Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-11-2006, 14:54
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Chris ötletével nekem csak annyi bajom van hogy értelmetlen és bonyolult lenne a megvalósítása...
Sponsored Links
Old 05-11-2006, 14:56
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Láma
De az ötlet lényege pont az, hogy az éplista mutatja a legmegbizhatóbb képet egy oriról, az amia gömbön látszik sokszor bizony hamis képet mutat. Ott van egy törpe látsz nála 20k ijászt tegyük fel. Nem tudod menyi tornya van. de ha a legrosszabb esettel számolsz, közel se tudod beütni. Remélem érthető voltam.
Nem az ötleted megértésével van a baj, hanem azt nem értjük, hogy mivel kötözködsz, mikor ha megnézzük mindkettőtök ötletét, akkor csak az éplista végeredményében van különbség... ha gömbölnek és nem vagy fullra pakolva, akkor a gömbbel semmit nem érnek akkor sem, ha 0-t mutat az éplista felmérés és akkor sem, ha 10-et és ugyanúgy az a legrosszabb eset, hogy be sem férnek sereggel és ezért el sem indulnak...
És születnek emberek.
Old 05-11-2006, 14:58
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Chris ötletével nekem csak annyi bajom van hogy értelmetlen és bonyolult lenne a megvalósítása...
Nem értelmetlenebb, mint a te ötleted...
A generálás pedig szerintem nem bonyolultabb, hisz az, hogy 0-val helyettesítesz valamit, vagy random számokkal, minimális különbség...
És születnek emberek.
Old 05-11-2006, 14:58
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Question

De ha van két egyenértékű megoldás, de az egyiknek bonyolultabb a megvalósítása, akkor mi értelme van azt választani? Én ezt nem értem...
Old 05-11-2006, 15:00
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Nem értelmetlenebb, mint a te ötleted...
A generálás pedig szerintem nem bonyolultabb, hisz az, hogy 0-val helyettesítesz valamit, vagy random számokkal, minimális különbség...
Random számokkal? Nem azt mondogattátok, hogy vonogasson le a bányákból, meg az akármikből, és adjon hozzá a barakkhoz meg a toronyhoz? Amúgy egy random szám generálás is bonyolultabb, mint beirni a konstans nullát
Old 05-11-2006, 15:03
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Random számokkal? Nem azt mondogattátok, hogy vonogasson le a bányákból, meg az akármikből, és adjon hozzá a barakkhoz meg a toronyhoz? Amúgy egy random szám generálás is bonyolultabb, mint beirni a konstans nullát
Nana, ez tévedés... Programozási dolgon nem hiszem, hogy veszekednünk kéne, mert ennek behelyezhetőségét úgyis Atis tudja csak megmondnai...
Az meg, hogy milyen számokat írjon be, volt rá több ötlet is...

Egyébként így végig gondolva, mindkettő ötlet kicsit túlerősíti a törpét ha szöviben van, hisz az éplistáját nem lehet megnézni, és nem is kell mindig gépnél lennie, hogy távolba nézzen, így nem kell full sereget sem tartnia bent és innentől a törpét csak a tekizés teheti harcképtelenné, hisz nem fogsz neki menni még full sereggel sem egy olyan orinak, ami lehet, hogy 2x olyan erős mint te, de lehet, hogy a közeledben sincs...
És születnek emberek.
Old 05-11-2006, 15:06
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Nana, ez tévedés... Programozási dolgon nem hiszem, hogy veszekednünk kéne, mert ennek behelyezhetőségét úgyis Atis tudja csak megmondnai...
Az meg, hogy milyen számokat írjon be, volt rá több ötlet is...

Egyébként így végig gondolva, mindkettő ötlet kicsit túlerősíti a törpét ha szöviben van, hisz az éplistáját nem lehet megnézni, és nem is kell mindig gépnél lennie, hogy távolba nézzen, így nem kell full sereget sem tartnia bent és innentől a törpét csak a tekizés teheti harcképtelenné, hisz nem fogsz neki menni még full sereggel sem egy olyan orinak, ami lehet, hogy 2x olyan erős mint te, de lehet, hogy a közeledben sincs...
De ehhez jó szövi kell, viszont jó szöviben mindegyik faj túl erős:P
Old 05-11-2006, 15:08
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Amúgy raki lopásokkal és egyéb módszerekkel itt is lehet ügyeskedni, akárcsak az elfnél egyéb módszerekkel, nem hiszem hogy túlerősítené.
Old 05-11-2006, 15:21
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Amúgy raki lopásokkal és egyéb módszerekkel itt is lehet ügyeskedni, akárcsak az elfnél egyéb módszerekkel, nem hiszem hogy túlerősítené.
Nem igazán, mert ha valaki nem egy full termelő törpét próbál ilyen módon építeni, vagy rendszeresen üríti a raksikat, akkor majdnem bizti, hogy a raki lopással sem tudsz meg semmit... igazából amit ki lehet ilyenkor számolni, az a lakosságból a házak száma... minden másra rá lehet mondani, hogy bizonyttalan...
Amúgy nem kell hozzá nagyon szuper jó szövi, hogy távolba nézzenek...
Szóval mondom, lehet, hogy így túl erős mindkettő féle verzió...
És születnek emberek.
Old 05-11-2006, 15:27
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Nem igazán, mert ha valaki nem egy full termelő törpét próbál ilyen módon építeni, vagy rendszeresen üríti a raksikat, akkor majdnem bizti, hogy a raki lopással sem tudsz meg semmit... igazából amit ki lehet ilyenkor számolni, az a lakosságból a házak száma... minden másra rá lehet mondani, hogy bizonyttalan...
Amúgy nem kell hozzá nagyon szuper jó szövi, hogy távolba nézzenek...
Szóval mondom, lehet, hogy így túl erős mindkettő féle verzió...
1/A-n kivül nem igazán tudod hova üriteni a raktárat, mert korlátos mennyiségű piacod van. Kajatermelést is ki lehet következtetni, mert ahhoz már bizony jó szövi kell hogy minden körben érkezzen kaja, szóval sztem egyáltaán nem olyan gázos. Az elf a fantomseregével is csak tolis lehet, mert különben kitekizik. A törpe nyilván nem lesz tolis, inkább hadis, tehát a tekilopás ignecsak sújtja szegényt, viszont mégse csap akkorát mint egy ork, stb. Sztem nem boritaná fel a játék egyensúlyát.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules