View Single Post
Old 05-19-2007, 23:56
TDK TDK is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by kg-- View Post
Kiragadnám a fejlesztés/megbeszélések részt.

Ahogy én látom, egy-egy témában max 15-20 ember szólal meg, ami nem sok.
Ezzel szemben születik több száz hsz, ami követhetetlenné teszi. (Én ezt látom fő problémának.) Nyilván sok az ismétlés, az OFF. Valaki beszáll a 26. oldal környékén, és ha meg mer szólalni, megkapja, hogy a 14. oldalon már elvetette a nép az ötletét... Persze, el kell olvasni az előzményeket, de a rendszer támogathatná, hogy a lényeget olvashassuk.

Amit most felvetek, azt nyomokban már láttuk.
Mi lenne, ha a téma időkorlátos lenne? Pl. max. 3 nap. Hozzászólások száma limitálva, ahogy Goldy írta (ha jól emlékszem). A 3 nap leteltével a téma indítója jogosult és köteles egy utolsó témazáró hsz-t küldeni, amiben összefoglalja a véleményeket, és az érveket. Ez után, ugyanezzel a hsz-el kezdve nyithat egy "folytatás" topic-ot, ha úgy érzi, nyitva maradt sok kérdés.
Aki akarja, végigolvashatja az összes előzményt. Aki az aktuális állásra kíváncsi, megnézi az éppen nyitott folytatást, esetleg átfutja a hsz-eket.
Szavazásos topic csak egy megbeszélés folytatása lehetne, hsz limit 2 lenne. Egy vélemény+érv, és max egy vélemény-változtatás/finomítás.

Egy ilyen rendszerrel elérhetnénk, hogy kevesebb legyen az ismétlés, kevesebb az OFF, átláthatóbb, követhetőbb legyen a vita. Automatikusan készülnének sokak által (legutóbb itt sasa) sokszor kért összefoglalók, amiket könnyen meg is lehetne találni. És az egész "megbeszélés" célra tartóbb lenne, ahogy néhányan szeretnék (pl. Valezius, ha jól értettem).

A chat, segítség, stratégiák, stb. ágaknak teljesen más a szerepük, azokat hagynám, ahogy most vannak.
nekem ezzel a 3 napos idökorláttal csak az a problémám, hogy ha érdemben hozzá akarnék szolni bármely komolyabb téma megbeszéléséhez naponta kéne idejárnom, végigolvasni mindent márpedig böven elég idöm megy el az orik felügyeletére is, néha egy héten egyszer van csak fölös idöm és energiám végigolvasni ami az eltelt idöben keletkezett, és sokan vannak akiknek még annyi ideje sincs mint nekem.
multkor pl. betegség miatt egy hétig nem jöttem ide, aztán mikor legközelebb olvasom, hopp azt látom az elf sugórésze rossz volt, a programhiba ugyan kijavitva, de cserébe az elf orijaim akkor most szivnak. Hát meg kell hagyni nem örültem, és ha ez rendszerré válna, akkor még kevésbé örülnék.

A moderálást és az összefoglaló bevezetését viszont támogatom, tényleg értelmesebben lehetne kitárgyalni a dolgokat

Last edited by TDK; 05-19-2007 at 23:58..
Reply With Quote
Sponsored Links