Anyiban érzem magamra vonatkoztatva a problémát, hogy úgy látom, minden évben nehezebb az 1/A mert egyre több aki csak dekkol, akár a top-ban, akár alatta és igazából a lentebbi országait forgdítja meg a 2-ben.
A játék indulásakor, nyilván könnyebb volt felkerülni az 1ATopjába is, egyszerűen azért, mert nem volt még sok sok klán hatalmas vagyonnal, amit azóta halmoztak fel., holott amikor ők feljutottak lehet, hogy fele annyira sem kellett erölködniük, mint akik most próbálnak először és klánpénz segítsége nélkül feljutni !
Így valamilyen jellegű problémamegoldást szükségesnek látok.
A múltkoriban olyan ötletem támadt, hogy limitálni kellene a tartózkodás maximális idejét az 1/A-ban. Beláttam , hülyeség ! Miért ne lehetne ott maradni.
Így azzal értenék egyet, hogy a top értéke mindig aszerint változzon, hogy éppen mi az aránya a csoportban azon országoknak, akik kötelező minimum topidőn túl vannak ott (tehát maradni akarnak tovább).
Ha relatíve sok a horgonyzó ország, akkor én a top feltételen engednék, és fordítva.
pl.
van 1000 ország a szinten,
abból ha 500 horgonyzó van, akkor nagyjából a 400. helytől kezdődjön a top
ha 200-an horgonyoznak, akkor a 150. hely jelentse a határt.
Ne az összlétszám, hanem inkább a fordulni nem akarók számához igazodjon a top, úgy hogy legyen átfedés, legyen küzdelem is.
A számok csak úgy jöttek, nem ajánlás, csak a példa kedvéért írtam.
|