Quote:
Originally Posted by Synkel
Visszaolvastam az egészet. Vannak igen jó érvek az alapötlet ellen, de én kitartok mellette.
Előnyei:
1: Egyszerű. Nincs az a kezdő aki ha olvassa a súgóban, ne értené meg elsőre is. A magam részéről sose szerettem a túlbonyolított megoldásokat.
|
Ehez nincs kommentárom mert ez egy egyszerü érthető és elfogadható indok
Quote:
Originally Posted by Synkel
2: A szövi együtt maradhat, nem támadnak háború közben szakadékok a tagok között, hacsak valaki le nem üti egyik-másikat 
|
itt pedig a kulcsszó a hacsak, ritka hogy egy szöviről egyszerre vernének le földet márpedig ebben az esetben jóval nehezebb dolga lenne visszajönnie, mert vagy fedez egyet,ami nem a legolcsobb mulattság beépitéssel együtt egy jó pár csopiban, vagy kénytelen egyedül beütni valakit, amivel kockáztatja hogy a távol lévő szövik miatt a hiénák még lejjebb tessékelik, a mostani rendszerben azért megvan az hogy felzárkozhasson a többiekhez
2-3ütéssel úgyhogy szövi sereggel megy.
ez az én ötletemben is megmaradna így a felzárkózás úgyanúgy könnyebben megoldható.
az együtt haladás is megoldhatóbb lenne (csak hogy kész számokkal igazoljam ezt, nehogy valaki is azzal vádaskodjon hogy nincs utána számolva)
adott a tipikus 2hasi 1 vari 1 toli szövi. haladásnál általában mind 2 hadi földel 1-et 1et
nah most ha ütnek 2*100hekit
támadó (hadi1) 40%ot hoz =40heki
segitség(hadi2) 20%-a a szövinek jutónak=12heki
a toli vari pedig 40-40%=24-24heki
2.ütésnél
támadó (hadi2) 40%ot hoz =40heki
segitség(hadi1) 20%-a a szövinek jutónak=12heki
a toli vari pedig 40-40%=24-24heki
így hadi1 hoz 40+12=52hekit
hadi2 hoz 12+40=52hekit
tolis és a varis pedig hoz 48-48hekit
vagyis 4heki eltérés ami számomra tökéletesen engedi az együtt haladást.
emellett ha az egyik hadis lemarad könnyedén vissza üti magát szövivel hogy kevesebbet kapnak a szövik.
Emellett akik azt állitják hogy a fedezés fölöslegessé válna a tolisnak varisnak gondolkodjanak már el. kiket szoktak legygyakrabban leföldelni??? hát őket, viszont ha őket ütik le csakis fedezéssel vagy hiénázással tudnak visszajönni a többihez de hiénázásnál ugyanúgy ők is prédává válhatnak elég könnyen...