Quote:
Originally Posted by Matador
Sziasztok ... bár kihagytam két napot,a visszaolvasás után meg kell mondjam kicsit szomorú vagyok  Bár már nagyon dolgozzátok a részleteket a tornyos meg a "Tékásfelfedős" javaslaton,mindezt azért,mert Ati látott benne fantáziát ...a többiben pedig nem igazán ... Ha lettem volna akkor,mikor ki lett mondva,hogy pl a 8-as javaslat 'felejtős',hogy klasszikustól idézzek,akkor én biza akkor és ott nem hagytam volna annyiban ...megfelelő kidolgozással szerintem biztosan találtunk volna egy olyan megoldást a dologra,hogy mindenknek jó legyen,ne lehessen összekavarni,hogy kire mikor érvényesek a malluszok és ki támadott mikor és hogy ...És szerintem a súgóban ehhez lehetett volna a legjobb,legvalósághűbb és legegyszerűbb mesét kitalálni,hogy mit miért és hogyan reagál le egy elf... Kicsit túl hamar kukába lett dobva az ötlet ... mindegy is... jobb híján a 10-est támogatom,a "tékáfelfedőset" 
|
jah... ha az elfet betámadják vérszemet kap és elkezd gyújtogatni...
de komolyra forditva a szót te tudnád 4nap után hogy ki is kezdte a szövi háborút??? (vagy csak ők löttek vissza???) mert az egyik verzió ha minket támadnak 1. akkor is nehezn átlátható hogy kit támadhat az elf... a 2. verzióban (hogy nem számit ki támad, csak ha ártó éri az elfet) ott meg simán kiprovokálhatja. nagyon megbonyolitaná a játékot.
a tornyos ötlet magában nekem még mindig azért nem teccik mert könnyen kijátszható. főleg A-ban. jó jó megint az hogy csak az A, de csak ott nincs szövi segitség vagy Mf szorzó így ott lehet csinálni igazán majdnem hogy üthetetlen Elfet... a sima torony maluszt könnyü kijátszani egy nem Tf elfel...
a 2. javaslatom erre a barakk+tornyos azért is jobb mert feleannyit szedi csak le a maluszt ugyanakkora bontásnál, így nehezebben kijátszaható, aki meg mégis kijátszaná annak annyira le kell gyengülnie hogy könnyen üthető.
előnyei (főleg Ati meggyözésére):
-nem lehetnének az A-ban a gonocc üthetetlen piromán Elfek.
-megmaradna az Elf mint tolis alternativa
-mert úgyanúgy mint eddig szinesitené a játékot az Elf faj. Mert sztem azzal Ati te is egyetértesz hogy az nem játék hogy elzárva a külvilágtól csak gombokat nyomogatok, mert az Elf most csak úgy jó, hogy fedezget és imádkozik hogy ne vegyék észre. mert hiába békés faj, nem tudja megvédeni magát... az meg neked sem érdeked hogy legyen egy faj amivel csak úgy érdemes játszani hogy mf-ként fedezgetve. és folyamatosan szabizva azok miatt akik utaznak rá...
én nem fogadom el azt az érvet hogy az elf éjszaka többet gyújt mint számitanék rá, mert lentebb nincs úgy betonozodva, ha meg mégis akkor nem tud begyújtani (ha meg begyújt így is az az én hibám), 2-5. szintig simán üthető az Elf,(sőt ártható is.)eddig se volt olyan Elf amit ne lehetett volna szétszedni. A-ban pedig már képtelen lennének gyújtogatni a KB Elfek akik állitolag akkora gondot okoznak...
olyan játék lévén amiben minimáls a véletlen tényező, mindent lehet tudni. egy Elfnél csak akkor számithatsz biztosra ha meg van róla minden infó, amúgy nem. így ha te másra számitasz éjszaka a te hibád. mivel feltételeztél vmit amit nem tudsz... te tévedtél, nem a számitás rossz...
ütéseknél is úgyanígy saccolsz, ha nincs éplistád, és akkor is tévedhetsz...