nekem ez is teccene, bár a 9esre támadt egy másik ötletem alternativának:
nem a torony százalékhoz kötnénk, hanem a torony barakk közös százalékához.
és kapna rá még egy 50%os szorzót, így egész korrekt
vagyis ((barakkszám+toronyszám)/összterület*1,5)*100 ez egy egyszerü számitás és pontosan lehet látni az eredményességet (a *100-at csak azért tettem bele hogy százalék értéket adjon ide ki...) és nem is sarkitott számitás 3%os ugrásokkal. (és lenne egy 20%os és egy 80%os szélső értéke)
pl 200hekin 60barakk és 20toronyal a számitás csak ennyi (60+20)/200*1,5=0,6
vagyis 40%os barakk+torony aránynál 60% a malusz
de pl randomra irok számokat és számitom ki utána
454heki 90barakkal és 88toronnyal
(90+88)/454*1,5=0,5881 vagyis az eredményesség 58,81
ezzel semmivel sem bonyolultabb számitás mint a toronybónusz számitása
amúgy pedig a térkapú nyitása egy teljesen külön varázslat, lévén nem ártó varázslat, mert a varázslattol közvetlenül semmilyen kár nem éri, nem is információ szerző mert magában semmilyen információt nem hordoz. így nem okoz közvetlen kárt a másiknak, se azonnal, se körökkel késöbb. a tolvajok felfedése, pedig úgyan ártóvarázslat, de önvédelem csupán, hiszen az ellefél országában tényleges kárt nem okozok, csak meggátolom abban hogy árthasson másokat a tolvajaival egy kis időre.
az ember lopás, meg egy kettős dolog, hiszen lehet használni tényleges ártásnak is, végülis emberi vándorolnak el, de lehet használni, saját haszonszerzésére, hisz nálam fognak melózni, ezzel is csökkentve az esetleges emberhiányt.