Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-07-2007, 18:21
lacqa lacqa is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by LotR View Post
Egyedül a gnóm nem tekizhető ha fennt van a fajivarija...
A több mind azon mulik ki mennyi tolvajt tart...
Remélem érthető volt amire célozni akartam... Nem azt kell meggátolni, h lopható-e a tekercse vagy sem hanem azt kell elősegíteni hogy játszható legyen.. adott esetben termeljen annyit ,h bármikor tudja pótolni a tekercsét..
Amugy meg sztem még van autovédelem bizonyos lopás után.. (ebbe nem vok biztos teljesen)
a gnóm nem tekizhető ha fent a varija. az óriástól kevesebbet lehet hozni. a félelf, az elf és az ember normál felépítése esetén erős tolvajokból, őket ezért tekizik ki ritkán. a hullának meg csak anyagi veszteséget jelent a tekercslopás, de normál esetben a piacon forog, és nem az országban áll - ha van egyáltalán.

tapasztalatom szerint csak az ork és a törpe fokozottan veszélyeztetett tekilopás szempontjából.

Quote:
Originally Posted by Szecsa View Post
Alapvetoen a törpe tartson elég bányát, hogy tanyafree lehessen, így mg teki nem kell neki.
Mágia, tolvajlási tekercs, esetleg.
Lakashelyzeti meg hadi nyilvan kell.

Alapvetoen annyi toli kell a torpebe, hogy csak a 15-20% feletti kocsmasok tekizhessék. (nyilvan alapesetet nezve, toliölés és készüli leszedés nélkül)

Ha jol van megépítve a törpicsek, akkor (bár ő a legsebezhetőbb a szöviben) legyen annyi kp-ja és ideje a tulajanak a jatekra, hogy egyrészt 1 tekizés beleférjen a lakitekercsnél, és utána pedig tudjon géphez jönni és bevenni azt a lakitekercset.
és ez majdnem hogy kizárja egy hadi törpe felépítését, pedig tanyafree... pedig ugye jó lenne kihasználni azt a 40-45% haditekercset
Sponsored Links
Old 03-07-2007, 18:23
Szecsa
Guest

Longevity: 0%

Használod, védekezésre
Old 03-07-2007, 18:26
csukja csukja is offline
Member

Longevity: 94%
Wink

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Szerintem ez a két hozzászólásod (megint) üti egymást.
De ha nem így van, akkor várom a magyarázatot.
egyáltalán nem üti egymást a kettő, csak annyi hogy gyengébb hadis mint aki nem termel meg visszatérve a témára akkor sztem olyan törp fajivari kéne hogy a varázslat időtartama alatt tolvajai védelme 70%-al nő, sztem ez jó lenne persze ehez is toli kell de jóval kevesebb mintha enélkül akarná bevédeni magát lopásra.
Old 03-07-2007, 18:28
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by csukja View Post
egyáltalán nem üti egymást a kettő, csak annyi hogy gyengébb hadis mint aki nem termel meg visszatérve a témára akkor sztem olyan törp fajivari kéne hogy a varázslat időtartama alatt tolvajai védelme 70%-al nő, sztem ez jó lenne persze ehez is toli kell de jóval kevesebb mintha enélkül akarná bevédeni magát lopásra.
Nem te vetetted fel a "tükörpajzsot a tolik ellen"? Nem az a cél, hogy lophatatlan legyen a törpe, hanem, hogy kicsit értelmesebb legyen a fajivarija.
Old 03-07-2007, 18:28
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Originally Posted by lacqa View Post
a gnóm nem tekizhető ha fent a varija. az óriástól kevesebbet lehet hozni. a félelf, az elf és az ember normál felépítése esetén erős tolvajokból, őket ezért tekizik ki ritkán. a hullának meg csak anyagi veszteséget jelent a tekercslopás, de normál esetben a piacon forog, és nem az országban áll - ha van egyáltalán.

tapasztalatom szerint csak az ork és a törpe fokozottan veszélyeztetett tekilopás szempontjából.

és ez majdnem hogy kizárja egy hadi törpe felépítését, pedig tanyafree... pedig ugye jó lenne kihasználni azt a 40-45% haditekercset

igen, hiszen a teki erre lett kitalálva, hogy kihasználjuk az előnyeit.
szerintem az a fő gond hogy mivel könnyü préda a tolik gátlástalanul és előszeretettel járnak rá és anyniszor húzzák le h néha a piac belépő sem elég a teki pótlására és képesek annyit elvinni hogy nem termeled ki az árát sem. számolva a másodlagos veszteségeket

-kiesett a bánya teki, x körig kevesebbet termelsz,
-ment el sereg, toli vari, esetleg ennek következtében még be is ütöttek
-ez napi többször történek

szal ez nagyon gázos.
van elfem is alsóbb csoportban, egy középszerü tolvaj ki tudná tekizni, hát nagyon ritkán nyúlnak hozzá, nem is igen próbálják meg.

Gyulaword (#79796)
Old 03-07-2007, 18:33
csukja csukja is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Nem te vetetted fel a "tükörpajzsot a tolik ellen"? Nem az a cél, hogy lophatatlan legyen a törpe, hanem, hogy kicsit értelmesebb legyen a fajivarija.
nem én tettem ki a "tükörpajzsot tolik ellen" és akkor legyen 40%, az már nem annyira nagy mint a 70% és 70% esetén se lophatatlan a törpe:
1. Mert nem feltétlenül van mindig fent a fajivarija
2.Mert ha tegyük fel 500 tolija van, akkor egy 1000 tolis lopása ellen nem ér semmit, tehát megint mondom toli nélkül ez nem ér semmit!!

Last edited by csukja; 03-07-2007 at 18:35..
Old 03-07-2007, 20:15
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
nem én tettem ki a "tükörpajzsot tolik ellen" és akkor legyen 40%, az már nem annyira nagy mint a 70% és 70% esetén se lophatatlan a törpe:
1. Mert nem feltétlenül van mindig fent a fajivarija
2.Mert ha tegyük fel 500 tolija van, akkor egy 1000 tolis lopása ellen nem ér semmit, tehát megint mondom toli nélkül ez nem ér semmit!!

Mijaza tükörpajzs tolik ellen? A tolis ellopja a saját tekijét, vagy visz a törpinek még pluszba?
Old 03-07-2007, 20:24
csukja csukja is offline
Member

Talking

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Mijaza tükörpajzs tolik ellen? A tolis ellopja a saját tekijét, vagy visz a törpinek még pluszba?
Valaki azt javasolta hogy ha a törpétől lopnak és fentvan akkor nem lop a törpétől hanem ad. hogy érdhetőbb legyen egy pl. én törpe vagyok és lopni akarnak miközben fentvan a "tükörpajzs tolik ellen" akkor lopna tőlem 100 lakitekit de mivel fentva a "tükörpajzs tolik ellen" ezért én kapok tőle 100 lakitekit de ez csak akkor van ha 5 annyi tolija nincs mint nekem.
ez sztem halva született ötlet volt
Old 03-07-2007, 21:32
Kubbi Kubbi is offline
Member

Longevity: 96%

Quote:
Valaki azt javasolta hogy ha a törpétől lopnak és fentvan akkor nem lop a törpétől hanem ad. hogy érdhetőbb legyen egy pl. én törpe vagyok és lopni akarnak miközben fentvan a "tükörpajzs tolik ellen" akkor lopna tőlem 100 lakitekit de mivel fentva a "tükörpajzs tolik ellen" ezért én kapok tőle 100 lakitekit de ez csak akkor van ha 5 annyi tolija nincs mint nekem.
ez sztem halva született ötlet volt
Szerintem is elég morbid.
Old 03-07-2007, 21:37
Bea Baba's Avatar
Bea Baba Bea Baba is offline
Member

Longevity: 95%

Hát szerintem se kéne tultápolni a törpit, csak kicsit jáchatóbbá tenni

Bea Baba (#336994) itt megtaláltok
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules