View Single Post
Old 05-25-2007, 13:05
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Megint támadt egy ötletem. Úgy érzem, egész jó!

A felfedezéssel kapcsolatos egyik probléma, hogy a pontlistában nagyon nagy szakadékok vannak, Ezeket a szakadékokat egyéni harcokkal nem lehet áthidalni a nagy távolságok miatt. Igazán a klántámadás sem segít, hiszen klántámadással is az üldözők csak egymástól tudnak földet elvenni és csak annyi változik, hogy mások fognak a szakadék szélén állni. A felfedezés pedig megfizethetetlenül drága.

Ötletem a probléma megoldására:
Minden olyan ország kapjon felfedezési bónuszt, amelynek a
-hozzá legközelebb álló,
-nem szövetséges,
-nála nagyobb területű ország
területe jelentősen nagyobb.

Ennyi az ötlet.

Így a nagy szakadékokat a szakadék alján álló országok felfedezéssel csökkenthetnék.

Azért írtam területet és nem pontszámot, mert a pontszám könnyen manipulálható, a terület viszont nem. Az 1A top 50 országának megbecsültem a területét (pontszám * 0.02104) és megnéztem a szomszédos országok körtávolságát. Ez alapján úgy tűnik, hogy akkor lenne célszerű bónuszt adni a felfedezésre, ha a nagyobb területű ország legalább 500 hektárral nagyobb.
A bónusz lehetne 500 hektárnál 0%, 1500 hektárnál 100%, köztük egyenletesen változva. azaz 10 hektáronként 1%-t növekedne a bónusz.
A jelenlegi felfedezési képlet úgy módosulna, hogy a felfedezési bónusz százalékával csökkenne a felfedezés katonaigénye és pénzigénye. Természetesen 225 katona alá nem csökkenhetne a katonaigény.

A többi csoportban fogalmam sincs, hogy milyen paraméterek lennének jók a bónuszra.