Quote:
Originally Posted by Ati
Ami versenyben maradt, az a 10-es, és a... hú, nem tudom hányas, ami a tornyok arányától teszi függővé a sikerességet.
Ez utóbbi nekem nem túl szimpatikus, de még lehet próbálkozni meggyőzni.
A csak munkahelyről játszóknak is adjunk lehetőséget hozzászólni a témához, a hétfőt még mindenképp meghagyom erre.
|
Próbálkozom a meggyőzéssel!
Elfogadom, az elf olyan faj, amivel a keveset belépő, nem kimondottan fanatikus emberek viszonylagos békességben tudnak játszogatni.
Viszont az A topjából szerintem látszik, hogy ugyanakkor a folyton benn lévő fanatikusok számára is egy megfelelő faj tud lenni. És nekik szerintem azért felel meg, mert a fantomsereg rejtekében stratégiailag az egyik, ha nem a legjobban kihasználható, variálható faj. Hasonlóan a gnómhoz, bevethető hadiként, variként, toliként, (egyikből sem a legjobb, de mindben jó) sőt a gnómmal ellentétben etetni is tudja a tf hadi társakat, jó szövetséges.
(Bocsánat, mindez múltidő.

) A jelenlegi maluszokkal a Hóditó, mint stratégiai játék egyik stratégáknak való faját "kötöztük az őrtornyok lábához".
Erre szerintem jó gyógyír lenne a toronyfüggő malusz, hisz stratégia szempontjából sokszínűbb játékra lenne alkalmas, lennének a békés bunkerelfek akiket szinte lehetetlen bántani, és meglehetnének továbbra is az aktív elfek, akik az erő homályában szabadabban alakíthatnák taktikájukat, mérlegelve hogy az adott csopi adott térségéhez melyik felállás a legkedvezőbb.
Valamint így alkalmas lenne a faj mind az öt szinten való játékra, nagy és kislétszámú csopikra egyaránt. Jelenleg a 3. és 2. szintre szvsz teljesen alkalmatlan. A-ban maradtak felhasználási területei, 5ön, 4en pedig még tevékenyen is el lehet tengődni vele.
A játékot pedig ez az egy képlet nem bonyolítaná meg. Egy átlag mf akkor se sok kárt tud tenni benne, ha csak 10/10es az elf szöviben, ha pedig szövik kerülnek szembe, már egyszerűen be lehet gyűjteni az infot az elfről, a malusz kiszámításához nem kell csak egy terület a gömbről, és torony+barakkszám (v csak toronyszám) az ép.listáról. Ha valamelyik nem sikerül, máris lehet következtetni hogy mennyi kocsmája/temploma van. Ha meg sikerül mindkettő, akkor nem nagyon kell tartani az elf ártóitól.