Az emberlopás malusz visszaállításához csatlakozom, arra többször van szükség haszonszerzés céljából, mint másnak való szándékos károkozáshoz. Én a haszonszerzők közé sorolnám.
A TK nyitást már sokszor megbeszéltük másik topicban is. Szerintem durva, hogy pár TK nyitással elfogy a készültsége az elfnek. Arról mindenképp levenném a +3% készültségmalust.
Szóba került a felfedés. Végülis az egy önvédelmi (max szövetségvédelmi) akció. Mint inkább védekező varázslat, arról is levenném a +3%-ot.
Ebben mind egyetértek több előttem szólóval.
A tornyok számából adódó malusznövekedéssel nagyon nem értek egyet. Túlzottan megbonyolítana számításokat, és valójában sose lehetne pontos számokat kapni. (Tekintettel a nem létező - egész pontosan a ki nem írt - tizedesjegyekre.)
30%-os toronyaránnyal nem mindegy, hogy 29,51-gyel, 30-cal, vagy épp 30,49-cel számolja az elf a maluszát.
Illetve egy szöviháborúban, ahol akár másodperceken múlik sokminden... nem biztos egy ilyen 'kalkuláció' jól jönne még pluszba. Főleg ha mondjuk 2-3 napig tart egy háború, és így is oldalakat firkál tele az ember számokkal.
Szerintem ez OFF, de fentebb megemlítették az anarchista csoportba való átkerülést.
Az amit Gyula írt, hogy 'termeléssel gyarapodni', kicsit irreális... Még 5. szinten elmegy az ötlet, bár mondjuk az 5. szinten a TOP30-ban már vannak durván élezett országok...
A többi fentebbi szintről nem is beszélve...
500 hekin nem fér bele, hogy 50 hekit kidobjon az ember bányákra... Úgyhogy szerintem ez elvetendő 'ötlet'.
Passzióból senki sem gyújtogat. Ha valakit meggyújtanak, annak oka van. Vagy bosszú egy ellentétes akcióért, vagy pedig valami más akció előkészítése.
És ez a más játékának tönretétele elég tág fogalom... Ennyi erővel:
- minden tolvaj GO anarch.
- minden hadi GO anarch.
- minden varázsló GO anarch.
Ugyanis az összes képes ártani másnak csak úgy, minden haszonszerzés nélkül...
Szóval ezt inkább hagyjuk.
És a topic sem erről szól.
|