Silence, Retekeger, köszi a helyesbítést, tényleg marhaságot írtam (ott éppen egy ország szempontjából írtam, csak nem írtam oda).
Retek, az 1. pontodra. Lehet ugyan olyan szitu, hogy több az árum, mint a csoport össz pénze, és nekem éppen mindenből pénz kell, de nem gondolom általánosnak. A játék szempontjából nézve gyakoribbnak gondolom, hogy áruból árut szeretnék, és a csoport pénze csak közvetít, míg pl. a tekercseimből katonák lesznek.
De az utolsó kérdésre úgy vélem, az a válasz, ha Atit meggyőzitek, hogy ez a funkció hiányzik a játékból, és sokat ad a játékélményhez.
Csak próbálok a fejlesztő fejével gondolkodni. Amíg nem látszik, hogy ez a játék része kellene, hogy legyen, addig az ötlet egy szinten van pl. a "Hódító képregény" vagy a "Hódító szerepjáték" ötletével. Szórakoztató, sokaknak tetszene, de nem Hódító. (Bár ettől még bármelyik megvalósulhat

)
A mellett, hogy tényleg érdekes lehet (kinek jobban, kinek kevésbé), úgy gondolom, hogy előrejelzéshez továbbra sem lehetne használni megbízhatóan. (Pl. mit kezdesz a fellépő orikkal, akik nagyobb vagyont hoznak/visznek? Vagy az összpénzt változtatják, vagy a pénz értékét, de sosem tudhatod, melyiket mennyire. Vagy erről is kellene statisztika, hogy az alattunk levő csopiban mekkora vagyon áll a fellépés küszöbén? Vagy maradhat némi bizonytalanság?) Bár el tudom képzelni, hogy megjelenne stratégiai elemként a pénzmennyiség manipulálása. (Amiről infó van, azt a játékosok igyekszenek befolyásolni, természetesen. Tényleg, osztott már szét valaki Mrd-okat a nép közt, csak azért, hogy lemenjenek a piaci árak?

).