A súgóban fennakadtam egy résznél és nem tudom, hogy kell értelmezni.
Quote:
A védőerő kiszámításakor először a saját sereged védőértékét számold ki, beleértve az őrtornyokba vonuló íjászokat is, ... A többi tényezőt ezzel szorozd: ork kitámadási bónusz, katonai morál, védelem varázslat, magányos farkas bónusza, őrtornyok területarányos védőértéke, országod hadügyi fejlettsége, faji bónuszok.
|
Ez világos, a saját seregem védőértéke megszorozva a többi tényezővel, ez a védőerőm.
Quote:
Ne feledd, hogy ha egy országban semmi védelem nincs, akkor is rendelkezik egy minimális védőértékkel, mely az ország hektárszámával egyenlő. Ha a védelem ennél az értéknél kisebb, ez a minimális védőérték akkor is számítani fog. (Példa: egy 200 hektáros országban hiába van csak 50 katona, amiknek a védőértéke 50 lenne, a 200 hektár miatt a minimális védőérték 200, ami több, mint az 50, ezért a 200 érvényesül.)
|
Na itt nem értem, hogy ha a példát említve 50 katona van az országomban, annak a védőértéke 50 ugyan, de azt még meg kell szorozni a faji bónusszal, mf szorzóval, teki ...stb. és úgy kapom meg a védőerőt, mint ahogy azt a fentebbi idézet is írja.
Az én értelmezésemben akkor ez a 2. idézet azt jelenti, hogy kiszámolom az országomban lévő sereg alap védőértékét és ha ez kisebb, mint az ország hektárszáma, akkor a hektárszám az ország védőértéke.
(Példa: egy 200 hektáros országban van 49 védő, aminek a védőértéke 196, ami kisebb, mint a 200, ezért a 200 érvényesül???
Mert, ha az első idézetet veszem alapul, akkor a védőerő a 49 védővel a következő: (80% kat.morál, mf.) 49*4*0,8*1,4=
219,52 , ez viszont nagyobb a 200-nál.)
A kérdésem, hogy a hektárszám mikor lép elő védőértéknek, ha csak a sereg alap védőértékénél nagyobb vagy ha az egyéb tényezőkkel (kat.morál, mf, teki ...stb) beszorzott és így kapott értéknél nagyobb?