
03-07-2006, 15:32
|
Guest
|
|
Posts: n/a
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Arwen
Meggyes pite
Hozzávalók:
25 dkg margarin
33 dkg liszt
1 tojás
1 tojássárgája (fehérjét megtartom a tészta tetejére)
½ teáskanál só
3 evőkanál cukor
4 ek tej
1 ek ecet
45 dkg magozott meggy (befőtt is jó)
2-3 ek kukoricaliszt (vagy kukoricadara)
125 ml cukor (cukrozatlan meggyhez több)
¼ teáskanál só
¼ teáskanál szerecsendió
¼ teáskanál gyömbér
1 citrom leve
2 ek olvasztott vaj vagy margarin
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal, cukorral, sóval összevegyítjük, hogy úgy nézzen ki, mint az apró tarhonyás liszt. A folyadékokat is összevegyítjük, majd ezeket fakanállal összekeverjük.
Félbe vesszük, és a tésztákat betesszük a fagyasztóba, és megvárjuk, hogy jól kifagyjon. Ez azért fontos, mert ettől lesz a tészta nagyon könnyű és ropogós.
Közben összekeverjük a gyümölcsöt a fűszerekkel, cukorral és kukoricaliszttel. (A meggyet jól le kell előtte csepegtetni.) Ha nem elég édes, még mehet bele cukor.
A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
Kivesszük a tésztákat a hűtőből, kinyújtjuk két zsírpapír között. Belehelyezzük a sütőedénybe, beleöntjük a gyümölcskeveréket. Rácsöpögtetjük az olvasztott vajat, és betakarjuk az előre kinyújtott tésztával.
Kicsit megszurkáljuk a tetejét villával. A maradék tojásfehérjével megkenjük a tészta tetejét. Durva cukorral enyhén megszórjuk.
A sütőbe helyezve kb. 45-50 perc alatt gyönyörű, aranysárgára sütjük.
(A sütőedény mérete: nagy kerek pie sütő vagy vastag, öntött vas serpenyő 22-25 cm átmérőjű.)
|
Valami ilyesmit ismerek már... 
|