Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Segítség
Register Stats Members List Today's Posts

Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek.

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-21-2010, 08:07
Olasz Olasz is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 82%
Default Védelem számításhoz kéne egy kis segítség

A súgóban fennakadtam egy résznél és nem tudom, hogy kell értelmezni.
Quote:
A védőerő kiszámításakor először a saját sereged védőértékét számold ki, beleértve az őrtornyokba vonuló íjászokat is, ... A többi tényezőt ezzel szorozd: ork kitámadási bónusz, katonai morál, védelem varázslat, magányos farkas bónusza, őrtornyok területarányos védőértéke, országod hadügyi fejlettsége, faji bónuszok.
Ez világos, a saját seregem védőértéke megszorozva a többi tényezővel, ez a védőerőm.

Quote:
Ne feledd, hogy ha egy országban semmi védelem nincs, akkor is rendelkezik egy minimális védőértékkel, mely az ország hektárszámával egyenlő. Ha a védelem ennél az értéknél kisebb, ez a minimális védőérték akkor is számítani fog. (Példa: egy 200 hektáros országban hiába van csak 50 katona, amiknek a védőértéke 50 lenne, a 200 hektár miatt a minimális védőérték 200, ami több, mint az 50, ezért a 200 érvényesül.)
Na itt nem értem, hogy ha a példát említve 50 katona van az országomban, annak a védőértéke 50 ugyan, de azt még meg kell szorozni a faji bónusszal, mf szorzóval, teki ...stb. és úgy kapom meg a védőerőt, mint ahogy azt a fentebbi idézet is írja.
Az én értelmezésemben akkor ez a 2. idézet azt jelenti, hogy kiszámolom az országomban lévő sereg alap védőértékét és ha ez kisebb, mint az ország hektárszáma, akkor a hektárszám az ország védőértéke.
(Példa: egy 200 hektáros országban van 49 védő, aminek a védőértéke 196, ami kisebb, mint a 200, ezért a 200 érvényesül???
Mert, ha az első idézetet veszem alapul, akkor a védőerő a 49 védővel a következő: (80% kat.morál, mf.) 49*4*0,8*1,4=219,52 , ez viszont nagyobb a 200-nál.)

A kérdésem, hogy a hektárszám mikor lép elő védőértéknek, ha csak a sereg alap védőértékénél nagyobb vagy ha az egyéb tényezőkkel (kat.morál, mf, teki ...stb) beszorzott és így kapott értéknél nagyobb?
Sponsored Links
Old 05-21-2010, 08:11
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 28%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Olasz View Post
A kérdésem, hogy a hektárszám mikor lép elő védőértéknek, ha csak a sereg alap védőértékénél nagyobb vagy ha az egyéb tényezőkkel (kat.morál, mf, teki ...stb) beszorzott és így kapott értéknél nagyobb?
Mindent mindennel beszorzol, kiszámolod a fenti példa alapján a 49 katona tényleges védőértékét. Ha ez 219, akkor ennyi lesz a védőértéked. Ha a legeslegvégén a védőértéked a hektárszám alatti, akkor a hektárszám lép életbe. Az már semmiféle plusz szorzót nem kap.
Old 05-21-2010, 08:15
Olasz Olasz is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 82%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Mindent mindennel beszorzol, kiszámolod a fenti példa alapján a 49 katona tényleges védőértékét. Ha ez 219, akkor ennyi lesz a védőértéked. Ha a legeslegvégén a védőértéked a hektárszám alatti, akkor a hektárszám lép életbe. Az már semmiféle plusz szorzót nem kap.
Köszönöm, így már világos.
A súgóból ez nekem nem volt egyértelmű, inkább rákérdeztem.
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules