|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Bevezetésre kerüljön-e a piacadó?
|
Igen, jó ötletnek tartom, ezek a jó százalékok.
|

|
2 |
3.57% |
Igen, jó ötletnek tartom, de emeljünk az adó mértékén.
|

|
1 |
1.79% |
Igen, jó ötletnek tartom, de csökkentsünk az adó mértékén.
|

|
1 |
1.79% |
Nem, nem tartom jó ötletnek.
|

|
52 |
92.86% |

07-01-2007, 15:55
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha valamivel semmi baj, akkor semmi szükség arra, hogy megváltoztassuk.
A Hódító koncepciójába nem fér bele, hogy valamit megváltoztassunk, ami működik, csak azért, hogy ma is változzon valami.
|
Akkor mondom másképp. Nézd csak, ott egy tanya. Röfögnek a disznók, nagyanyó kapál, nagyapó nézi. Szép kis lakáj. Hol itt a baj? Sehol. De mi lenne ha építenénk rá és ki tudja, egy napon felhőkarcoló álhatna a helyén.
|

07-01-2007, 20:35
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Kissé későre értem ide, pedig kár ebből kimaradni 
MARHASÁG
Viszont a tolizós topviban már értem Brown kolléga hozzáállását 
|

07-01-2007, 15:46
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by Brown
Ez olyan mintha azt kérdeznéd:
Mi a bajod a csajom melleivel? Mire én. Semmi. De 50 év múlva azok is lógni fognak mint a nagyié.
Attól, hogy valami müködik, és tényleg jó a mostani rendszer, kell, hogy legyenek új ötletek a változtatásra. Nem szabad elernyedni egy állapotban.
|
de nálad az indok és az ötlet ellent mond egymásnak, mert ezzel megintcsak a kicsik szívnak, akik ebből élnek megoldják ezentúl is... 
|

07-01-2007, 16:39
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Burning
de nálad az indok és az ötlet ellent mond egymásnak, mert ezzel megintcsak a kicsik szívnak, akik ebből élnek megoldják ezentúl is... 
|
Ez bugyutaság. Egyáltalán nem érinti ez a javaslat a "kicsiket"...
Nekem tetszik, sőt korábban volt pár kísérletem hasonló "adóztatásra", de akkor is azok voltak hangosabbak akik nem látják át miért is kellene.
* azért kellene, hogy a nagy piaci "zsonglőrök" akik annyira gazdagok, hogy kényük kedvük szerint felvásárolnak egész piacokat és ezután esetleg még "utalnak" is azoknak akik számukra kedvesek, ne csak annyit "bukjanak" a dolgon amennyit normál piaci áron alátesz a csoport.
Én támogatnék ilyesmit akár ebben a formában is, de nekem kidolgozottabb javaslatom volt már korábban is ezügyben. Mivel az nem nyerte el a többség tetszését hát támogatom ezt hátha...
Last edited by monro; 07-01-2007 at 16:43..
|

07-01-2007, 15:26
|
 |
Member
|
|
|
|
Magyarán büntető adót vezetnél be azon kis országok részére akik a kevéske tartalékaikat a piacon tartják.
A tőzsdézők mégjobban megemelnék az árakat mert beakarnák hozni az általad kiszabott adóból keletkező veszteségeiket, amit kénytelen kelletlen ki is fizetne az aki megveszi az árut.
Egyben elérnéd azt hogy az igazán nagy tőzsdézők 10 óránként felvásárolnák a saját készleteiket, nehogy adót kelljen fizetni.
Tudom erre azt mondhatod hogy más is felveheti a piacot, ez igaz de az is ugyanezt csinálná mert csak nekik van rá pénzük igazán.
Eddig a kicsik is kimerték tenni a cuccot a piacra, ezután biztos olcsón teszi ki, biztos elmenjen mert ugyhiányzik neki az adód mint a púp a hátára.
A nagy felveszi és kiteszi drágán, ráadásul nem adózik mert felveszi a sajátját és kezdi előről az adómentes időszakot.
Tényleg Te tőzsdéztél már annyira hogy uraltad valamelyik csopi valamilyen piacát?
|

07-01-2007, 15:50
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Békés
Magyarán büntető adót vezetnél be azon kis országok részére akik a kevéske tartalékaikat a piacon tartják.
A tőzsdézők mégjobban megemelnék az árakat mert beakarnák hozni az általad kiszabott adóból keletkező veszteségeiket, amit kénytelen kelletlen ki is fizetne az aki megveszi az árut.
Egyben elérnéd azt hogy az igazán nagy tőzsdézők 10 óránként felvásárolnák a saját készleteiket, nehogy adót kelljen fizetni.
Tudom erre azt mondhatod hogy más is felveheti a piacot, ez igaz de az is ugyanezt csinálná mert csak nekik van rá pénzük igazán.
Eddig a kicsik is kimerték tenni a cuccot a piacra, ezután biztos olcsón teszi ki, biztos elmenjen mert ugyhiányzik neki az adód mint a púp a hátára.
A nagy felveszi és kiteszi drágán, ráadásul nem adózik mert felveszi a sajátját és kezdi előről az adómentes időszakot.
Tényleg Te tőzsdéztél már annyira hogy uraltad valamelyik csopi valamilyen piacát?
|
A piac nem arra való, hogy ott tartalékolj.
Ha emelés következik be, Te is drágábban árulhatsz. Ez nem húzza szét a piacoló társadalmat. Mindenkire hat. A globális felmelegedéstől nem csak a szegényeknek van melegük. Aki többet tesz ki, többet fizet. Hol itt a baj? Pontosan, hogy csak a felső 10000-ret adóztatjuk meg. Mennyivel drágábban fogja kirakni szerinted? 20-30%-al? Ne viccelj ember.
|

07-01-2007, 16:20
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Brown
A piac nem arra való, hogy ott tartalékolj.
Ha emelés következik be, Te is drágábban árulhatsz. Ez nem húzza szét a piacoló társadalmat. Mindenkire hat. A globális felmelegedéstől nem csak a szegényeknek van melegük. Aki többet tesz ki, többet fizet. Hol itt a baj? Pontosan, hogy csak a felső 10000-ret adóztatjuk meg. Mennyivel drágábban fogja kirakni szerinted? 20-30%-al? Ne viccelj ember.
|
Te ne viccelj  )
A nagy nemfog ezután se adózni, Ő megtudja oldani ezt, leirtam hogyan.
De Te miből fogod fedezni a lopkodás megtorlását??
Az ember piac is felfog menni.
A népek sokkal jobban fognak harapni a piti kis tolvajokra, tolvajlásokra is.
Pár mészár 2-3 sorozat toli mérgezés és a bosszúálló lovasok ropják táncukat orid romjai felett.
Mert miből fogad fedezni a károkat ha nincs tartalékod sem, tudom másnál tartod. De egy levitt készülis tolis max gyakorlótér lessz az ellenfélnek.
A készülije a levegő lopásra sem lessz elég.
Persze tudom ilyenkor mennek a rinyáló levelek a supportra hogy tönkre akarja tenni a játékomat, nem enged élni stb...
Szerintem neked az böki a szemedet, hogy másoknak vannak tartalékaik mert előrelátóak, a Te orid meg él bele a Hód vakvilágába, lessz ahogy lessz alapon  )
|

07-01-2007, 18:37
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Békés
Te ne viccelj  )
A nagy nemfog ezután se adózni, Ő megtudja oldani ezt, leirtam hogyan.
De Te miből fogod fedezni a lopkodás megtorlását??
Az ember piac is felfog menni.
A népek sokkal jobban fognak harapni a piti kis tolvajokra, tolvajlásokra is.
Pár mészár 2-3 sorozat toli mérgezés és a bosszúálló lovasok ropják táncukat orid romjai felett.
Mert miből fogad fedezni a károkat ha nincs tartalékod sem, tudom másnál tartod. De egy levitt készülis tolis max gyakorlótér lessz az ellenfélnek.
A készülije a levegő lopásra sem lessz elég.
Persze tudom ilyenkor mennek a rinyáló levelek a supportra hogy tönkre akarja tenni a játékomat, nem enged élni stb...
Szerintem neked az böki a szemedet, hogy másoknak vannak tartalékaik mert előrelátóak, a Te orid meg él bele a Hód vakvilágába, lessz ahogy lessz alapon  )
|
Hasonló Nostradamusi készségekkel megáldott játékosoknak ajánlom, hogy még ma kezdjék el az életet az igazi tőzsdén. Nem is tudom mire várnak még. Nyilván való, hogy hónapok múlva már ultra milliomosok lesztek, csak ott se hagyjon alább a jóstehetségetek.
Csakhogy tisztázzuk, engem senki tartaléka nem érdekel és egy percig sem gondoltam ilyen dologra amikor ezt a témát felvetettem. Nem áll szándékomban megzavarni az idili tartalékok piackörüli pályán való röpködését.
Nem kell egy téma felvetése mögé ilyen vagy hasonlóan rossz szándékokat képzelni. Sokan tévhitben élnek ezt a dolgot illetően.
|

07-02-2007, 15:20
|
Junior Member
|
|
|
|
néhány észrevétel
Csak néhány kérdést dobok fel, hogy én is tanulhassak a válaszokból.
A piacadó célja az lenne, hogy lassítsa a vagyonfelhalmozást? Mintha erre asszociáltak volna sokan. Volt ezzel a céllal bárkinek problémája?
Több esetben láttam úgy, mintha egy tévedhetetlen, mindenható, és abszolút monopolhelyzetben lévő tőzsdecápával számoltatok volna - aki e miatt valóban nem fog veszíteni a piacadó semmilyen formáján. De sok ilyen létezik? Ezt azért pedzegetem, mert én el tudom képzelni, hogy még egy adott árufajta piacába is belenyúlhat egynél több nagy machinátor, amiből számomra az következik, hogy nem igaz, hogy egy tc soha nem fog adózni. És persze, ha egyedül van (akár a szövi), akkor is hibázhat(nak), nem kerül gép elé a megfelelő ember a megfelelő pillanatban - van ilyen, ugye?
Ha elméletileg a nagy játékosok felvásárolnak mindent, ami alattuk van, akkor ez vagy azt jelenti, hogy több a tc kp-ja, mint az összes többi játékos tartaléka az adott áruból, vagy azt, hogy levitte az árat a tartalékosok alá. Az első esetben a tartalékoló árfolyamnyereséggel zár, és átteszi másba a pénzét, míg a tc-nak nő a holt árutömeg, ami adózna. A második esetben a tartalékoló adózik, a cápának kevesebb a nyeresége. Ha több a nagy hal (és nincs igazi cápa), mindenki adózik, kivéve, aki legolcsóbban tette ki a cuccot, ugye?
Volt egy olyan felvetés, hogy a tc annyival fogja emelni az árat, hogy kompenzálja az adó miatti bevételkiesését. Ezt nem nagyon tartom reálisnak. Ha meg tudja tenni valaki, hogy az árat 7%-kal magasabbra teszi, és ott is tartja, akkor meg fogja tenni most is. Ha pedig nem tudja fent tartani az árat, mert sokan pakolnak alá, akkor hiába szeretné behozni a +7%-ot.
Egyébként én azért nem támogatom vagy ellenzem, mert nem látom át, ténylegesen mi lenne a hatása.
|

07-02-2007, 15:38
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by kg--
Egyébként én azért nem támogatom vagy ellenzem, mert nem látom át, ténylegesen mi lenne a hatása.
|
A soraidból kiderül, hogy sokkal több mindent látsz át, mint a legtöbben akik szavaztak és indokoltak is valamit. Mindenkinek ilyen megfontoltan kellene lereagálnia egy "kezdő gondolkodó" szárnyprobálgatásait. Ha így tennénk akkor sokkal több értelmes agyszülemény kerülhetne a fórumra, de a lehurrogás sok esetben egy életre elveszi az emberek kedvét a gondolatai megosztásától  Ezért álltam ki eddig is a témaindító mellett, eltekintve attól, hogy tökéletesen lényegtelen számomra, hogy lesz e piacadó vagy sem.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|