-30 könyve.
Mégis a legnagyobb jobb híresebb fantays regényke mint a Dragon Lancek között. az egyik legjobb:
a Káosz tirologija ésa hozzá tartozok humoros izgalmas könynen olvasható. Midnen szmepontból jó és egyéni!!!
ráaádsul egy Magayr ember írta magasan a többi Magyar fantasy író fölé emelkedve??
Különbene gy kérdés vaalki olvasta a:
Chronicles of Amber
és azon belül a Guns of avalon??-t
01-28-2006, 19:00
|
Member
|
|
|
|
A Sötételf trilógia is nagyon jó!
A Guns of avalon unokatesómnak meg van, de eddig nem jutottam el odáig, hogy elolvassam, bár a lehetőség adott.
|
01-28-2006, 19:02
|
|
Member
|
|
|
|
Eccer emgvolt angolul az a része és elolvastam, de már enm emlxéem rá csak arra, hogy valamiért tetszett ezért szeretnémMegvenni majd, de azért érdekelne, hogy valaki aki olvasta az mti szól hozzá esetleg
02-01-2006, 22:32
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Az örök kedvencem Verne Gyulától a Kétévi vakáció. Aktuális könyv a Kristálypokonyák rejtélye, bár ez kevésbé irodalmi.
|
Doniphan, Briant, Gordon, Moko...
|
02-28-2006, 12:33
|
Junior Member
|
|
|
|
Sziasztok!
Személy szerint én fantasy bolond vagyok,Salvatore-tól megvan az összes(legalábbis az itthon megjelentek).Bár ami a Forgotten Realms világán játszódik,azt szinte mind olvastam.A Dragonlance sorozat is a kedvenceim közé tartozik,de most nem akarom felsorolni itt az összes sorozatot,ami elnyerte a tetszésemet.
Szerencsére Itthon is vannak kiemelkedő képességű írok,elég csak a Káosz Világa,vagy a M.A.G.U.S.-sorozatokra gondolni.
Öröm látni,hogy még valakit érdekel az olvasás...
Sajnos szűkebb környezetemben ezt nem nagyon veszem észre...
Főleg a fiatalabb generáció nem veszi a fáradtságot,hogy belemerüljön egy könyvbe.Talán nem is tudják mitől fosztják meg magukat...
De ez talán nem tartozik ide,bár felvethet egy-két más témát is..
Üdv:Janzi
|
03-01-2006, 22:00
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Janzi
Sziasztok!
Személy szerint én fantasy bolond vagyok,Salvatore-tól megvan az összes(legalábbis az itthon megjelentek).Bár ami a Forgotten Realms világán játszódik,azt szinte mind olvastam.A Dragonlance sorozat is a kedvenceim közé tartozik,de most nem akarom felsorolni itt az összes sorozatot,ami elnyerte a tetszésemet.
Szerencsére Itthon is vannak kiemelkedő képességű írok,elég csak a Káosz Világa,vagy a M.A.G.U.S.-sorozatokra gondolni.
Öröm látni,hogy még valakit érdekel az olvasás...
Sajnos szűkebb környezetemben ezt nem nagyon veszem észre...
Főleg a fiatalabb generáció nem veszi a fáradtságot,hogy belemerüljön egy könyvbe.Talán nem is tudják mitől fosztják meg magukat...
De ez talán nem tartozik ide,bár felvethet egy-két más témát is..
Üdv:Janzi
|
mind olvastam meg prá Mágust is de azok kakik mind nagy százalékban
03-02-2006, 11:16
|
Junior Member
|
|
|
|
Hmm.Ízlések és pofonok.Amúgy a M.A.G.U.S.-könyvek nekem sem tartoznak a kedvenceim közé ,de van közöttük jópár (pl:Kráni Krónika),ami kiemelkedik közülük.
Salvatorén kívül a Forgotten Realms világába csábít még Elaine Cunningham is,az ő regényeit bátran ajánlom.
A Káosz Világából ,ha minden igaz,hamarosan RPG készül,arra pl kiváncsi leszek...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|