|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

03-07-2007, 18:21
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by LotR
Egyedül a gnóm nem tekizhető ha fennt van a fajivarija...
A több mind azon mulik ki mennyi tolvajt tart...
Remélem érthető volt amire célozni akartam... Nem azt kell meggátolni, h lopható-e a tekercse vagy sem hanem azt kell elősegíteni hogy játszható legyen.. adott esetben termeljen annyit ,h bármikor tudja pótolni a tekercsét..
Amugy meg sztem még van autovédelem bizonyos lopás után.. (ebbe nem vok biztos teljesen)
|
a gnóm nem tekizhető ha fent a varija. az óriástól kevesebbet lehet hozni. a félelf, az elf és az ember normál felépítése esetén erős tolvajokból, őket ezért tekizik ki ritkán. a hullának meg csak anyagi veszteséget jelent a tekercslopás, de normál esetben a piacon forog, és nem az országban áll - ha van egyáltalán.
tapasztalatom szerint csak az ork és a törpe fokozottan veszélyeztetett tekilopás szempontjából.
Quote:
Originally Posted by Szecsa
Alapvetoen a törpe tartson elég bányát, hogy tanyafree lehessen, így mg teki nem kell neki.
Mágia, tolvajlási tekercs, esetleg.
Lakashelyzeti meg hadi nyilvan kell.
Alapvetoen annyi toli kell a torpebe, hogy csak a 15-20% feletti kocsmasok tekizhessék. (nyilvan alapesetet nezve, toliölés és készüli leszedés nélkül)
Ha jol van megépítve a törpicsek, akkor (bár ő a legsebezhetőbb a szöviben) legyen annyi kp-ja és ideje a tulajanak a jatekra, hogy egyrészt 1 tekizés beleférjen a lakitekercsnél, és utána pedig tudjon géphez jönni és bevenni azt a lakitekercset.
|
és ez majdnem hogy kizárja egy hadi törpe felépítését, pedig tanyafree... pedig ugye jó lenne kihasználni azt a 40-45% haditekercset 
|

03-07-2007, 18:23
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Használod, védekezésre 
|

03-07-2007, 18:26
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Szerintem ez a két hozzászólásod (megint) üti egymást.
De ha nem így van, akkor várom a magyarázatot. 
|
egyáltalán nem üti egymást a kettő, csak annyi hogy gyengébb hadis mint aki nem termel  meg visszatérve a témára akkor sztem olyan törp fajivari kéne hogy a varázslat időtartama alatt tolvajai védelme 70%-al nő, sztem ez jó lenne persze ehez is toli kell de jóval kevesebb  mintha enélkül akarná bevédeni magát lopásra. 
|

03-07-2007, 18:28
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by csukja
egyáltalán nem üti egymást a kettő, csak annyi hogy gyengébb hadis mint aki nem termel  meg visszatérve a témára akkor sztem olyan törp fajivari kéne hogy a varázslat időtartama alatt tolvajai védelme 70%-al nő, sztem ez jó lenne persze ehez is toli kell de jóval kevesebb  mintha enélkül akarná bevédeni magát lopásra. 
|
Nem te vetetted fel a "tükörpajzsot a tolik ellen"?  Nem az a cél, hogy lophatatlan legyen a törpe, hanem, hogy kicsit értelmesebb legyen a fajivarija.
|

03-07-2007, 18:28
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by lacqa
a gnóm nem tekizhető ha fent a varija. az óriástól kevesebbet lehet hozni. a félelf, az elf és az ember normál felépítése esetén erős tolvajokból, őket ezért tekizik ki ritkán. a hullának meg csak anyagi veszteséget jelent a tekercslopás, de normál esetben a piacon forog, és nem az országban áll - ha van egyáltalán.
tapasztalatom szerint csak az ork és a törpe fokozottan veszélyeztetett tekilopás szempontjából.
és ez majdnem hogy kizárja egy hadi törpe felépítését, pedig tanyafree... pedig ugye jó lenne kihasználni azt a 40-45% haditekercset 
|
igen, hiszen a teki erre lett kitalálva, hogy kihasználjuk az előnyeit.
szerintem az a fő gond hogy mivel könnyü préda a tolik gátlástalanul és előszeretettel járnak rá és anyniszor húzzák le h néha a piac belépő sem elég a teki pótlására és képesek annyit elvinni hogy nem termeled ki az árát sem. számolva a másodlagos veszteségeket
-kiesett a bánya teki, x körig kevesebbet termelsz,
-ment el sereg, toli vari, esetleg ennek következtében még be is ütöttek
-ez napi többször történek
szal ez nagyon gázos.
van elfem is alsóbb csoportban, egy középszerü tolvaj ki tudná tekizni, hát nagyon ritkán nyúlnak hozzá, nem is igen próbálják meg.
Gyulaword (#79796)
|

03-07-2007, 18:33
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Nem te vetetted fel a "tükörpajzsot a tolik ellen"?  Nem az a cél, hogy lophatatlan legyen a törpe, hanem, hogy kicsit értelmesebb legyen a fajivarija.
|
nem én tettem ki a "tükörpajzsot tolik ellen" és akkor legyen 40%, az már nem annyira nagy mint a 70% és 70% esetén se lophatatlan a törpe:
1. Mert nem feltétlenül van mindig fent a fajivarija
2.Mert ha tegyük fel 500 tolija van, akkor egy 1000 tolis lopása ellen nem ér semmit, tehát megint mondom toli nélkül ez nem ér semmit!!
Last edited by csukja; 03-07-2007 at 18:35..
|

03-07-2007, 20:15
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
nem én tettem ki a "tükörpajzsot tolik ellen" és akkor legyen 40%, az már nem annyira nagy mint a 70% és 70% esetén se lophatatlan a törpe:
1. Mert nem feltétlenül van mindig fent a fajivarija
2.Mert ha tegyük fel 500 tolija van, akkor egy 1000 tolis lopása ellen nem ér semmit, tehát megint mondom toli nélkül ez nem ér semmit!!
|
Mijaza tükörpajzs tolik ellen? A tolis ellopja a saját tekijét, vagy visz a törpinek még pluszba? 
|

03-07-2007, 20:24
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Mijaza tükörpajzs tolik ellen? A tolis ellopja a saját tekijét, vagy visz a törpinek még pluszba? 
|
Valaki azt javasolta hogy ha a törpétől lopnak és fentvan akkor nem lop a törpétől hanem ad. hogy érdhetőbb legyen egy pl. én törpe vagyok és lopni akarnak miközben fentvan a "tükörpajzs tolik ellen" akkor lopna tőlem 100 lakitekit de mivel fentva a "tükörpajzs tolik ellen" ezért én kapok tőle 100 lakitekit de ez csak akkor van ha 5 annyi tolija nincs mint nekem.
ez sztem halva született ötlet volt 
|

03-07-2007, 21:32
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Valaki azt javasolta hogy ha a törpétől lopnak és fentvan akkor nem lop a törpétől hanem ad. hogy érdhetőbb legyen egy pl. én törpe vagyok és lopni akarnak miközben fentvan a "tükörpajzs tolik ellen" akkor lopna tőlem 100 lakitekit de mivel fentva a "tükörpajzs tolik ellen" ezért én kapok tőle 100 lakitekit de ez csak akkor van ha 5 annyi tolija nincs mint nekem.
ez sztem halva született ötlet volt 
|
Szerintem is elég morbid. 
|

03-07-2007, 21:37
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Hát szerintem se kéne tultápolni a törpit, csak kicsit jáchatóbbá tenni 
Bea Baba (#336994) itt megtaláltok
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|