|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

03-31-2008, 13:28
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 90%
|
|
Esküdtszék
Nem tudom, felmerült-e valakinek a fejében valaha is, hogy mi történhet egy-egy kitiltás hátterében...? Persze valamilyen szabály áthágása, amely büntetést von maga után, s az illettő az elkövetéskor valószínüleg tudatában volt ennek...
Bevallom engem eddig nem nagyon érdekelt, de mostanában többször is találkoztam olyan orikkal, akiket az idők során makulátlannak ismertem meg, s valamilyen okból az ANARCH listában végezték.
Mivel egy közösség vagyunk s ők is a közösség tagjai, nem lenne célszerű, ha a legsúlyosabb büntetés kiszabásakor a közösség ítélkezhetne a sorsukról, a tények ismerete mellett? Mondjuk 12 véletlenszerűen kiválasztott ori, akik vállalják ennek a terhét... Vagy mondjuk kérhetné bárki ezt a lehetőséget bármilyen bűn/büntetés kivizsgálására, vállalva azt, hogy mindenki előtt ismert lesz?
Nem mintha nem bíznék Admin (#0)  tisztaságában és ítélőképességében, de mindenkinek lehet rossz napja, amikor kicsit érzékenyebb... és talán így az ő válláról is levennénk némi terhet és felelősséget. És szerintem lennének itt olyanok, akik tisztára tudnák csiszolni az ötletem  Persze, ha jó...
|

03-31-2008, 13:30
|
Administrator
|
|
Activity: 22%
Longevity: 100%
|
|
Ilyen nem lesz.
|

03-31-2008, 13:32
|
Junior Member
|
|
|
|
Rövid és tömör... 
|

03-31-2008, 13:37
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 18%
Longevity: 94%
|
|
Amikor regisztráltál,elfogadtál valamit. Azt megkérdőjelezni adott esetben lehetőséged nincs,nem hogy 'jogod'
" Vitás kérdésekben minden esetben a játék üzemeltetőinek döntése mérvadó, ez ellen fellebbezésnek helye nincs. A játékos ilyen esetekben köteles elfogadni a döntést, ellenkező esetben a játékot nem folytathatja."
Last edited by Tsobi; 03-31-2008 at 13:41..
|

03-31-2008, 13:43
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Taky
Rövid és tömör... 
|
Igazából nem is értem hogy jutott ilyen az eszedbe. A szabályok egyértelműen tiltják az egymás közötti információcserét. És akkor legláisan kapjon meg 12 véletlenszerű ember olyan adatokat, amiknek nem jogszerű birtokosai?
Tudom, hogy mindenki szívesen venné, ha megkapná a körülötte levő összes ország gömbjét, eseményeit az elmúlt napokból, és az összes játékos-szokását, hogy pontosan tudni lehessen mikor van játékban, és melyek még az országai más csoportokban, amiket eddig eltitkolt, és amiken bosszút lehet állni, ha ezt az országát nem tudom legyőzni. 
|

03-31-2008, 14:04
|
Junior Member
|
|
|
|
Ati, nem erről van szó, nem bosszú vagy szabálytalan információszerzés a cél, hanem annak megismerése, hogy mi az a határ és miért pont az, ami már büntetést von maga után. A "minden indoklás nélküli jog" Damoklész kardjaként lebeg felettünk, és nem úgy szeretném megismerni hol a határ, hogy kapok egy pirosat. Néha már nekem megalázó, hogy szinte dedós módjára kell gügyögni valakivel, akinek jól megmondanám, milyen értelmi szintre sorolnám be tettei alapján, de nem lehet, mert "felnyom"... Igenis érthető, ha valakinél egyszer csak elszakad a cérna, és ilyenkor Ő bűnhődik, nem a sunyi piszkáló, aki erre a pillanatra vár a szabályok védelme alatt... Nem tudom, érthető voltam? Tényleg a tisztaság mellett vagyok én is. Nem számokat szeretnék megismerni, hanem történeteket....
|

03-31-2008, 14:05
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Ati, nem erről van szó, nem bosszú vagy szabálytalan információszerzés a cél, hanem annak megismerése, hogy mi az a határ és miért pont az, ami már büntetést von maga után.
|
Vagyis pontosan ki szeretnéd tapogatni a határokat, hogy meddig mehetsz el a csalással, mi az, ami már csalás ugyan, és amivel jogtalan előnyt szerzel másokkal szemben, de még nem jelent áthelyezést? Ööö, ezt is megértem, hogy sokan akarnák, és értelemszerűen ilyen aztán PLÁNE nem lesz. 
|

03-31-2008, 14:12
|
Junior Member
|
|
|
|
Áh  Najó így is lehet értelmezni, de akkor konkretizáljunk! Elküldhetek valakit melegebb éghajlatra vagy nem? Nem. Miért nem? Mert a verbális inzultálás nagyobb bűn mint a pszichés alapon történő idegfelőrlés. Pedig néha nagyon is értehő lenne... És ha mindezt elsíthatnám másoknak, akiknél megértő szívekre találok, talán nem kapnám meg a pirosat 
|

03-31-2008, 14:14
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Áh  Najó így is lehet értelmezni, de akkor konkretizáljunk! Elküldhetek valakit melegebb éghajlatra vagy nem? Nem. Miért nem? Mert a verbális inzultálás nagyobb bűn mint a pszichés alapon történő idegfelőrlés. Pedig néha nagyon is értehő lenne... És ha mindezt elsíthatnám másoknak, akiknél megértő szívekre találok, talán nem kapnám meg a pirosat 
|
Úgy látom, hogy itt van egy nagy félreértés.
Attól, hogy valakit elküldesz melegebb éghajlatra, nem fogsz anarchba kerülni.
Már csak azért sem, mert ez még anarchban sem szabad megtenned.
|

03-31-2008, 14:25
|
Junior Member
|
|
|
|
Értem. De nem minden stratéga tud irodalmi módon fogalmazni, és ez nem is várható el. Van aki szereti a maga egyszerűségében kifejezni magát. 
És mindenkinél más a mérce és a tűréshatár.
Egyébként értelek és elfogadom az érveid, ez csak egy "bűn", van ezer másféle is, amire nem is gondoltam volna  , de legalább tanulságos lesz mindenkinek, aki elolvassa ezt a kis eszmecserénket és netalán kóbor utakon járna a gondolata....
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|