Quote:
Originally Posted by Hóhér
legyen 1 tag a klánban, akinek van már piaca, van klánraki stb...amiről szó volt korábban:
- friss orival Aban ne akarjon 1 személyes klánt
|
Amit velem kapcsolatban írsz, nagyrészt téves következtetés, kár személyeskedni.
Én már látom, hogy majdnem ugyanazt írtuk.
Azaz: a jelenlegi helyzet hátrányos annak, aki klánt alakít. (Nem csak egy személyest, az elsőnek soha nem lesz az első 24 körben piaca.)
Te azt mondod, ne akarjon alapítani, én azt mondom, rosszabbul jár, mintha egy működő klánba lépne. A végeredmény ugyanaz: racionális játékos belép, és nem alapít. Örülnék, ha észérvek alapján tudnák belátni ezt mások is, nem azért, mert valaki azt írja, hogy "ne akarjon".
Ettől függetlenül ugyanaz a véleményünk: van elég klán, nem szükséges alakítani, tehát nem szükséges a +védelem. Meglévő klán pedig már tud segíteni.
De azért ez fura: Nem kell a klán segítsége, de legyen ott valaki, aki nyomja a nyerset a rakin. Át kell építeni az országot, de olyan sereggel lépjek fel, ami már megállja a helyét - egy olyan környezetben, ahol még nem feltétlenül jártam, így mondjuk JKSZ-szel tudnék csak infót kapni.
Abszolút nem nyavajgok, nem is az én problémám, viszont úgy gondolom, bagatelizálni sem volna jó. Talán érdemes lenne belegondolni: vannak, akik tényleg a héten regisztrálták az első országukat, és bármennyit fórumoznak, nem fognak tudni A-ban életképes élezett országgal felbukkani.
A kiépülésről hol azt írod, hogy át lehet épülni pár kör alatt (amikor az az érv, hogy B-ben még más kiépülés volt optimálisabb), hol azt, hogy épüljön át B-ben (amikor felmerül, hogy A-ban esetleg nem fog tudni katipiacra járni 24 körig). Szerintem egy B-ben penge varis/tolis ország, amelyik talán még fajt is fog váltani A-ban, áldozatok nélkül nem tud indulni szintlépés után. Én ezt az áldozatot elfogadhatónak és leküzdhetőnek tartom, te mintha nem vennél az áldozatról tudomást - ami különösen zavaró lehet annak, aki mondjuk belefutott a problémába, mint pl. a témaindító.
Erre pedig: "...de gondoltam, évek óta pont így léptek fel B ből A ba..." azt gondolom, hogy annyi minden változott már a játékban, hogy ez önmagában nem lehet érv. Azt nem vitattad, hogy ez malusz lenne, ha pedig nem szándékos, lehet rajta vitatkozni, kell-e.
Mindegy, a véleményem leírtam, sajnálom, ha nehéz megérteni, de összefoglalom még egyszer ismét egy sorban:
Nem kell a +klánvédelem, mert működő klánba lépve a probléma kerülhető.
OFF Több érv, kevesebb személyeskedés => gyorsabb következtetés ON